Речник на зарове Услови што треба да ги знаете пред да играте

Крепс

2022-11-22

Benard Maumo

Craps е една од најпријателските игри на онлајн казино во живо за играчи. Едноставно е да се игра, а облозите со парни пари им даваат на играчите речиси 50% шанса за победа. Но, обична заблуда е да се мисли дека можете да станете успешен играч на игра на игра на зарове без да ги разберете фразите и терминологиите во оваа игра на маса. Со оглед на тоа, оваа статија го разгледува поимникот на термини за игра на зарове и лингоси што треба да ги совладате пред да играте. Подгответе ја вашата тетратка!

Речник на зарове Услови што треба да ги знаете пред да играте

2-насочен

2-way е популарна терминологија за глупости, што значи дека играчот обложува една ролна за себе и за дилерот.

3-насочен

3-насочните нема врска со облозите во две насоки. Тоа е облог направен на единиците 2, 3 и 12. 

5-брои

5-count е стратегија за глупости развиена од д-р Дон Катлин. Системот користи аналогија дека најмалку 57% од шутерите нема да го надминат броењето 5 без да погодат 7. За возврат, оваа стратегија ги штити играчите од губење пари на пократки тркала. 

Аце

Предвидувањето на следната ролна со игра на зарове ќе биде тешко 2 (1+1). Овој облог се нарекува и Змиски очи на најдобрите казино сајтови во живо. 

Аце Диус

Предвидувајќи дека следната ролна со игра на зарове ќе биде 3 (2+1).

Било 7

Овој термин за зарове се однесува на ставање облог со предвидување дека исходот ќе биде 7.

Рам

„Рака“ е личност која има исклучителни вештини да фрла коцки и да погодува одредени броеви. 

Големо црвено

Ставање облог на која било 7 за да се појави.

Право обложување

Ставање облог на облозите на Come and Pass Line.

Погрешно обложување

Ставање облог на облозите „Не доаѓај и не поминувај ја линијата“. 

Боксмен

Боксменот е вработен во казиното кој надгледува маса за глупости.

Броеви на кутии

Ова се броевите на местата, вклучително и 4-5-6-8-9-10.

Автомобили со кутии

Се тркалаат глупости или облог од 12. 

Големи 6

Предвидување дека 6 доаѓа пред 7.

Големи 8

Предвидување дека 8 доаѓа пред 7.

Централно поле

Облог дека следната ролна ќе биде 9.

Ладна маса

Ладна маса или ладни коцки е терминологија за игра на зарове што се користи кога играчите не ја погодуваат утврдената точка на игра на зарове. 

Излези

Првите глупости се тркалаат од стрелецот. Оваа ролна се прави пред да се воспостави точка.

Глупости надвор

Ова е вообичаено жарче што се користи кога играчите се тркалаат со 2-3-12 на нивната излезена листа. Ако играчот се обложи на облогот Come or Pass Line, тој губи. Но, тие победуваат ако наведат 2 или 3 на облогот „come-out“ и имаат облог „Не доаѓај“ или „Не поминувај ја линијата“. Исто така, облогот станува нерешено/притискање ако стрелецот зафрли 12.

Не доаѓај

Обложување дека стрелецот ќе зафрли 7 пред број на кој сте се обложиле.

Не поминувај

Во овој облог, вие предвидувате 2-3-12 при излегувањето. Ако овој облог победи, ќе добиете двојна исплата на најдобрите страници за казино во живо.

Крај на трката

Облог дека последователниот исход ќе биде 7.

Дури и Пари

Облог за глупости што има исплата 1:1. Со други зборови, облогот од 1 монета ќе дојде со дополнителна монета. Таквите облози ги вклучуваат облозите Pass Line и Come. 

Треска Петка

Треска пет е игра на глупости терминологија за тркалање петка.

Линија на фронтот

Ова е алтернативно име што се користи за облозите на Pass Line.

Џорџ

Дилерите во живо често го користат овој термин за глупости за да се однесуваат на играч кој често им дава бакшиш.

Тешки број

Исходот од пар броеви како 1+1 е тежок 2.

Здраво-Ло

Облог за едно ролирање на 12 и 2. 

Топла маса

Табела за глупости во живо каде играчите често победуваат. Овие табели се нарекуваат и топли коцки. 

Високо

Облог дека исходот од една ролна е 12. 

Внатре облози

Обложување на облози со место број како 5-6-8-9.

Облози за осигурување

Облог наменет за заштита на играчите од губење. Накратко, ако еден облог изгуби, другиот победува. 

Ниско

Облог за едно ролирање за 2.

Природно

Предвидувајќи дека ролната за излегување ќе биде 7 или 11. 

Нина

Обложување или тркалање 9.

Исклучено

Оваа терминологија за игра на зарове се однесува на обложување, но не во игра. Исто така, се однесува на ролна со излегување без утврдена точка. 

На

Терминот „вклучено“ се однесува на облог што веќе е во игра. Се однесува и на веќе воспоставена точка. 

Поминете линија

Ставањето на облогот Pass Line предвидува дека ролот за излегување ќе биде 7 или 11.

Точка

Воспоставен број по излегувањето. 

Облози за предлог

Облозите за предлог се облози направени во центарот на табелата за игра на зарове.

Десен играч

Играчи кои се обложуваат на облозите Come and Pass Line. 

Исплашени пари

Исплашени пари е гејмер кој нема доволно средства да продолжи да игра. 

Стрелец

Играчот кој ги фрла коцките.

Шест Ас

Предвидување дека следното фрлање ќе биде 7 (5+2).

Квадратен пар

Тешко 8 (4+4)

Мозочен удар

Мозочен удар е играч на глупости кој прави комплицирани облози, давајќи им на дилерите во живо непотребна работа. 

Токе

Друг термин за бакшиш на дилерот на живи игра на зарове.

Вистински шанси

Вистинските коефициенти се реалните шанси за глупости за исплата каде што предноста на куќата е 0%.

Два Аса

Кога исходот од фрлање е тежок 2 (1+1).

Up Pops the Devil

Овој сленг се однесува на следниот облог да биде 7 (5+2).

Погрешен обложувач

„Погрешен обложувач“ е играч кој се обложува против понискиот. Со други зборови, ќе се обложувате на исходите на „Не доаѓај“ и „Не поминувај ја линијата“. 

Јо Единаесет

Предвидување дека следната ролна ќе биде 11 (6+5).

Дали оваа статија ја изостави терминологијата за игра на зарове што често ја користите најдобрите онлајн казина? Слободно споделете го. Во меѓувреме, совладајте ги овие терминологии и добијте горен дел на масата. Ќе научите дури и повеќе терминологии за глупости додека стекнувате повеќе искуство во играта.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести