5 вообичаени грешки што треба да се избегнуваат додека играте блек џек во живо

Вести

2022-11-07

Benard Maumo

Блек џек во живо не е комплицирана игра. Правилата се едноставни и секој може да почне да ја игра играта откако ќе помине неколку минути за да ја научи. Сепак, тоа не значи дека играчите не можат да прават грешки додека играат Блек Џек во живо. Многу е вообичаено почетниците во блек џек во живо да прават грешки. 

5 вообичаени грешки што треба да се избегнуваат додека играте блек џек во живо

Проблемот е што правењето грешки во блек џек во живо ќе ве чини пари. Бидејќи вашите пари се на линија, мора да избегнувате да правите грешки. Ако не внимавате, може да изгубите многу пари. За да ви помогнеме да го избегнете тоа, еве ги нашите избори од петте најчести грешки што не треба да ги правите додека играте блек џек во живо. 

Не избирајте табели за блек џек 6:5 во живо

На најдобрите казина во живо, има еден тон опции за блек џек во живо. Додека повеќето табели ги имаат истите правила, некои имаат мали разлики. Една од најчестите разлики што можете да ги видите со блек џек во живо е тоа што некои табели ќе нудат исплати од 6:5 наместо 3:2.

Луѓето често грешат да ги испробаат, но секогаш треба да ги избегнувате. На табелите 3:2, добивате поврат од 750 долари за секои 500 долари што сте ги обложиле. Од друга страна, во 6:5 добивате поврат од 600 долари за секои 500 долари. 

Нема смисла да одите на маса што ви плаќа помалку за победа кога другите табели ви плаќаат повеќе за победа. Табелите за блек џек во живо кои плаќаат 3:2 се оддалечени само еден клик, затоа секогаш одете по нив.

Држете се до основната стратегија за Блек Џек

Првото нешто што треба да го научите кога почнувате да играте блек џек во живо е основната стратегија за блек џек. Тоа е стратегија развиена по хранење на компјутер со милиони комбинации на раце. Компјутерот потоа користел математика за да ја создаде најдобрата можна рака што треба да ја играте за секоја ситуација на масата Блек Џек. 

Она што луѓето го прават погрешно е што ја игнорираат оваа стратегија и почнуваат да ги погодуваат нивните потези среде блек џек игра во живо. Секогаш треба да избегнувате да ги погодувате вашите потези и држете се до основната стратегија за блек џек во живо. Стратегијата практично ви кажува што точно да правите. 

Не земајте осигурување

Кога ќе видите дека дилерот има Ас во блек џек, дилерот ќе им понуди на играчите осигурување, што во суштина е облог на дилерот дека ќе добијат блек џек. Преземањето осигурување е голема грешка бидејќи ја намалува вкупната веројатност да добиете позитивен исход од игра на блек џек во живо

Размислете за тоа на овој начин. Ако се обложите на едно фрлање паричка, вашата веројатност за победа е доста висока. Меѓутоа, ако се обложувате глави на друго фрлање паричка додека се обложувате на првото фрлање паричка, шансите тоа да се случи се мали. 

Не разделувајте 10-ки

Ако добиете две 10-ки, нема смисла да се делите. 20 е пристојна рака за играње во Блек Џек, со многу големи шанси за победа. Не правете грешка да делите 10-ки. Наместо тоа, можете да стоите со рака и да видите што се игра. 

Сплит 8-ки

Честа грешка што луѓето ја прават е тоа што не делат 8-ки. Кога ќе добиете две осми, ризикувате да надминете 21 ако погодите. Од друга страна, ако стоите на рака, ризикувате да се разбиете бидејќи 16 не е одлична рака. Секогаш е подобро да се разделите кога имате две 8-ки.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести