Објаснето: Како да се игра Блек Џек Софт 17

Блек Џек

2021-11-03

Eddy Cheung

Ако сте искусен играч на казино, тогаш блек џек софт 17 не е туѓ термин за вас. Обично, играчите се збунети помеѓу стоење, удирање и удвојување кога ќе наидат на оваа рака. Значи, овој водич детално ја објаснува оваа стратегија за блек џек и како точно да се игра.

Објаснето: Како да се игра Блек Џек Софт 17

Што е правило Soft 17?

Мека рака 17 или S17 е секоја блек џек рака со кец претставен како 11. На пример, рака со кец + 6 или кец + 3 + 3 се смета за мека 17. Истото правило важи и за рака со кец+2+2+2.

Накратко, основната стратегија за играње рака со кец+6 се разликува од рака со 10+7. Иако вкупниот број на двете раце е 17, првиот нема ас. Затоа, тоа се смета за тешко 17 во светот на блек џек.

Важно е да се напомене дека имањето кец во рака ви ја дава многу потребната флексибилност на масата за блек џек. Тоа е затоа што може да се брои како 1 или 11, што ви овозможува просторијата да го промените вкупниот број на стрелки.

Како да се игра мека 17 рака

Како што беше кажано претходно, повеќето играчи не знаат што да прават кога ќе им биде поделена оваа рака. Но, не грижете се затоа што можете да направите една од следниве работи:

  • Немој да стоиш
  • Двојно намалете кога картата на крупието е од 3 до 6. Во игра со една палета, двојно надолу кога е од 2 до 6.

Ако не знаете, стоењето во блек џек се однесува на задржување на вкупниот број и завршување на вашиот ред. Можете исто така да погодите со барање од дилерот за дополнителна картичка. Меѓутоа, ако надминете 21 година, ќе попуштите и ќе ја изгубите раката.

Не стојте на S17

Основната стратегија за блек џек против оваа рака на а казино во живо никогаш да не стои, без оглед на картата на дилерот. Додека повеќето играчи веруваат дека стоењето на 17 е добар потег, всушност е спротивно затоа што на крајот може да изгубите повеќе пари отколку да удирате.

Сè уште не сте убедени, нели? Добро, некои казина бараат од дилерот да погоди мека 17. Причина? Работ на куќата неверојатно се зголемува. Значи подеднакво, играчот треба да удри во S17 наместо да стои.

Удвојување на S17

Многу почетници блек џек играчи не се удвојуваат затоа што не разбираат ништо за оваа стратегија. Но, тука е работата; треба да се удвоите за да поттикнете повеќе средства на масата, бидејќи крупието е поранливо на разбивање во оваа фаза.

Во игра со повеќе палети, треба да се удвои ако дилерот има нагорна картичка со ниска вредност која се движи од 3 до 6. За игра со една палета, секогаш удвојува ако картата е 2 до 6.

Како мекото 17 правило влијае на работ на куќата

Пред сè, работ на куќата е предноста во процент што ја има куќата во сите облози што ги правите. Значи, да претпоставиме дека играта со блек џек има 0,50% предност на куќата; тоа значи дека куќата ќе си замине со 0,50 долари на секој облог од 100 долари што ќе го направите. Забележете дека ова е без разлика дали ќе победите или изгубите.

Сега, ако вашата просечна големина на облогот е 30 долари играјќи 50 раце на час, треба да ја пресметате вашата очекувана загуба на час. Подолу е математиката:

$30/рака x 50 раце/час x 0,50% = 7,50 $/час

Имајќи ги предвид овие бројки, дилерот што ќе го погоди S17 ја зголемува предноста на куќата за најмалку 0,2%. Колку и да е оваа бројка мала, таа ја зголемува вашата часовна загуба на околу 10,50 долари, според примерот погоре.

Заклучок

До овој момент, сега знаете неколку работи за правилото меки 17. Сепак, потребно е повеќе од само читање на хартија за да се совлада оваа стратегија. Затоа, започнете со заострување на вашите вештини за бесплатните демо верзии пред да ризикувате нешто во дилерската соба во живо. Се најдобро!

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести