Управување со субсидирам покер

Вести

2020-01-17

Управувањето со банкроти е вештина што треба да ја поседува секој коцкар. Оваа статија дава совети за тоа како коцкарите можат да ги усовршат своите вештини за управување со банкроти покер.

Управување со субсидирам покер

Водич за управување со банкроти во покер за нов коцкар

Покер играчите разбираат дека паметното управување со субсидирам е сосема неопходно ако треба да бидат успешни играчи. Колку и да изгледа едноставно, дури и најдобрите играчи се најдоа да се борат финансиски во одреден момент од нивната кариера. Паметните покер играчи се погрижуваат да ги зачуваат добивките заработени играње покер.

Управувањето со банкроти е стратегија што ја користат паметните коцкари. Никој никогаш не може да биде професионален коцкар без да ја научи уметноста на управување со својот фонд. Некои од вообичаените стратегии за управување со банкроти кои се применуваат во коцкањето вклучуваат одредување загуба, добивка и временски ограничувања. Оваа статија дава совети за тоа како да управувате со банкротот за покер.

Посебни лични и покер финансии

На играчите на покер им се советува да го третираат покерот како бизнис, а секоја заработка од него треба да се креира како „поврат на претпријатието“. Тие не треба да ги трошат своите пари наменети за играње покер на други начини без оглед на сумата што ја издвоиле. Покер играчите треба да инвестираат пари за да заработат пари.

На играчите на покер им се советува да не користат покер банкарство за да подмират други трошоци, како што е плаќањето на нивните сметки. Тие секогаш треба да бидат паметни за разумната сума што се подготвени да ја одвојат за покер „бизнис“. Покер играчите треба да разберат дека ако користат „претпријатија“ средства, бизнисот најверојатно ќе пропадне.

Играјте во рамките на нивниот субсидирам

Покер играчите секогаш треба да се држат до своите вообичаени влогови во случај да не се подготвени да ја изгубат сумата што ја издвоиле за да играат покер. Ова им помага да избегнат прекин на трчањето и да не можат да играат игри во иднина дури и кога имаат можност да играат.

Покер играчите секогаш треба да разберат колку е примамливо да се добиваат лесни пари, особено кога приносите се повисоки од она што го издвоиле за играње. Тие не треба да бидат намамени да го заработат својот аспиран турнир без оглед на наградата приложена на него. Дисциплината е од витално значење кога станува збор за управување со субсидирам.

Избегнувајте очајни потези за да се запре варијансата

Покер играчите секогаш ќе се соочуваат со несогласувања бидејќи неизбежните падови ја карактеризираат играта и тоа не треба да ги исклучува. Наместо тоа, тие треба да продолжат да играат. Несогласувањата се случуваат толку често, па дури и на добри играчи кои исто така стануваат лути и на крајот прават погрешни потези поради притисокот на парите.

Покер играчите треба да забележат дека несовпаѓањето нема реминисценција, а загубата нема да значи каква било друга загуба во блиска иднина. Тие секогаш треба да бидат повнимателни во играњето и не треба да играат со намера да бркаат претходни загуби или да ја „престанат“ варијансата, бидејќи на крајот може да ја повторат истата грешка направена претходно.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести