Што прави шефот на казиното?

Вести

2020-11-11

Во основа, бос на пит е менаџер за игри. Тој или таа ќе го поминуваат поголемиот дел од своето време на казино во живо осигурувајќи се дека сите игри се играат според правилата. Но, тоа не е се. Тие исто така треба да се погрижат сите дилери правилно да ја презентираат играта.

Што прави шефот на казиното?

Како шеф на јамата, тие треба да ги надгледуваат сите дилери, касиери, сервери и сите други работодавци кои работат на подот. Шефот на пит има и одговорност да обучува нови луѓе кои се вработуваат и да го следат работењето на сегашните вработени.

Што му треба на човекот за да биде бос во јам?

Нема поранешно образование за да се дојде до оваа позиција. Сепак, постојат некои предуслови што многу казина ги сакаат за оние кои сакаат да бидат шефови на пит. Дефинитивно се претпочита претходно искуство на подот во казино, а исто така и ако тој или таа бил дилер е нешто добро. Многу е важно шефот на боксот да биде запознаен со правилата и играњето на игрите бидејќи тие буквално ќе надгледуваат повеќе игри за време на нивната смена.

Шефот на пит треба да покаже менаџерски вештини и да има широко познавање на игрите во казиното, освен да внимава на правичноста и деталите. Тие исто така треба да имаат способност да решаваат какви било спорови и да следат повеќе од една ситуација на подот. Шефовите на јамата треба да имаат диплома за средно образование или GED и има можност казиното да испрати апликанти на дополнителна обука.

Најдобрата личност

Ниту една личност нема да биде успешен бос на пит и дефинитивно има личност која ја бараат казината. Тие мора да бидат карактеристични и да ги натераат играчите да се чувствуваат добредојдено и удобно. Сепак, тие треба да имаат способност да имаат превласт доколку има спор. Веројатно е дека шефот на јамата најверојатно ќе надгледува колега и затоа, тие ќе мора да бидат фер и да се однесуваат кон сите вработени со правичност и почит.

Одличниот шеф на боксот мора да ја најде вистинската рамнотежа помеѓу тоа да биде пријателски, но и авторитетен. Направете луѓето да се чувствуваат како дома понекогаш може да резултира со недостаток на иницијатива. Што никогаш нема да се случи со вешт бос на пит. Менаџерите на Pit мора да бидат ригорозни и непристрасни кога одлучуваат. Постигнувањето на оваа рамнотежа помеѓу да се биде пријателски и решителен е она што го прави уникатен бос на пит.

Да се биде одговорен за пари

Една од главните работи што треба да ги направи шефот на пит е да ги надгледува парите и трансакциите што се случуваат на различните маси во казиното. Овие вработени ќе имаат огромна сума пари и потребно е да се внимава на сите облози што се ставаат, чиповите што ги даваат дилерите и движењето на парите на масите. Шефот на јамата треба да одобри сметки, уплати, а исто така и кредитни листови.

Во основа, одговорноста е втора природа за сите газди на пит, без разлика дали се во физичко или онлајн казино. Затоа, посетете пит бос казино и ќе ви биде повеќе од драго да играте во едно. Дефинитивно има правичност. Шефот на пит треба да биде фер и внимателен. Тие не можат да си дозволат ни секунда одвлекување на вниманието, што може да значи нешто многу лошо за казиното. Ова е она што го прават газдите на пит. Тоа е многу основно.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести