Која е заблудата на коцкарот?

Вести

2020-01-19

Коцкарите имаат многу чудни верувања кои никогаш не се држат до испитување. Верувањата се познати како заблуди на коцкарите и тие може да доведат до огромни загуби.

Која е заблудата на коцкарот?

Сè што треба да знаете за заблудата на коцкарите

Заблудата на коцкарите е ирационално верување дека ако нешто се случува често во одреден период, тогаш има шанси наскоро да биде поретко и обратно. Тоа е мислата дека повеќето онлајн коцкари го имаат, без разлика дали се почетници или искусни. Дали е тоа добро верување?

Некои коцкари се потпираат на идејата кога ги донесуваат своите одлуки за обложување, нешто што води до многу грешки. За да ги совладате игрите на коцкање, ќе ви треба добар дел од богатството, но ќе ви требаат многу денови за да останете чекор понапред. Тоа е целосна спротивност на заблудата во коцкањето. Не треба да се потпирате на ниту една идеја.

Примери за заблуда на коцкар

Наједноставниот заблуден пример на коцкари е превртување на монетите што ги сакаат ако се фер. На пример, ако превртувате монети 10 пати по ред, би очекувале земја на опашки 5 пати и глави 5 пати. Но, ако експериментирате, најверојатно ќе добиете 4 опашки и 6 глави или друг различен исход.

Тоа е затоа што кога се фрла секој настан ќе биде независен. Тоа ќе биде целосно несвесно и незагрижено за се што се случило на претходниот преврт. Заблудата на надалеку познатиот коцкар се случи во казиното Монте Карло во 1913 година, кога тркалото на рулетот што се вртеше ја спушти топката на црно 26 пати во низа. Обложувачите изгубија милиони.

Вистината за системите за обложување

Без разлика дали сте рулет, глупости, бакара или кој било друг ентузијаст за коцкање, ќе наидете на многу видови на системи за обложување. Најпопуларната техника е методот Мартингејл, кој бара од обложувачите да го удвојат претходниот облог без разлика дали ќе победат или изгубат. Ако изгубите, може да изгубите уште повеќе пари.

Иако системите за обложување не се толку лоши, машините за обложување ќе ве принудат да заземете дисциплиниран пристап кога ги ставате вашите облози. Повеќето обложувачи неправилно ја користат статистиката. Знајте дека секој настан е независен - веројатноста за еден исход никогаш не се менува со секое искуство. Засновањето на вашите облози на претходни исходи е заблуда.

Избегнување на заблуда

Иако повеќето луѓе признаваат дека монетите немаат никаква меморија, гејмерите веруваат во заблудата на коцкарот. Уште полошо, лажното верување е поприсутно кога се коцка. Кога некој се обидува да победи, најверојатно ќе падне во стапицата. Ако сте жртва на заблуда на коцкар, знајте дека не сте сами.

Повеќето коцкари, вклучувајќи ги и највештите, веруваат дека настаните од минатото влијаат на идните. Со признавањето дека расудувањето е неуспешно, ќе бидете неколку чекори понапред од другите. Не гледајте шаблони и обидете се да го откриете следниот веројатен настан. Заблудата на коцкар веќе е докажано дека резултира со огромни загуби.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести