Разберете го правилото Блек Џек Soft 17 во онлајн коцкањето

Вести

2021-07-01

Eddy Cheung

Казино игри во живо се зголемуваат во популарноста од ден на ден. Не само што овие игри се забавни и привлечни за играње, туку нудат и супер високи исплати. Одличен пример е блек џек играта, која има раб на куќата до 0,5% со вистинската стратегија.

Разберете го правилото Блек Џек Soft 17 во онлајн коцкањето

Но, за да станете професионален играч на блек џек, мора да научите неколку правила за игра, како што е Soft 17. Значи, што точно е правилото Soft 17 во блек џек, и каква разлика има тоа? Прочитајте за да дознаете!

Што е Блек Џек Мека 17?

Во основа, Soft 17 е уште еден термин за опишување на 17 блек џек рака со кец на десетка. Во овој случај, кецот е 11 или 1. Сепак, можете да направите мека 17 рака на повеќе начини. Највообичаен начин е да се создаде рака со 6 и кец.

Сепак, можете да направите и Soft 17 со три или повеќе карти, доколку имате кец. Играчите можат да добијат кец + 3 + 3 или кец + 2 + 2 + 4. Обично, овие раце се нарекуваат „меки“, како што ќе научите во следниот дел.

Меко 17 наспроти Тешко 17

Кога играте блек џек, од витално значење е да ја совладате разликата помеѓу меки и тврди раце. Како што рече, мека рака вклучува кец на десетка. Од друга страна, тврда рака нема ас.

На пример, ако играчот има 3 и Џек, вкупниот „тврд“ е 13. Но, ако креирате рака со 3 и кец, „мекиот“ вкупен е 14 бидејќи Асот претставува 11.

Интересно е тоа што можете да го броите кецот како 1 ако имате вкупно 22. Ако се држите до примерот погоре, можете да креирате рака со мека 14 (Кец + 3). Потоа, продолжувате да удирате и добивате 10. Во тој случај, вкупниот број на рака е 24.

Кога кецот се брои како 1, тој ви дава мека 15. Сè на сè, создавањето на мека рака го штити играчот од разбивање. Затоа е препорачливо да играте мека рака поагресивно на вашето омилено казино во живо.

Правила на дилерот

Една работа за блек џек е тоа што играчите можат да прават повици за проценка и да одлучуваат како да играат со своите раце. Слободно можете да одлучите дали да удрите, да застанете, да се поделите или да се удвоите без да се изјасните за мислењето на дилерот.

Од друга страна, дилерот не може да донесува одлуки за тоа како да ги игра своите раце. Од таа причина, казината имаат правила за тоа како дилерите треба да ги играат своите блек џек раце. Највообичаеното правило е дека дилерот погодува вкупно не повеќе од 16 и стои на 17 или повеќе. И да, ова правило важи без разлика дали вкупниот број е тврд или мек.

Изненадувачки, некои казина бараат од дилерите само да погодат Soft 17 рака. Ова ги подобрува условите за игра во куќата, повредувајќи го играчот за возврат. Затоа, најдобриот потег е удвојување на кец или 11 ако дилерот покаже кец. Исто така, двојно намалете ако дилерот поседува 6, а вие поседувате Soft 19. Конечно, ако крупието има 2, а вие имате Soft 18, двојно надолу.

Дали мекото 17 правило влијае на работ на куќата?

Општо земено, разликата на работ на куќата што ќе ја имате во однос на казиното кога користите S17 е импресивни 0,2%. Колку и да изгледа мал, тој број може да ја направи разликата, имајќи предвид дека повеќето табели за блек џек во живо на казино имаат предност од 0,7%.

Имајќи го тоа на ум, ако сте чест играч на блек џек кој вложува 10.000 долари годишно, ќе добиете 20 долари повеќе на маса S17 и 20 долари помалку на маса H17. Значи, ако се земат предвид сите работи, секогаш играјте на маса со меки 17.

Најнови вести

Stakelogic Live нуди брзински бакара со побрзи рунди на игри
2023-09-28

Stakelogic Live нуди брзински бакара со побрзи рунди на игри

Вести