Дали навистина вреди напорот Caribbean Stud Live?

Карибски Студ

2021-11-09

Eddy Cheung

Caribbean Stud live е несомнено една од најдобрите казино игри на интернет ако сте љубител на покер. Тоа е затоа што оваа покер игра предизвикува мешани реакции од играчите кои сметаат дека правилата на играта се разумно едноставни за совладување, додека други го мислат спротивното.

Дали навистина вреди напорот Caribbean Stud Live?

Имајќи го тоа на ум, овој напис ќе се обиде да разоткрие некои заблуди за оваа покер игра. Прво, сепак, забележете дека 5,22% работ на куќата е значително повисок од другите покер варијанти како Texas Hold'em (под 2%).

Како да се игра Caribbean Stud во живо

Има две главни работи што треба да ги направите пред да се упатите во светот на Карибите Студ. Прво, треба да го пронајдете најдоброто онлајн казино во живо за играње и да депонирате минимален износ. Второ, но најважно, мора да го научите рангирањето на покерските раце.

Со спакувани овие две работи, продолжете да ставате облог и почекајте да ви бидат поделени пет карти свртени надолу. Самиот дилер ќе добие една карта со лицето нагоре и четири карти со лицето надолу. Запомнете, повеќето дилери на казино во живо со задоволство ќе ви помогнат да се смирите што е можно побрзо.

Откако ќе ги прегледате картичките, можете или да ја свиткате или да ја наполните антената со подигање. Кога ќе подигнете, тоа значи дека ќе ставите облог што е 2 пати поголем од антетот.

Следно, вие и дилерот ќе ги прелистувате картите со лицето надолу и ќе се надевате дека дилерот нема да се квалификува. За дилерот да продолжи, му треба АК или подобро, а најслабата рака е АК-4-3-2.

Да претпоставиме дека дилерот не успева да се квалификува; добивате дури и пари со стапка на исплата од 1:1 и повторно подигате. Но, ако ја освојат раката, ќе ги изгубите и подигањето и антето. Забележете дека добивате дури и пари на предната страна ако дилерот се квалификува, но ја изгуби раката.

Вообичаени исплати за карипски обетка

Откако ќе ги превртите картите, вие и дилерот ќе ги споредите рацете за да ја откриете посилната. Ако вашата рака е најсилна, ќе добиете исплата 1:1 на анте. За среќа, може да добиете стапка поголема од тоа ако ви се подели рака што е два пара или подобра.

Подолу е табела за плаќање за Caribbean Stud:

  • Кралски флеш: 100:1
  • Стрејт флеш: 50:1
  • Четири од еден вид (четири): 20:1
  • Полна куќа (полни чамци): 7:1
  • Флеш: 5:1
  • Директно: 4:1
  • Три од еден вид: 3:1
  • Два парови: 2:1
  • Секоја друга комбинација: 1:1

Овие облози се квалификуваат само ако дилерот добие квалификациска рака, а вашата рака ја победи нивната. На пример, ако добиете целосни кецови и дилерот прикаже четворка од еден вид, ќе ја изгубите раката.

Како да победите во Карибите Студ

За разлика од другите казино покер игри во живо, Caribbean Stud им дозволува на играчите само да донесат единствена одлука. По прикажувањето на картичките, мора да одлучите дали да кренете или преклопите.

За среќа, можете да го победите дилерот со примена на две едноставни стратегии. За почеток, секогаш кревајте ако раката има пар или подобро. Потоа, ако ова не функционира, секогаш можете да преклопите ако раката е послаба од АК.

Но, што ќе се случи ако ви поделат АК? Ако дилерот покаже карта помеѓу 2-Q, секогаш подигајте ако имате карта од ист ранг. Исто така, ако дилерот покажува A или K, подигнете ако вашата рака има Q или J.

Друга работа, подигнете ако вашата рака има Q, а горе-картичката на крупието е помала од вашата четврта највисока картичка. На пример, тие може да покажат 7 кога го држите AKQ-9-2.

Можете да го намалите лошиот раб на куќата од 5,22% на околу 2,56% ако се држите до овие едноставни стратегии. Но, сепак, овој раб на куќата е сè уште повисок од она што го добивате на некои варијанти на онлајн покер.

Заклучок

Видете, Caribbean Stud не е толку предизвик за совладување во споредба со другите популарни игри со карти како блек џек. Иако 5,22% може да изгледаат застрашувачки на почетокот, можете да го намалите на речиси половина користејќи ја правилната стратегија. Исто така, можеби ќе сакате да подготвите субсидиум за повеќе облози за дополнително да го намалите.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести