За Тексас Холдем покер

Вести

2020-04-22

Тексас Холдем покер е малку различен од другите видови на покер. Тоа е форма на покер игра со заеднички карти каде што фокусот е повеќе на обложување отколку на картите што се користат за играње. Таа е една од најпопуларните верзии на играта со карти покер.

За Тексас Холдем покер

Дали некогаш сте слушнале за дупнати карти? Ова се две карти кои се делат со лицето надолу една против друга во холдем покер. Потоа, има уште пет карти познати како заеднички карти кои се делат во три фази свртени нагоре. Во играта, играчите можат или да повикуваат, држат, подигнат или проверуваат. Не грижете се! Не е толку комплицирано како што изгледа.

Правила на Тексас Холдем

Оваа игра има минимум еден круг обложување и максимум четири рунди обложување. За една рака да заврши, сите играчи мора да имаат преклопено или четирите рунди за обложување се завршени додека сè уште има повеќе играчи во рака.

Откако секој играч ќе ги добие своите две карти, кои исто така се нарекуваат дупка, оваа фаза е позната како круг на обложување пред флоп и во тој период играчите треба да фрлат брз поглед на нивните карти за да го одлучат најдобриот потег. да направи. Секој играч дејствува независно.

Тексас Холдем стратегија

Првите нешта прво! За да победите во оваа игра, од клучно значење е играчите да ја разберат вредноста на нивните карти. Штом картите се поделени, првото нешто што треба да направите е да ги распоредите или поправите картите според нивната вредност, а потоа да ги играте соодветно за да победите.

Ако случајно играчот се чувствува доволно храбар, нема да му наштети да игра само силни раце. Сепак, ова не значи да се претпостави комбинации на картички на други играчи. Ако играчот е сигурен дека има силни раце како што е Кралскиот флеш, тогаш ова е одличен начин да се игра целосно во игрите на маса.

Одлични совети за победа во покер во Тексас Холдем

Едно нешто за кое секој играч треба секогаш да биде подготвен во овој тип на игра е да биде подготвен да се преклопи веднаш штом ќе започне играта бидејќи многу малку раце можат да играат подолг временски период. Ова е сигурен совет, работи секогаш.

Како и во сите други игри, познавањето на шансите во оваа игра е многу важно. Пред да се обидат да влезат во тенџере, играчите мора да ги проценат своите шанси за победа со проверка на комбинацијата на нивните картички пред да стават кој било чип на тенџерето. Со тоа, обложувачите можат да проценат дали да продолжат со играта или не.

Тексас Холдем покер: Сè што треба да знаете за тоа.

Тексас Холдем покерот е една од најпопуларните верзии на покер со игри со карти, научете ги правилата на играта и соберете неколку совети кои ќе ви помогнат да победите.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести