Бакара

November 19, 2020

Функцијата за стискање станува популарна

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Бакара е игра тоа некогаш беше само за богатите и кралското семејство. Меѓутоа, во денешно време оваа игра е достапна за секого. Има многу едноставни правила и нешто што играчите навистина го сакаат: нискиот раб, што ја прави оваа игра исклучително популарна. Стискање функција рекламира повеќе возбуда на него.

Функцијата за стискање станува популарна

Стискањето картички во оваа игра навистина не влијае на тоа кои карти ќе излезат. Ако ги стискате, тогаш може да изгледа дали имате контрола, но всушност само ги откривате картите за вашиот облог, било банкарот или играчот. Значи, прочитајте повеќе за ова во оваа статија за да можете да дознаете повеќе за стискање картички.

Кој го прави ова и зошто

Ако нема вистинско влијание при стискањето картички, тогаш зошто луѓето го прават тоа? Кога се игра во физички казина, елементот за стискање додава драма на играта бидејќи ја продолжува возбудата бидејќи малите делови од картичката постепено ќе се откриваат. Оваа идеја се заснова на суеверие на оние играчи кои веруваат дека стискањето карти дефинитивно може да го промени исходот, а некои од нив всушност ќе дуваат на картата, така што картичката има добар број наместо лош. Дозволено е само едно лице да ги допира картичките на играчот и само една на банкарот - тоа може да биде лицето кое има најголемо облог или лице кое е номинирано.

Техниката на стискање

Во основа, целта на оваа техника е всушност полека да се открие вредноста на картичката за да може да се изгради тензија. Ако вие сте тој што го прави тоа, тогаш не мора да се грижите дали ќе ја оштетите картичката бидејќи во бакара тие никогаш повеќе не се користат. Ставете ги палците на двата горни агли за да го покриете бројот и да дозволите вредноста на картичката да се идентификува само кога се брои преку симболите (срца, лопати, дијаманти или палки). Најправилен начин за почеток е да ја ставите картичката така што нејзиниот краток раб е свртен кон вас.

Ако видите линија или дел од слика, тогаш ќе знаете дека имате J, Q или K кои не вредат ништо. Кога тоа ќе се случи, нема смисла да се продолжи стискањето оттогаш, бидејќи вредноста е веќе откриена. Ако сте стиснале трета од картата, сè уште не гледате ништо, тогаш тоа е кец на десетка. Најдобрите карти за стискање се помеѓу 2 и 10. Ако видите еден симбол на врвот значи дека имате или 2 или 3, а ова стискање станува важно кога првата карта била 7. Добивањето 2+7 е одлична рака во бакара , додека 3+7 е најлошо.

Ако она што прво го гледате има 2 симболи на врвот, што укажуваат на тоа дека картичката што ја имате е 4, 5, 6, 7, 8, 9 или 10, дефинитивно треба да ја свртите. Сега неговиот подолг раб е свртен кон вас и мора да продолжите да ја повторувате постапката.

Како функционира стискањето во онлајн бакара

Замислете дека играте бакара во живо Еволуција игри. Сте ги направиле вашите облози и дилерот ќе ви даде 2 карти свртени надолу, кон вас и кон банкарот. Потоа ќе се открие картичка со отворање од едниот, а потоа од другиот крај, со опција за стискана картичка во зависност од количината на играчи кои се обложиле на Играчите или на Банкарот. Кога станува збор за нежива бакара, постои и можност за стискање картички, бидејќи можете да ја „свиткате“ картичката во повеќе насоки и да ја отворите во реално време.

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести