Покер

August 25, 2021

Научете го редоследот на покерот: Објаснети се рацете за покер

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Од рана возраст до сегашните популарни казино индустрии, покерот сè уште е една од најиграните игри на интернет. Повеќето од најдобрите казина во живо во 2021 година ви нудат шанса да ја ставите вашата среќа и духовитост на тест со игра на покер. Можете да ги проверите најдобрите казина во живо онлајн овде.

Научете го редоследот на покерот: Објаснети се рацете за покер

Но, покерот има повеќе отколку што изгледа. За да биде добар во играта и да освојува награди, треба да има повеќе од среќа. И токму тука влегуваат во игра рацете покер.

Во игра на покер, играчот ќе треба да ја формира најдобрата комбинација од пет карти и да ги прочита другите раце. Еве еден брз водич за да ви покаже за што се работи за покер раце и која е веројатноста за победа.

Покер рака објасни од највисоко до најниско

Кралско плакнење

Ако добиете кралски флеш во кое било врвно онлајн казина во живо, имате најголеми шанси да го освоите тој тенџере. Кралскиот флеш се состои од кец, крал, кралица, џек и 10 од сите костуми. Но, тажното е што имате помалку од 0,0016% шанси да добиете кралски флеш.

Исплакнете директно

Стрејт флеш е втората најсилна рака во игра на покер. Стрејт флешот се состои од кои било 5 последователни карти од кој било костум. Тоа значи дека е можно да се добијат 40 различни директно рамни во игра.

4 од видот

Доаѓањето на број 3 е 4 од еден вид раце. Ова е навистина без размислување. Сè додека имате 4 карти од ист ранг, имате 4 од еден вид рака. Шансата да влезете во игра е околу 0,0024%.

Полна куќа

Следно на нашата листа за покер е целосна куќа. Полна куќа е направена од 2 карти од ист ранг плус 3 карти од друг ранг кои се исти.

Исплакнете

Флеш е 5 карти од ист костум. Тие не мора да бидат последователни. Ова е една од најчестите победнички раце во најдобрите онлајн казина во 2021 година

Директно

Исправките тешко се добиваат, но немаат голема моќ. И затоа денес е на 6-то место. За да направите стрејт, треба да дадете 5 последователни карти од кој било костум. Ако за среќа имате ас со висока карта директно, тој ќе се вика Бродвеј.

3 од еден вид

Ако имате 3 карти од ист ранг, тоа ќе се вика 3 од еден вид, Имате речиси 2,2% шанси да добиете 3 од еден вид покер рака.

Двоен пар/ 2 пара

Два парови се направени од 2 карти од ист ранг плус 2 карти од друг ранг кои се исти.

Пар

Ако имате еден пар од кој било вид, тој ќе се вика пар рака.

Висока картичка

Ако немате ниту една од горенаведените покер раце, вашата рака со висока карта ќе биде највисокиот ранг на индивидуална карта што ја имате на вашата рака.

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести