Како да користите математика за да играте Блек Џек онлајн и да победите

Блек Џек

2021-02-23

Математиката е ѓавол со кој повеќето коцкари мораат да живеат. Играчите треба да ги пресметаат своите банкроти, шансите за игра, RTP стапки, и така натаму. Една казино игра која силно се потпира на математиката е блек џек. Прифаќањето на аритметиката зад играта гарантира чести победи. Затоа, прочитајте до крај за да научите неколку совети како да играјте блек џек онлајн и победи користејќи математика.

Како да користите математика за да играте Блек Џек онлајн и да победите

1. Блек Џек RTP (Враќање на процентот на играч) и Куќа Еџ

Вообичаено, математиката е во центарот на тоа колку е казино во живо и игра er прави. Секоја блек џек игра што ја играте онлајн има RTP стапка и предност на куќата. Овој алгоритам одредува колку губите по секоја сесија на игри. RTP се пресметува со одземање на предноста на куќата од 100%. На пример, ако предноста на куќата е 2%, RTP е 98%. Значи, ако блек џек играчот обложи 100 долари, максимумот што може да го освои е 98 долари. Затоа, изберете го најнискиот можен раб на куќата.

2. Коефициенти врз основа на сет од карти

Кога играте онлајн дилери на блек џек во живо, множество карти ја контролира играта. Секоја палуба има 52 карти, дури и ако има 8 или 6 палуби на масата. Од друга страна, основната игра користи само 13 сета бидејќи дигалката со лопати и дигалката со дијаманти се исти. Значи, без разлика на бројот на користени карти, достапни се само 13 рангови на карти и палуби. Користете ги овие витални информации секој втор пат кога играте на казина во живо или на копнени казина.

3. Удвојување надолу

Кога играте блек џек, корисноста на математиката продолжува кога играчот треба да ги знае своите шанси да победи и да добие повеќе пари. Ако држите цврсто 9, 10 или 11, најдобро е веднаш да се удвоите отколку да погодите. Ова ви овозможува да добиете повеќе картички за да ја завршите вашата рака и да ги удвоите парите на раката. Ако раката на дилерот држи кец и имате тешка 11, треба да се удвоите. Што се однесува до тврда 10-ка, дилерот треба да има карта од 10 поени или кец за да го удвоите. На крајот, двојно намалете ако дилерот има 3 до 6, а вие имате 9.

4. Броење на картички

Кога играте блек џек и покер онлајн, броењето карти е вообичаена практика. Како што рече, ќе се спротивставите на немилосрдниот раб на куќата дури и кога користите стратешка картичка. Ова значи дека губењето пари е неизбежно. За среќа, можете да ги свртите работите против казиното со броење карти. За да го направите тоа, секогаш следете ги ниските и високите карти и вложете голем облог ако имате предност. Иако оваа стратегија може да изгледа тешка на почетокот, тоа е еден од ретките начини да останете понапред од куќата преку математиката.

5. Блек Џек осигурување математика Објаснето

Не ја прифаќајте понудата за осигурување за време на блек џек игра без разлика на ситуацијата. Ако не знаете, осигурувањето е спореден облог одвоен од оригиналниот влог. Достапно е само кога дилерот има кец на десетка како карта. Но, иако исплатата 2:1 може да ве намами, осигурувањето од блек џек е залог. Не купувајте го овој трик освен ако не сте сигурни дека вашата палуба е „10 богата“. Само испотете го и почекајте дилерот да си ја оддаде раката.

Заклучок

Со овие едноставни трикови, можете да ја победите куќата во нивната сопствена игра користејќи блек џек математика. Започнува со разбирање на блек џек картичките и како да ги користите. Следно, знајте го работ на куќата и стапката на RTP бидејќи овие фактори ќе одредат колку можете да освоите на долг рок. Затоа, користете математика за да ја креирате најдобрата стратегија за блек џек на масата.

Најнови вести

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК
2022-09-05

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК

Новости