Како големината на палубата Блек Џек влијае на работ на куќата

Вести

2019-09-12

Повеќето играчи на Блек Џек секогаш бараат начини да ги подобрат своите шанси за победа на табелата. Еден од најлесните начини за исполнување на оваа цел е да пронајдете игра која нуди плаќање 3:2 кога се дели природен блек џек.

Како големината на палубата Блек Џек влијае на работ на куќата

Куќата има релативно поголема предност за блек џек игра од 6:5. Работ на куќата станува уште повисок секогаш кога играчите не успеваат да користат совршена основна стратегија. Поголемиот дел од казина обично им дозволуваат на играчите да користат стратешка картичка. За жал, и покрај тоа што знаат како стратегиските картички помагаат, некои играчи одлучуваат да не ги користат воопшто.

Број на палуби

Играчите можат да користат друга опција за подобрување на нивниот раб, иако тоа често се занемарува - одредување на бројот на палуби. Играчите на Блек Џек треба да го прифатат фактот дека работ на куќата е директно пропорционален со бројот на палуби во игра. Колку е помал бројот на палуби, толку е помал работ на куќата.

Сепак, играњето самостојно со помалку палуби не е единствениот начин да се намали работ на куќата. Играчите исто така можат да ги искористат предностите на голем број правила за блек џек за да ја направат играта попријателска за играчите. Кога сите правила во блек џек ќе останат исти, куќата ќе има долен раб, без разлика дали плаќа 3:2 или 6:5.

Разлики во игра врз основа на големината на палубата

Има разлика во тоа како се играат игрите со единечни и двокатни игри во споредба со игрите со шест и осум палети. Блек џекот со шест и осум палуби се оние што играчите најчесто ги гледаат во казината. Картите се делат свртени нагоре од машина за континуирано мешање или чевел.

За блек џек со еден и двокат, дилерот ги става картите на играчите со лицето надолу. За играчот да погоди, од него се бара да ја повлече картата. Откако играчот ја превртува картичката ако му се додели блек џек. За да се подели или удвои, играчот ги превртува картите и додава пари на својот облог.

Основни Блек Џек Правила

Некои основни правила за блек џек може различно да се применуваат во различни казина. Добар пример е тоа што играчите не смеат да ги допираат парите кога се подготвени да останат. Така, играчот треба да ги лизне картите под облогот без да ги допира нивните облози на кој било начин.

Играчите на Блек Џек имаат различни преференции. На пример, некои можеби претпочитаат игра што користи машина за континуирано мешање, додека на други не им се допаѓа. Сепак, се чини дека игрите со блек џек на теренот се претпочитани за многумина. Тоа е затоа што го намалува работ на куќата, го олеснува следењето на картичките и играта е малку побавна.

Најнови вести

Stakelogic Live нуди брзински бакара со побрзи рунди на игри
2023-09-28

Stakelogic Live нуди брзински бакара со побрзи рунди на игри

Вести