Вести

November 7, 2019

Водич за играч за победа во битките за слепи наспроти слепи покер

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Победа на слепиот против слепиот покер битките го прават покерот интересен и профитабилен. Оваа статија се обидува да им помогне на обложувачите да научат како да ги искористат предностите од овие битки.

Водич за играч за победа во битките за слепи наспроти слепи покер

Како да победите во битките за слепи наспроти слепите покер

Слепите против слепите битки во последно време се случуваат многу повеќе отколку порано. Мнозинството играчи, и аматери и професионалци, обично го занемаруваат овој дел од играта. Тоа отвора можност да заработите повеќе пари со максимизирање на битките.

Играчот може да користи различни методи за да ја подобри стратегијата или дури да усвои нов пристап што го користи за време на слепи наспроти слепи ситуации. Подолу се дадени неколку совети кои укажуваат на раката што играчот треба да ја игра пред-флоп и ефектите што ќе ги имаат опсезите пред-флоп врз играта по флоп.

Играње на широк опсег на раце пред-флоп

Овој лесен совет бара од играчот само да запомни два опсега. Првиот опсег е опсегот на мали слепи за отворање. Вториот е опсегот на одбраната мала слепа наспроти голема слепа, која може да се раздели понатаму на раце до 3-облог со и раце за повикување.

Мнозинството играчи, особено рекреативците, обично ги преклопуваат своите мали слепи наспроти големите отворени. Отворањето на голем број раце секогаш ќе му помогне на играчот да профитира од тоа. Куцањето на широк опсег на раце од малите слепи, исто така, има силен случај, иако стратегијата е посложена.

Одбрана на лабаво пост-флоп

Опсегот на пост-флоп е обично поопширен од вообичаеното за слепите наспроти слепите. Поголемиот опсег е предизвикан од пошироките пред-флоп опсези, што значи дека се прават помалку парови и помалку надпарови на флопот. Играчот треба да се брани пошироко од c-облози користејќи послаби раце или раце со голема веројатност за подобрување.

Кога играчот ќе го отфрли врвниот пар, тој треба да ги повика поголемиот дел од времето. Горниот пар е вообичаено силна рака кога се флопира рано. Кога флопиран слеп наспроти слеп, тоа е уште посилно. Сето тоа, сепак, зависи од одборот. Ако таблата не функционира добро, играчот треба да се преклопи.

Заштита на најслабите опсези

Играчот може да ги заштити своите најслаби дострели со вклучување на некои силни раце кога е надвор од позиција и проверува. Неуспехот да се стори тоа може да му дозволи на противникот да блефира и да го искористи играчот. Без рака на која ќе повика, играчот треба да се обложи на флоп и да се сврти.

За играчот да го провери и заштити својот опсег, тој треба да ги земе предвид кандидатите како врвни парови со ниски удари, силни џебни парови и врвен сет. Исто така, кога играчот е на позиција, тој треба да размисли за проверка на некои раце што може да се подобрат на подоцнежните улици или што може да повикаат сонди за вртење.

About the author
Nathan Williams
Nathan Williams

Натан „КивиКинг“ Вилијамс внесува допир на шмек на киви во глобалната казино арена во живо. Помешајќи го неговиот аналитички ум со заразната страст за играта, тој создава содржина што води, информира и забавува.

Send email
More posts by Nathan Williams

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести