Рулет: игра за сите буџети

Вести

2020-04-22

Една од најрепрезентативните и најуспешните игри на маса во казината е рулетот. Лесно е за учење, толку и фасцинантно. Правилата на играта се добро дефинирани, лесно се апсорбираат и им овозможуваат на обложувачите да ги изберат своите стратегии и типови на обложување.

Рулет: игра за сите буџети

Една од главните причини зошто рулетот е толку сакан и ценет е тоа што нуди различни мрежи за обложување, а во многу случаи добивките можат да бидат огромни. Исто така, може да се ставаат опуштени облози, сите со големи шанси за победа, така што дури и играчите со низок буџет можат да уживаат во играта.

Видови теории за рулет

Сите ентузијасти на коцкање сонуваат за општа стратегија за обезбедување и умножување на нивните добивки. Но, не постои универзална формула која гарантира успех. Сепак, тоа не ги спречи играчите да испробуваат различни теории и шеми и да експериментираат со различни стратегии за да ја откријат магичната формула.

Два од најчестите модели на стратегии се оние кои се засноваат на броевите на Фибоначи, како и методот на Мартингејл. Сепак, бидејќи рулетот е игра на среќата, овие методи и модели не гарантираат добивка. Наместо тоа, тие нудат стратегија за обложување која им помага на обложувачите да управуваат и да го контролираат нивниот буџет.

Одговорно обложување на рулет

Поради начинот на кој масата на рулет е поделена и дистрибуирана, играта на рулет нуди поширок опсег на облози без оглед на буџетот на играчите. Така, играчите можат да изберат дали да применат поризична стратегија, но со значителна победа или облози со големи шанси за успех и добивки да одговараат.

Меѓу наједноставните и најчестите облози се оние на бои или броеви во категоријата непарни или парни броеви. Во оваа ситуација, враќањето на играчот е еднакво на износот што го обложил. Во рамките на овие облози, шансите за победа во корист на играчот се 50:50, освен кога победничката бројка е нула зелена.

Победничка стратегија на Zero Green

Како што е познато, рулетот го содржи симболот нула доделен на зелената боја. Како уникатен симбол меѓу 37-те класични симболи на тркалото на рулет, победничките кругови на овој симбол е доста ретко. Сепак, шансите се исто толку високи како и другите симболи.

Така, избалансиран облог со среден буџет може да го зголеми својот профит со предвидување на победничката рунда на нула зелена боја. Во оваа ситуација, облогот мора да биде одговорен, а најзначајниот влог треба да се стави на овој симбол. Иако може да поминат многу кругови, таков облог вреди да се чека.

Рулет: Совршена можност за коцкање за сите обложувачи

Поради разновидноста на облози, победата на рулет е полесно од кога било. Стратегијата и инспирацијата на обложувачите е клучот за успехот.

Најнови вести

Stakelogic Live нуди брзински бакара со побрзи рунди на игри
2023-09-28

Stakelogic Live нуди брзински бакара со побрзи рунди на игри

Вести