Избегнувајте грешки за блек џек во живо

Блек Џек

2020-12-04

Пред играње блек џек тогаш навистина треба да научите како да го направите тоа. Стратегијата на игра е нешто што треба да го знаете бидејќи ви дава навистина добра предност и исто така го прави ризично однесување ако не знаете што всушност правите додека играте. Почетниците обично се подложни на донесување одлуки без да размислуваат правилно и да бидат вовлечени во странични облози. За среќа, секогаш има нешто добро и тоа значи дека луѓето учат од своите грешки. Сепак, има нова генерација играчи кои наместо да ги прават овие грешки, читаат за нив за да не ги прават.

Избегнувајте грешки за блек џек во живо

Проблемите со тоа што не учите и имате стратегија за вашата игра

Дефинитивно не треба да се придружувате на маса за блек џек во живо ако веќе не ја знаете основната стратегија за оваа игра, бидејќи може да направите грешки во блек џек. Учењето и разбирањето на стратешките правила на оваа игра не мора да биде тешко или болно, особено кога тие се доволни за да се елиминира работ на куќата. Броењето карти не е единствениот начин да се победи играта и оваа мисла е погрешна.

Можете да најдете онлајн блек џек казино во живо графикони за стратегии на интернет и има многу програмери кои всушност ја интегрирале карактеристиката за стратегиска игра во нивните изданија, што го прави овој процес без напор, згора на тоа, ако сте почетник.

Избор на осигурување кога дилерот има Аце

Изборот на осигурување може да ви изгледа како одлична идеја ако дилерот покажува кец, но шансите тој да има блек џек се околу 9:4. Она што може да изгледа како добра зделка е всушност шема така што работ на куќата може да се зголеми во блек џек во живо. Ако обрнете внимание, ќе видите дека се играчи кои се поискусни и никогаш нема да ја користат оваа функција поради таа причина.

Погрешна одлука за поделба на пар 10-ки и 5-ки

Иако разделувањето на картите е одлична можност за да можете да ги удвоите вашите шанси за победа, постојат некои карти кои никогаш не треба да се делат. Пар кој се состои од две 5-ки се смета за едни од највредните во блек џек рацете. Кога ќе ја поделите оваа рака, тогаш може да добиете две послаби раце, што дефинитивно не е она што го сакате.

Што се однесува до разделувањето 10-ки, ова не треба да се прави од очигледни причини. Кога ќе ја имате оваа рака, тогаш веројатно ќе победите, освен ако не сте броеле карти. Оваа рака треба да се игра како целина. Тоа е сигурно.

Знајте кога треба да се удвои

Удвојувањето може да биде нешто паметно да се направи кога имате разумни шанси следната картичка да ве приближи до 21, без всушност да резултира со биста. Сепак, постои исклучок од ова и тоа е кога дилерот има Аце. Претпоставувајќи дека играте варијанта што го има правилото S17, каде што дилерот стои на мека 17 рака, тогаш Duubling Down на 11s не е нешто што треба да го правите и треба само да погодите. Во онлајн казина каде што дилерите сè уште можат да постигнат 17, тогаш на играчите им се препорачува да ја користат оваа опција кога нивниот вкупен број на раце е 11.

Во основа, Double Down е прилично одличен избор ако дилерот не се појави Ace. Повеќето играчи ќе го направат ова ако нивната рака е 10 или 9, а картата на дилерот е 5 или 6.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести