Зошто Baccarat е опасен за казината

Вести

2019-09-12

Бакара е меѓу најистакнатите казино игри во светот, но останува енигма за мнозинството играчи на казино. Познато е дека играта носи многу приходи во казината, а Азија и Сингапур се двете места кои бележат најголем приход од неа.

Зошто Baccarat е опасен за казината

Иако baccarat носи многу приход во казината, повеќето играчи на казино не сакаат да ја играат играта, и покрај тоа што е активност исполнета со забава. Во текот на последните дваесет години, казината особено се обидуваат да ги обесхрабрат високите ролки, поради различни причини, како што се оние наведени подолу.

Зголемувањето на шансите ги зголемува шансите за победа

Baccarat е игра со низок процент на задржување, при што 1,2% е просечната предност на куќата на облозите на играчи и банкари. По играњето подолг период, работ на куќата се зголемува на 14% на трет облог, што објаснува зошто искусните играчи обично се држат до банкар или играч.

Играта обично е резервирана само за областите за играње со високи ограничувања, каде што влогот е секогаш доста голем. Главната идеја е да се приближиме до девет во споредба со спротивната рака. Играчот треба да одлучи на која рака да се обложи, како и износот на пари да се обложи.

Играчите можат да победат големи

Шансите играчот со високи ролери да победи на големо се доста големи, поради подобрените коефициенти. Добивките се на сметка на казиното. Вистина е дека и казината имаат шанса да освојат многу пари за кратко време, но ризиците се превисоки.

Има добар број на казина кои изгубиле милиони долари од играчите на бакара во неодамнешното минато. Ваквата статистика е она што ги прави казината да се плашат од бакарат. Со оглед на овој факт, некои казина ја уништија играта за да ги минимизираат шансите куќата да изгуби пари.

Казино решенија

Повеќето казина кои нудат бакара, се обидуваат да преземат дополнителни мерки за да избегнат губење на огромни суми пари за кратко време. Повеќето казина се одлучуваат да го ограничат износот на пари што играчот може да го обложи на една рака, што пак го ограничува износот на пари што играчот може да го освои.

Играта ја нудат и на една маса, за разлика од двојните маси, кои беа случај во елегантното европско потекло. На редовните подови на казино, минимумите на табелата обично се пониски во споредба со скапите области. Како резултат на тоа, казината успеаја да ги намалат ризиците или да ја зголемат својата крајна линија.

Зошто некои казина не сакаат да нудат Baccarat игри

И покрај фактот дека Baccarat е популарна меѓу играчите на казино, таа не е најдобрата игра за казина во однос на профитабилноста.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести