Правила за трета картичка Baccarat за дилер во живо - знајте кога да цртате!

Бакара

2022-07-13

Ethan Tremblay

Казино во живо baccarat е релативно јасна игра. Играчите едноставно избираат страна на која ќе се обложуваат - страната на банкар или играч. Обложувачите исто така можат да предвидат нерешено, иако овој облог ретко се исплаќа. Целта е да се избере страна што создава вредност на раката од 8 или 9 (природна) со двете поделени карти на секоја страна.

Правила за трета картичка Baccarat за дилер во живо - знајте кога да цртате!

Но, вообичаено е ниту една страна да создаде природна со првите две карти внатре живо казино бакара. Ако тоа се случи, играчите извлекуваат дополнителна карта. Но, некои правила регулираат како играчите ја црпат третата карта. Прочитајте за да научите!

Кое е правилото за трета картичка во живо бакара онлајн?

Во бакара, различни правила одредуваат како ќе се однесуваат Банкарот и Играчот во случај ниту една страна да не погоди природно. Но, не сфаќајте се погрешно. Ова се едноставно процедурата за да се осигура дека има победничка страна во ова во живо казино игра. Запомнете дека играта завршува по извлекувањето на третата карта, па оттука и важноста да се научи правилото за трета карта. 

Правило за трета картичка на страната на играчот

Откако ќе се поделат две карти на двете страни свртени надолу, правилата на Бакара налагаат страната на играчот да оди прва. Нема тешки чувства, но само така функционира оваа игра со карти. Значи, ако играчот не погоди природно, мора да го одредите вашиот следен потег.

Прво, тие стојат ако вредноста на раката е 7 или 6. Ова значи дека Играчот не добива дополнителна картичка, а страната на Банкар ќе ја открие нивната комбинација. Но, ако раката на играчот има вредност од 0 до 5, тие добиваат дополнителна картичка. 

Но, понекогаш, двете страни можат да нацртаат природно. Ако тоа се случи, кругот станува вратоврска или турканица. Но, чекајте, природната 9 е подобра од природната 8. Затоа, раката со најголема вредност победува. 

Правило за трета картичка на страната на Банкер

Третото правило за картички од страната на Банкер е покомплицирано и повозбудливо. Тоа е затоа што Банкарот е следниот што ќе игра откако Играчот ќе ги открие своите карти. Ова може да го направи искуството малку потресно. 

Како што рече, Банкар стои ако откријат вкупно 7 или 6. Покрај тоа, банкарот добива дополнителна карта за играње ако нивниот вкупен број на рака е нешто помеѓу 0 и 5. Звучи како ќор-сокак, нели?

Ако Играчот добие трета картичка, а Банкарот има 2 или помалку, тие добиваат друга картичка без оглед на вредноста на третата картичка на Играчот. Исто така, Банкарот добива друга картичка ако имаат вредност на раката 3, освен ако другата страна има природна. 

Не застанува тука. Ако вкупната вредност на раката на Банкарот е 4, тие извлекуваат друга картичка ако дополнителната картичка на Играчот е 2-3-4-5-6-7. Банкарот исто така стои ако нивната вкупна вредност на раката е 7. 

За да се избегне дополнителна забуна, еве табела што илустрира како функционира правилото за трета картичка со раката на банкарот:

Banker's total

Player's third card total

Banker's action

0 to 2

Anything

Draw a card

3

Anything but 8

Draw a card

4

2 to 7

Draw a card

5

4 to 7

Draw a card

6

6 or 7

Draw a card

7

Anything

Stand

Банкар или играч - која страна е најдобра?

Ова е прашање на кое повеќето почетници во живо дилери на бакара се борат да одговорат. Размислете за ова; раката на играчот е првата што оди и најверојатно ќе извлече дополнителна карта. Тоа е затоа што страната на играчот најверојатно ќе добие 0 затоа што кралот, кралицата, Џек и 10 се брои како нула во бакара. Накратко, Банкарот прави потег само откако ќе дознае што има од другата страна. 

Дополнително, веројатноста да се добие облогот Банкер е поголема од облогот Играч. Банкарот има 45,8% шанси за победа во споредба со 44,6% од страната на Играчот. Иако ова можеби не е многу важно за голо око, тоа ќе одреди колку победи ќе имате на долг рок. 

Но, не го отфрлајте облогот на Играчот премногу брзо. Куќниот раб од 1,24% е еден од најниските во кое било казино baccarat во живо. Дополнително, казиното ќе земе провизија од 5% за сите ваши добивки во облогот на Банкер. Вака на најдобрите казина во живо ги заработат своите пари.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести