Вести

April 22, 2020

Најпопуларните стратегии за рулет

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer

Несомнено, коцкањето преку онлајн казино е една од индустриите кои напредуваат во онлајн границата. Меѓу популарните игри спаѓа и рулетот, кој во основа е игра на среќа. Иако не се потребни значајни вештини, освен познавањето на различните видови рулет и играта, стратегиите можат да ни се најдат.

Најпопуларните стратегии за рулет

Но, најголемото прашање е, кои се некои од стратегиите за рулет и дали тие функционираат? Па, има толку многу стратегии, некои функционираат, но други не, или се премногу ризични. Оваа статија споделува некои од најпопуларните стратегии за рулет таму, од стратегијата за рулет Мартингал до Фибоначи, стратегијата на математичарот.

Мартингејл

Додека повеќето стратегии за рулет се толку сложени, стратегијата Мартингал е едноставна и јасна, така што секој може да ја користи, вклучително и новодојденците. Тоа е исто така вообичаена стратегија во другите онлајн казино игри, па дури и во спортското обложување. Идејата во Мартингејл е да се удвои големината на облогот по секоја загуба.

За да го користите Martingale, најдете табела со минимални облози. На овој начин, играчот ќе има доволно да ги удвои облозите уште неколку пати пред да ги врати изгубените пари. Исто така, постои уште една варијанта на стратегијата Martingale наречена обратна Martingale. Овде играчите ја удвојуваат големината на облогот по победата и ја намалуваат големината на облогот по загубата.

Фибоначи

Ова е прилично комплицирана стратегија за почетници, но штом ќе ја разберат низата Фибоначи, станува лесно. Стратегијата се заснова на вистинската низа Фибоначи во математиката: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 итн. Кај Фибоначи, секој трет број е збир од претходниот два.

Во Фибоначи, кога е победа, следниот износ на облогот е два броја назад во низата со броеви на Фибоначи. Од друга страна, за загуби, следниот износ на облогот треба да биде следниот број во серијата. Се работи за зголемување или намалување на влогот, но со следење на низата Фибоначи.

Д'Алембер

Ова е уште една стратегија, сосема слична на Мартингејл и Фибоначи, бидејќи се работи за зголемување и намалување на износите на облозите. Во D'Alembert, играчите го зголемуваат влогот за 1 доколку изгубат и го намалуваат за 1 кога победуваат. Фактот дека промените се само за 1 ја прави оваа стратегија меѓу најбезбедните.

Дали стратегиите за рулет функционираат?

Па, не постои единствена стратегија за рулет што гарантира победа. Рулетот е чисто игра на среќа. Сепак, таквите како Мартингејл, Д'Алембер, Фибоначи, меѓу другите стратегии, ги зголемуваат шансите за победа. Тоа е затоа што играчите имаат технички пристап кон играта за разлика од играњето слепо.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
За

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
undefined is not available in your country. Please try:

Најнови вести

Откривање на возбудувањата на рулетот Sticky Bandits во живо: менувач на играта во онлајн коцкањето
2024-06-05

Откривање на возбудувањата на рулетот Sticky Bandits во живо: менувач на играта во онлајн коцкањето

Вести