Должностите на шефот на казино пит

Вести

2020-09-25

Успешното управување со казината зависи од улогите што ги игра секој вработен. Шефот на јамата во казиното е поединец кој ги контролира операциите на подот на казиното. Целта е да се обезбеди непречено игра операции. Исто така, шефовите на јамата ги надгледуваат дилерите, внимаваат на грешки и проверуваат дали се почитуваат соодветните процедури. Со текот на годините, работата на шефот на пит еволуираше. Првично, шеф на јамата беше менаџер на казиното; сепак, во последно време, нивните улоги вклучуваат целокупно управување со казиното. Како и секоја друга кариера, искуството во казиното е клучно за да се обезбеди работата. Подолу се дадени неколку аспекти кои одговараат на прашањето „што прават газдите на јамата?“

Должностите на шефот на казино пит

Ракувајте со споровите со играчите

Со широкиот избор на казина во живо и копнени казина, расправиите со играчите се распространети. Тоа е затоа што понекогаш може да има грешки на дилерот и играчот во казиното. Во такви случаи, шефот на јамата се смета за конечен авторитет за несогласувања или петиции. Оттука, разбирањето на прописите на играта на маса е од клучно значење. Повремено, споровите може да излезат од контрола. За такви случаи, шефот на казиното може да побара внесување од менаџерот. Управувањето со подот вклучува и справување со прашања како што се надзор, кредит, обврски за компјутерски моливи и заштита на играта. Шефот на пит во кое било казино е обучен да забележува и да се справува со прашања кои сè уште се во развој.

Надзор на вработените

За да се одговори на прашањето „што прават шефовите на јамата“, надзорот на вработените вклучува сервери за мониторинг, касиери, чувари, дилери и други работници кои работат на подот на казиното. Освен надгледувањето на работата на сегашните вработени, шефовите на јамата можат да отпуштат или да преземат дисциплински мерки против нив. Од шефот на јамата се бара и да ги вработи и обучува новите регрути. Згора на тоа, шефот на казиното ги креира и ажурира работните распореди и одговорности на вработените. Во овој поглед, должностите вклучуваат и одобрување барања за денови на боледување, промени на смени, одмори или лични слободни денови. Шефот на јамата во казиното исто така е должен да организира платните списоци за сите вработени под нивен надзор.

Административни должности

Многу документи ги карактеризираат копнените казина. Во повеќето случаи, од шефот на боксот во казиното се бара да го следи секој напредок. Шефовите на јамата треба да изготват извештај за победите, загубите, залихите и кредитите. Документацијата се прави кога се менуваат дилерите или на крајот на секоја смена. Шефот на боксот постојано води евиденција за гостите и победите на табелата. Исто така, справувањето со аспекти како што се мамење, броење картички и измами се дел од нивните административни одговорности. Дневните смени треба да се подготват и за раководителите на смени. Во секое казино, административните должности на секој бос на пит или надзорник на подот се стандардни.

Увид во одговорностите на шефот на казино пит

Во моментов, шефот на јама е една од најбараните работни места во казиното. Но, што прават газдите на пит? Дознајте повеќе за должностите на шефот на јамата.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести