Водич за покер за правење победничка рака

Покер

2021-08-23

Ethan Tremblay

Сакате да научите како да направите убиствена покер рака? Па, овој водич за покер има ваш грб. Во игра на покер во живо, сите активности започнуваат откако на играчот ќе му се подаде рака. Но, како што можеби знаете, не можат да се играат сите покер раце што ги јаде дилерот во живо.

Водич за покер за правење победничка рака

Значи, овој водич за покер ќе ви обезбеди целосен преглед на сите основи на покер раката за да ви даде почеток на главата секој пат кога сакате да ја играте играта.

Што е покер рака и како се прави?

Според правилата на играта, покерот вклучува составување специфична комбинација на карти. Обично, рангирањето на картичките по одреден редослед и костум може да создаде повеќе раце, како што ќе дознаете подоцна. Како што се очекуваше, колку е потешко да се создаде одредена рака, толку е посилна раката. Исто така, посилните раце обично имаат подобри исплати.

Тоа, рече, најчесто ќе најдете варијанти на покер со 5 карти вашето омилено казино во живо. Во оваа игра, ќе добиете пет карти, кои ќе ги користите за да формирате комбинации. Потоа, живиот дилер, исто така, ги добива своите пет карти кои ќе ги користи за да создаде рака. На крајот, двете раце се споредуваат, со тоа што посилната го носи денот.

Покрај тоа, можете да ја најдете и варијантата со 3 картички. Овде, играта е сосема слична на играта со покер со 5 карти. Единствената разлика е во тоа што гејмерите добиваат три карти, што го прави невозможно да се создадат некои раце.

И секако, постои варијанта со 2 карти, главно Texas Hold'em. Во оваа игра, на играчите им се делат две карти со пет заеднички карти во центарот на масата. Во суштина, играчите можат да ги користат петте заеднички картички по желба за да создадат победничка комбинација.

Најчести рангирања за покер

Во овој дел, ќе го научите рангирањето на покерските раце, почнувајќи од најсилните.

Кралско плакнење

Кралскиот флеш е најдобрата можна рака за покер во живо што можете да ја создадете. Вклучува создавање на пет последователни картички од сличен костум. Обично, се состои од 10, Џек, кралица, крал и кец. Играчите исто така можат да создадат рака од 7, 8, 9 и 10 срца плус Џек.

Исплакнете директно

Понекогаш, можете да креирате пет последователни картички од сличен костум, за да го испуштите кралскиот флеш. Во тој случај, ќе имате направено директно флеш. Оваа рака може да се подобри само со друг високо рангиран прав или кралски флеш.

Четири од еден вид

Како што навестува името, оваа рака има четири карти со слична вредност со различни костуми. На пример, можете да слетате четири кеса на срца, дијаманти, лопати и клубови. Петтата карта или „кикерот“ потоа се користи за да се одреди победничката рака во случај на нерешено.

Фул Хаус

Раката со карти со 5 карти треба да има пар карти со иста вредност и три карти со слична вредност. Сепак, два и три од еден вид треба да бидат од различни костуми. Во случај на вратоврска, раката со најсилните три од еден вид го носи денот.

Исплакнете

Во флеш, играчите треба да слетуваат само пет карти од сличен костум без да се мачат околу редоследот. Така, на пример, рака со 4, 8, 6, 7 и 2 лопати е рамна. Но, ако повеќе од еден играч има флеш, најсилната покер рака е победник.

Директно

Стрејт е рака која содржи пет последователни карти со различни костуми. Но, во овој случај, Ас може да биде 1 или да седи над кралот.

Тројца од еден вид

Слетување на три од еден вид е добивање покер рака со три карти од сличен ранг, но со различни одела. Останатите „кикери“ потоа се користат за да се знае победникот во случај на нерешен резултат.

Два пара

За да создадат два пара, играчите на покер треба да стават рака со два пара соодветни карти. На пример, две 9-ки и две 8-ки сочинуваат рака од два пара. Ако резултатот е нерешен, парот со поголема вредност е победник. И ако дојде до притискање за да се нафрли, ударникот го одредува исходот на играта.

Пар

Во двојна рака, играчите мора да слетаат пар карти со иста вредност, но со различни одела. Ако двајца играчи имаат иста двојка, тројцата играчи ќе го одредат победникот по опаѓачки редослед.

Висока картичка

Позната и како „ништо“, победува раката со најголема вкупна вредност. Во основа, се применува ако нема добитна комбинација дискутирана погоре. Повторно, се прави споредба по опаѓачки редослед.

Заклучок

Откако ќе го прочитате овој водич за покер, создавањето победничка рака треба да биде полесно. Но, пред да влезете во сите, знајте дека различни варијанти на покер имаат различни правила во врска со Ас. Исто така, костимите за картички имаат слични предности. Значи, ако вие и дилерот се израмните со неправилни костуми, играта ќе резултира со нерешено. Пробајте!

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести