Зарове во живо се повеќе популарни

Крепс

2020-11-17

Игра на зарове е една неверојатна игра во живо достапни на онлајн игрите, каде што е можно да се види дилер во живо. Дефинитивно беше успешно префрлен притисокот и адреналинот во однос на физичките казина за зарове табели во казина во живо. Ова значи дека ќе имате автентично искуство.

Зарове во живо се повеќе популарни

Деновиве, со пандемијата и многу повеќе, се зголемува бројот на луѓе кои се приклучуваат на онлајн казина за да играат глупости. Како и да е, треба да научите како да играте глупости во живо на интернет, а исто така и какви видови облози постојат.

Основни правила на живи зарове

Нешто што ја разликува оваа игра од другите игри на маса е фактот дека вие ќе бидете тој што ќе го отвори кругот, а не всушност дилерот. Кога ја играте играта во живо, има двајца дилери, еден што го поместува стапот и друг кој ги фрла коцките во име на играчот.

Рундата ќе започне кога сите играчи ќе ги достават своите облози, а потоа ќе следи трката од 1. коло, наречена Come-Out Roll. Што се однесува до верзијата во живо, секој има доволно време да ги направи своите облози, да ги отстрани или дури и да ја промени нивната вредност.

Ако ролната заврши во 12, 11, 7, 3 или 2 тогаш кругот ќе заврши; сепак, ако точката е навистина фрлена и вкупниот број е 9, 8, 6, 5 или 4, тогаш коцките ќе се фрлаат уште еднаш додека не се појави 7 или бројот на поени повторно.

Видови облози во игра на зарове

Има многу типови на облози на оваа игра и треба да ги знаете ако сакате да знаете како да играте глупости. Најпопуларни се оние Don't Pass и Pass, а во зависност од казиното може да бидат задолжителни. Тие треба да се стават претходно во првичното фрлање на коцките и оној што се обложува на Pass Line ќе победи ако нивниот резултат е седум и ќе изгуби ако добие на 12, 3 и 2. Сите други бројки ќе ја одредат точката која е новото фрлање ќе следи.

Кога станува збор за „Не поминувај“, тогаш играчите ќе победат на 3 и 2, но ќе изгубат на 11 и 7. Вкупно 12 ќе резултираат со туркање.

Облозите „Дојди“ и „Не дојди“ се многу слични на претходните, но тие се ставаат само откако ќе се утврди бодот. Ако се обложите на Дојди, облогот се добива на 11 и 7, но се губи на 12, 3 и 2. Со облогот Не дојди, играчите ќе добијат на 2 и 3 и ќе изгубат 7 и 11.

Други видови облози

  • Може да се направат и облози со коефициенти и тие се поделени на коефициенти за пропусната линија. Дојдете коефициенти, не поминувајте коефициенти и не доаѓајте коефициенти. Тоа ќе зависи од следното ролирање, облогот ќе победи ако конкретниот поен е навистина исфрлен или ќе изгуби ако се појави 7.
  • Облозите за Place Lose/Place Win може да се стават и по трката Come-Out. Овој облог ги опфаќа броевите 9, 8, 6, 5, 4 и 10, додека 7 ги чини играчите нивниот облог. Изгубеното место е спротивно и играчот ќе победи ако се спушти 7.
  • Купи е всушност варијација на Победата на место и се обложувате дека одреден број ќе биде исфрлен претходно како резултат на 7. Со Lay, концептот е спротивен.
  • Со Big 6/ Big 8 овие се самообјаснети бидејќи играчот ќе победи ако 6 или 8 слета пред 7.
  • Hardways се двојни коцки кои ќе победат ако се пред 7. Обложувањето на 12, 11, 10, 9, 4, 3 или 2 е именувано како облог на терен и може да ви даде или исплата 1:1 за 11 , 10, 9, 4, 3 или 2:1 за 2 и 12 ролни.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести