Научните игри го назначуваат високо остварениот финансиски директор Ник Негро

Вести

2023-03-22

Benard Maumo

Научни игри, водечки снабдувач на технологија во најдобрите казина во живо, го објави ангажирањето на Ник Негро како нов главен финансиски директор на компанијата по сеопфатна национална потрага. Назначувањето на Црнец на оваа позиција е во согласност со пензионирањето на Џејмс Буницки, кој беше во компанијата 40 години. Буницки беше вклучен во стратешката продажба на Лотаријата за научни игри на Brookfield Business Partners во април 2022 година.

Научните игри го назначуваат високо остварениот финансиски директор Ник Негро

Негро е искусен финансиски професионалец со две децении достигнувања во финансиски, стратешки, оперативни и лидерски улоги. Тој има позитивно досие за осмислување и извршување на успешни финансиски планови за меѓународни корпорации. Имаше слични позиции во Honeywell, Dover Corporation и Navistar.

Пет Мекхју, извршен директор на Scientific Games, изрази благодарност за восхитувачкото финансиско водство на Џим Буницки и му посака добредојде на Ник во Извршниот лидерски тим како финансиски директор. Тој го истакна блискоста на Ник со сложеноста на меѓународниот бизнис базиран на услуги, корпоративната структура, усогласеноста и длабокото разбирање на стратегијата. Мекхју додаде дека компанијата е ентузијастичка за претстојната фаза на добро финансиско управување со нејзините глобални активности.

Постигнување и одржување на златни стандарди

Во меѓувреме, Мекхју посочи дека Научните игри се посветени на развој на нови игри, производи и услуги. Тој вети дека компанијата ќе продолжи да ги постигнува и одржува златните стандарди за раст на бизнисот во глобалната лотариска индустрија.

Негро се приклучува на Извршниот лидерски тим на научни игри, составен од Мекхју, Џон Шулц, Мајкл Конфорти, Стив Бисон, Џенифер Велшсон, Дена Розенцвајг, Стивен Ричардсон, Мона Гарланд, Волт Ајзел, Џим Шулц и Џеф Мартинек.

Од 1973 година, Scientific Games ги опремува светските лотарии со игри, технологии, аналитика и услуги. Добавувачот на содржини е глобален лидер во гејмерската сцена, со 130 клиенти во 50 земји. Научните игри имаат и сертификати за стандарди за корпоративно управување, квалитет, безбедност, животна средина и одговорно играње.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести