Вести

September 12, 2019

Факти што треба да ги знаете за бесплатниот блек џек за обложување

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Бесплатен облог Блек Џек е високо ценета варијанта на блек џек. Воведена во 2012 година, оваа варијанта на блек џек несомнено не е нова. Успеа да се справи со динамиката вклучена во индустријата за онлајн игри и фактот дека работ на куќата е релативно повисок од она што го нудат другите варијанти на блек џек.

Факти што треба да ги знаете за бесплатниот блек џек за обложување

Слична е на оригиналната блек џек игра, но со некои суптилни разлики. Една од главните карактеристични карактеристики на оваа игра е тоа што куќата плаќа кога играчот се подели и удвојува. Ова значи дека играчите добиваат шанса да освојат до седум бонуси, со што се подобруваат нивните шанси за победа со мали ризици.

Како да играте бесплатен блек џек за обложување

Бесплатниот блек џек за обложување е предмет на стандардните правила за блек џек. Целта на играта е да има рака поблиску до 21 од раката на дилерот. Ако дилерот пукне со 22, а играчот има 21 или помалку, резултатот е туркање.

Кога играчот ќе повлече рака од 21, дилерот има две опции да го турка облогот. Тој може или да ја врзе раката на играчот со 21 или 22. Во случај на туркање, играчот може да земе бесплатни двојки, кои често имаат маргинална шанса да го наведнат облогот во корист на играчот.

Бесплатни поделби

Играчите на Блек Џек за бесплатни облози треба да разберат кога да играат бесплатно разделување и што значи тоа за нивните шанси за победа овде. Идеално, блек џек паровите може да се поделат само три пати во четири раце. Еве го фаќањето, на играчите им е дозволено да ги поделат сите парови и очекуваат картички со вредност од 10, J, Q и K.

Додека ставаат бесплатен дел, играчите не се очекува да направат дополнителен облог. Дилерот, пак, ќе постави бесплатен облог „Lammer“ покрај оригиналниот облог на играчот што го покажува бесплатното разделување. За добитни раце, копчето „бесплатен облог“ се заменува со вистински чипови кои имаат еднаква вредност на оригиналниот облог.

Бесплатни двојни падови

Бесплатните двојни падови ги користат само рацете со 9, 10 и 11 кои не вклучуваат кец на десетка. Вреди да се напомене дека ова правило важи и пред и по разделувањето. Исто така, тоа е применливо само за првите две карти поделени на играчот.

Со бесплатни двојки, почетниот облог на играчот се совпаѓа со „бесплатен облог“. Кога дилерот победи, играчот го губи само својот оригинален облог. Ако играчот победи, тој добива добивки еднакви на двојно повеќе од нивниот облог. Но, ако раката резултира со туркање, играчот го добива само неговиот оригинален облог.

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести