Играње онлајн кено со самодоверба

Кено

2021-01-07

На Кено традиционална кинеска игра која е имплементирана на Запад и сега е дел од бројни казина ширум светот и како што не може поинаку, од онлајн казина. Кено е игра слична на лотарија или бинго, при што шансата игра многу важна улога. Играчот мора да избере помеѓу 1 и 20 броеви на картичката од вкупно 80 броеви. Колку повеќе натпревари, толку повеќе пари можете да заработите. Дали ти се допаѓа? Овде објаснуваме подетално како да играте кено казина во живо.

Играње онлајн кено со самодоверба

Стратегија за употреба во онлајн кено

Стратегијата во Online Keno е премногу прифатена дека изборот на некои или други броеви не влијае на развојот на играта, но дека шансите за победа се исти. И покрај оваа констатација, мора да се земе предвид дека бројот на избрани броеви во голема мера влијае на резултатите, па затоа е препорачливо да се има соодветна стратегија во однос на бројот на броеви што треба да се изберат во секој круг. Многу луѓе велат дека не треба да избирате броеви по ред бидејќи тие никогаш нема да излезат, но оваа идеја е погрешна бидејќи шансите да излезат се исти како да се бројки без ништо заедничко. Шансите за победа во Кено се практично мали, па затоа е невозможно исходот да биде засегнат од чудни тавтологии. Прочитајте ги внимателно информациите релевантни за стратегијата за кено и немојте да бидете измамени од оние кои тврдат дека откриле начин секогаш да победуваат на оваа игра.

Шансите за победа во онлајн кено

Во онлајн Keno, не се препорачува да се избере минималниот или максималниот број на броеви, бидејќи предноста на куќата обично е многу поголема поради малите суми што се нудат како награда или екстремната тешкотија да се дојде до сите броеви на билетот. надвор од победниците.

Исто така, постои можност ниту еден од 10-те избрани броеви да нема среќа. Како што можете да видите, шансите не се многу високи, така што некои казина нудат и награда за оние кои ќе напишат 10 броеви и не одговараат на ниту еден.

За да освоите мала сума пари во Кено треба да имате среќа, иако ако сакате да добиете висока сума треба да имате среќа бидејќи шансите да добиете добитен тикет, во тој случај, се минимални.

Најдобрата стратегија за кено е да ги прифатите тешкотиите на победата и да уживате во играта како да е активност за одмор. Играњето кено со единствена можност да заработите пари е грешка бидејќи тоа само ќе генерира фрустрација.

Најважната одлука што треба да ја донесе играчот на Кено е бројот на броеви што треба да ги вклучи на тикетот и најдобрата опција е да избегне многу ограничени или многу високи броеви.

Онлајн плаќања за кено

Предноста на куќата во онлајн Keno е обично поголема од онаа на другите казино игри, па ако сакате да освоите пари, мора да ја оптимизирате вашата стратегија за игри.

Земјените казина имаат прилично ниски износи за исплата, така што добивките за казиното обично се помеѓу 20% и 35%. И во Видео кено и во онлајн кено, бидејќи имаат помалку трошоци, наградите што можат да им се понудат на победниците се поголеми, со предност на куќата од приближно 5%.

Тајните на Кено

За играчите кои ги бараат најдобрите тајни за играње кено, следните се најдобрите предлози како да се справат со оваа игра.

1. Вежбајте пред да започнете да се обложувате реално

Бидејќи кено не е комплицирана игра, многу играчи се нуркаат и почнуваат да обложуваат вистински пари, што не е најдобрата опција. За да се навикнете на избраната игра, идејата е да вежбате неколку пати во тест-режим, кој не вклучува пари и награди. Така, играчот може да ја разбере динамиката на играта и да се навикне на неа и дури потоа да го спроведе стекнатото знаење во пракса.

2. Изберете од четири до осум броеви по картичка

Кога имате можност да изберете до 15 броеви во една картичка, најчестиот тренд кај почетниците е да мислат дека најдоброто нешто што треба да направите е да се обложите на што повеќе броеви. Од една страна, ова има дури и смисла, бидејќи со повеќе постигнати бројки, толку се поголеми шансите да се изведат правилно. Сепак, мора да имате предвид дека се менуваат и наградите, во зависност од тоа колку броеви постигнал играчот. Секој што може да добие пет броеви од пет постигнати може да победи со стапка на враќање 50:1. Истата стапка може да падне на 3: 1 со погодување пет броеви од десет избрани, што значително ќе ги намали потенцијалните добивки.

Така, за да има избалансиран избор помеѓу натпреварување за високи награди и сè уште умерени шанси за победа, математиката гарантира дека е најдобро да се бодуваат помеѓу четири и осум броеви по картичка. Со помалку од тоа, шансите за победа се многу мали, додека со повеќе од тоа, наградите не се толку добри.

3. Обложувајте се на последователни броеви

Онлајн кено играта работи од генератор на случаен број, што гарантира дека резултатите се случајни и независни настани. Сепак, многу искусни играчи на кено веруваат дека, и покрај случајноста, последователните броеви имаат поголеми шанси да бидат извлечени. Оваа стратегија нема гаранции и може или не може да работи, но веројатно е една од најпопуларните меѓу играчите денес.

4. Дајте предност на игрите што нудат највисока рејтинг RTP

Како и кај автоматите за игри на среќа, кеното исто така варира во Индексот за враќање на играчите (RTP), според избраниот наслов. Генерално, онлајн казината нудат поповолни проценти за коцкарите отколку физичките казина, но меѓу огромната разновидност на онлајн кено игри, има и такви кои се сметаат за попривлечни. За да имате корист во овој поглед, најдобриот предлог е да барате игри кои имаат RTP од најмалку 94%.

5. Изберете доверливи казина

За да бидете сигурни дека кено игрите се фер, со реални шанси за победа, и за да бидете сигурни дека сите добивки ќе бидат ефективно платени, од суштинско значење е да изберете безбедно и доверливо онлајн казино, кое се ревидира според најнапредната заштита правила на таа индустрија.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести