Вести

November 7, 2019

Водич за максимизирање на вашата победничка предност додека играте покер

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Оваа статија споделува неколку докажани совети и стратегии, кои доколку добро се применат, би можеле да им помогнат на покер играчите да ги подобрат своите шанси за победа.

Водич за максимизирање на вашата победничка предност додека играте покер

Како да добиете најголема вредност во покер

Кога играње покер, играчот треба да се фокусира на освојување големи саксии. Колку повеќе големите саксии освојува играчот, толку се поголеми шансите играчот да стане најзначајниот севкупен победник. Тајната на успехот е избегнување на грешки и користење на правилни стратегии.

Играчот исто така треба да научи како да го анализира секој елемент од играта. Правилната анализа ќе му помогне на играчот да донесе правилни одлуки на секој чекор од играта. Анализата треба да се направи и за раката на играчот и за акциите на противникот за да се пронајдат слабостите и да се истражат истите.

Шансите за удирање рака

Мнозинството покер играчи обично прават проценки во врска со веројатноста за одреден удар со рака. Проценките се засноваат на потенцијалните аути што остануваат на палубата. Правењето такви пресметки на лето е обично поголема веројатност отколку статистиката за покер.

За статистика, играчот треба да се обиде да меморира различни важни вредности дури и пред да започне играта. Запомнувањето на претходно пресметаните бројки му помага на играчот да избегне да прави пресметки на средина. Некои техники може да се користат за да се направат пресметките во лет, но тие ја зголемуваат веројатноста за правење грешки и губат драгоцено време.

Коефициенти за тенџере и точки на пауза

Коефициентите за пот се однесуваат на капиталот потребен за повик. Тие се изразени во проценти и го означуваат вкупниот процент на лонец во кој играчот би инвестирал кога ќе упати повик. Процентот е секогаш сличен на капиталот кој е потребен за да се изедначи при повик при затворање.

Точката на рентабилност на блефот ја покажува фреквенцијата потребна за блефот да го урне садот и да стане директно профитабилен. Не го зема предвид капиталот во тенџерето. За облогот со големина од 50 проценти да стане директно профитабилен, на пример, треба да го намали лонецот повеќе од 33,33 проценти од времето.

Покер статистика за негативец анализа

Како што споменавме порано, играчот треба да може да ги анализира своите податоци, како и податоците на противникот. Анализата е направена на речиси сличен начин, но со различна цел на ум. За онлајн покер, играчот може да ја користи статистиката во реално време на HUD.

Користењето точна статистика е од витално значење за одржување на висока стапка на добивка. Водењето HUD обично е опционално, така што играчот треба да се погрижи да е вклучен за да прима точни податоци, освен ако просторијата за покер не го дозволува тоа. Сепак, собите за покер што дозволуваат HUD може да бидат построги во споредба со собите за покер што не го дозволуваат тоа.

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести