Совети за тоа како да изберете добитна селекција за спортски облози

Вести

2019-11-07

Многу обложувачи се мачат додека ставаат спортски облог. Оваа статија дава неколку вредни совети за тоа како обложувачите можат да изберат победнички избор на нивните спортски облози.

Совети за тоа како да изберете добитна селекција за спортски облози

Избор на победнички селекции за обложување

Вложувањето облог не вклучува само луѓе кои ги избираат оние страни за кои мислат дека ќе победат. Тоа е повеќе од тоа, иако тоа е начинот на кој повеќето луѓе го прават тоа. Постои правилен начин да се направи избор на обложување. Оваа статија дава совети за тоа како да направите победнички избори за обложување.

Изборот на добивка значи само гледање на играта и правење случаен избор и обложување. Тоа значи дека обложувачите прават избори што им даваат поголеми шанси за победа. Станува збор за обложувалници кои сериозно се занимаваат со коцкање и добивка. Потребна е стратегија за да се направи селекција на вистински начин.

Концентрирање на вредноста, а не на победниците

Во обложувањето, некои луѓе може да имаат повеќе победи отколку порази и сепак да ги загубат своите пари, додека други може да имаат повеќе загуби отколку победи и сепак да заработат пари. Обложувачите треба да го имаат ова во задниот дел на нивните умови кога сакаат да стават облог.

Облозите не плаќаат исто. Ако обложувачите се обложуваат на големи фаворити, тие веројатно ќе ги добијат повеќето од нивните облози, но можеби нема да бараат пари. Од друга страна, ако се обложуваат на аутсајдерите, веројатно ќе ги изгубат повеќето од нивните облози, но ќе добијат повеќе пари. Затоа, обложувачите треба да добијат облози што имаат вредност.

Градење на предвидлива стратегија

Обложувачите треба да бидат способни да ги предвидат исходите од играта или веројатноста да се случи одреден исход. Ова ќе им помогне да одлучат дали да се обложуваат на исходот или не. Еден начин да се направи ова е одредување на предвидливата веројатност која е веројатноста за одреден исход.

Различни начини може да се користат за да се одреди предиктивната веројатност. Постои пристап на очното јаболко и математички пристап. Во двата методи, крајната цел е да се одреди веројатноста за да се случи одреден исход. Ова им дава насока на обложувачите каде да ги стават своите пари и да добијат вредност за тоа.

Да се биде рационален

Првото нешто што треба да направат обложувачите е да ги оттргнат своите срца од обложувањето и да ги користат главите. По природа, спортот е емотивен и обложувачите не треба да си даваат дополнителен стрес за победа или губење пари. За да избегнат лоши избори за селекција, обложувачите треба да избегнуваат емоции бидејќи тие можат да влијаат на нивниот избор.

Обложувачите треба да ги контролираат своите емоции пред да почнат да ги избираат своите облози. Тие треба да ги добијат своите облози пред да започне играта што ќе ги спречи да направат лоши избори. Исто така, обложувачите треба да избегнуваат обложување на нивните омилени тимови за да избегнат пристрасност бидејќи можеби нема да стават облог против нивниот тим.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести