Детален водич за блек џек осигурување

Блек Џек

2021-03-31

Eddy Cheung

Додека повеќето блек џек играчите го гледаат како неопходно зло, други сметаат дека осигурувањето од блек џек е спасоносно кога ќе се случи несреќа. Затоа, може безбедно да се каже дека осигурувањето од блек џек е една од темите кои најмногу се делат во светот на коцкањето. Значи, ако сè уште сте нов во блек џек, овој напис ќе ви ги даде сите детали за осигурувањето од блек џек и зошто треба да одржувате безбедно растојание. Продолжи да читаш!

Детален водич за блек џек осигурување

Што е блек џек осигурување?

Осигурувањето од Блек Џек е спореден облог што им се дава на играчите доколку картата на дилерот е кец на десетка. Како што сугерира името, делува како осигурување ако раката на дилерот е „блек џек“. Вообичаено, облогот за осигурување е половина од оригиналниот облог и се исплаќа 2 спрема 1. Со други зборови, максималниот дозволен влог е половина од главниот облог на обложувачот.

Исто така, страничниот облог е завршен само откако дилерот ќе ја открие својата/нејзината втора карта. Ако се работи за крал, кралица, џек или десет, дилерот може да направи блек џек. За возврат, играчот може да го добие облогот за осигурување. Ако не, може да го изгубите облогот за осигурување, но сепак можете да го освоите оригиналниот влог.

Пример за осигурување од Блек Џек

Прво и основно, вреди да се осигурате ако блек џекот што го играте му дозволува на дилерот да стои само на меки 17. Исто така, мора да имате 20, 19 или 18. Во спротивно, вашата рака може да не го победи дилерот.

На пример, го посетувате вашиот омилено онлајн казино во живо и ставете облог за блек џек од 5 долари. После тоа, добивате девет или Џек од срцата, а кецот е карта на дилерот. Сега одлучувате да земете осигурување од 2,5 долари, што е половина од вашиот оригинален облог. Следно, дилерот открива десет како негова/нејзината втора карта. За возврат, облогот за осигурување ќе се исплати 2 спрема 1 и ќе се расипе на вашата рака.

Кога е неопходно да се земе осигурување

Осигурувањето за време на блек џек игра може да биде неодоливо ако кецот ја надополни картата на дилерот. Постои веројатност од 1 до 3 дека следната картичка има картичка со 10 вредност, во тој случај. Но, освен ако не броите карти, не вреди да ги ризикувате вашите тешко заработени пари на блек џек осигурување. Математички, преземањето блек џек осигурување на крајот ќе резултира со загуби.

Општо земено, можете да го освоите вашиот облог за осигурување само ако дупката на дилерот е картичка со вредност од 10. Како што беше кажано претходно, мора да бидете стручен бројач на картички за да знаете со сигурност колкава е сумата што останува на палубата. Значи, ако сте зелени за броење карти, држете се настрана од овој влог.

Осигурување од Блек Џек, шанси, цена и работ на куќата

Значи, кои се шансите за осигурување од блек џек? Веројатноста за блек џек да биде поделен од дилерот кога се игра редовна игра на маса е 9:4. Сепак, шансите за играчот да добие облог за осигурување не се слични и може да варираат во зависност од бројот на веќе поделени палуби и картички од 10 поени. Накратко, шансите се заглавени против обложувачот.

Кога станува збор за цената, играчот може да победи само ако картичката на дилерот е свртена надолу 10. Во овој случај, исплатата на осигурувањето е 1:1. Ако раката на играчот е блек џек, исплатата е 3:2 или 3 долари за секои два облози или 1,5 пати повеќе од облогот.

И на крај, осигурувањето за блек џек за една палуба има стрмни работ на куќата од околу 5,8%. Но, вреди да се напомене дека најверојатно ќе играте модерни блек џекови со 6 до 8 палуби. Во такви случаи, работ на куќата може да достигне 7,5%.

Блек Џек осигурување: Последен совет

Ако сте експерт бројач на картички, тогаш осигурувањето од блек џек може да биде многу профитабилно. Бројачите на картички имаат груба идеја за бројот на картички од 10 точки што остануваат во палубата. Исто така, исплатата е убава ако веќе имате блек џек во рака. Како што е кажано, шансите се секогаш против играчот. Што е уште полошо, осигурувањето кога играте блек џек со повеќе палуби ќе ве изложи на болно висок раб на куќата. Биди мудар!

Најнови вести

Како работи казино во живо?
2022-12-06

Како работи казино во живо?

Новости