Вредноста на природното во Блек Џек

Блек Џек

2021-03-23

Eddy Cheung

Најсилната комбинација на карти во блек џек е кец и секоја карта со десет вредност. Играчите го нарекуваат „природно“. Ова е раката која секој играч се надева дека ќе ја нацрта на нивните први две карти кога ќе ја извлече играјте блек џек во живо онлајн. Природниот е исто така познат како блек џек, но играчите се држат до првото за да избегнат забуна бидејќи играта е позната по истото име. Не можете да ја потцените важноста на природното во играта на блек џек. Во ова парче, нашите експерти на Во живо CasinoRank погледнете ја важноста на блек џековите кога ќе играјте онлајн игри во живо.

Вредноста на природното во Блек Џек

Природните имаат исплата од 3:2, што е една од причините зошто раката е толку важна. Наместо да добиваат дури и пари, играчите ќе добијат исплата од 300 долари за облог од 200 долари; со такви исплати, не е ни чудо што играчите сакаат да добијат блек џек.

Шансите да се добие Блек Џек

За целосно да ја сфатиме важноста на природното во блек џек, мора да ги поминеме шансите да го добиеме. Иако е неверојатен настан, можете малку да направите за да ја зголемите веројатноста да добиете блек џек кога играте во живо. Можете или да добиете збир од две карти што се собираат до 21 или да добиете уште една сума. Треба да донесувате одлуки само кога имате уште една сума. Ако добиете блек џек, тогаш сте го победиле дилерот и време е да прославите.

Шансите никогаш не се 100% во ваша корист кога играте онлајн блек џек дилери во живо. Секогаш имате очекувања под 100%. Разликата го сочинува работ на куќата. Секоја можна исплата во играта придонесува за очекувањата. Сите враќања собрани заедно го сочинуваат вкупното очекување од играта.

Објаснето очекување

Играта блек џек го гледа очекувањето како веројатност да се добие еден од неколкуте исходи. Резултатите се; победа, губење, цртање на природен, и туркање. Дилерот го зема вашиот облог кога ќе ви пукне раката. Со победата можете дури и да заштедите пари за ситуации кога го цртате природното. Притиснувањето означува нерешено помеѓу вас и дилерот каде што и двајцата имате ист резултат на вашите карти. Во овој случај, вие го задржувате вашиот облог и не добивате ништо од дилерот. Играчите кои добиваат блек џек играјќи онлајн имаат право на една форма на онлајн блек џек бонус прилагоден за играчите на казино во живо.

Математиката зад неа

Ако сакате да ја пронајдете вистинската веројатност за цртање блек џек, ќе ви треба прилично јасна формула. Почнувате со веројатноста да нацртате кец како прва карта. Има четири кеса во шпил од 52 карти, така што ова ви дава 4/52 или 1/13. Ова се множи со можноста да добиете карта со 10 вредност на вашето следно извлекување, чија веројатност е 16/51. Со множење, имате 1/13 X 16/51 = 16/663 или 1 во 41,44. Претворено во процент, тоа изнесува 4,83%. Познавањето на математиката зад вашите шанси е секогаш важно кога играте блек џек покер во живо онлајн.

Заклучок

Со околу 5% шанси да се добие природен, ова е една од најнеостварливите раце за играчите. Тоа и фактот дека победувате со забрана на блек џек на дилер и ќе го одржите вашиот облог ако не победите, значи дека играчите секогаш ќе влезат во играта надевајќи се на природно. Бидејќи е толку тешко да се добие природно, играчите се свртуваат кон основната стратегија за да ги зголемат своите шанси за победа.

Најнови вести

Evolution го продолжува договорот за лиценцирање со Galaxy Gaming
2023-05-22

Evolution го продолжува договорот за лиценцирање со Galaxy Gaming

Новости

Промоција на казино

1xBet:До 1500 €
Играј сега
Betwinner
Betwinner:390 € Со бонус код CASINORANK
22BET
22BET:До 300 €