Избор на американски или европски рулет

Рулет

2021-02-17

Allan

Индустријата за онлајн коцкање моментално доживува бум. Играчите се движат онлајн тонови за да ги избегнат незгодните правила за социјално дистанцирање кои сега се норма во повеќето копнени казина. Но, ако сте почетник, можеби ќе ви биде простено што не ја знаете разликата помеѓу Американецот рулет и европски рулет тркала. Па, немојте повеќе да се мешате бидејќи овој напис ги открива сите сличности и разлики на овие забавни игри. Продолжи да читаш!

Избор на американски или европски рулет

Американски рулет тркала

Американскиот рулет е лесно една од најпознатите казино игри во американските подови за коцкање и онлајн казина. Тркалото има до 38 поделби, вклучувајќи нула, двојна нула и 1 до 36. Додека нула и двојна нула се означени со зелена боја, броевите од 1 до 36 се означени со наизменично црвено и црно. Како што рече, целта е да се предвиди каде ќе слета топката од рулет. Веројатноста топката да се спушти некаде е 50/50.

Европско тркало за рулет

Европски рулет или француски рулет е најпопуларната варијанта на рулет во Европа. Како и американскиот рулет, европското тркало доаѓа со броеви од 1 до 36 означени со црна и црвена боја. Ќе забележите дека бројките не се по ист редослед исто како во американскиот рулет. Сепак, постои само еден зелен џеб за нула.

Распоредот на играта

Како што беше кажано претходно, на европскиот рулет нема двоен џеб со нула што му дава 37 поделби на тркалото. Освен оваа мала разлика, двете игри имаат 18 црвени џебови и 18 црни џебови. Но, тоа е очигледниот дел од нештата. Главната разлика овде е во тоа што бројките на европскиот рулет одат по редослед на стрелките на часовникот додека американскиот рулет оди спротивно од стрелките на часовникот.

Куќата Еџ

Сега тука доаѓа до израз вистинската разлика. Американскиот рулет доаѓа со многу поголема предност на куќата (5,26%) од европската варијанта. Всушност, тоа е речиси двојно повеќе од она што ќе го добиете играјќи европски рулет (2,7%). Технички, тоа е затоа што американското тркало има двојна нула и едно тркало со нула. Затоа, куќата секогаш ќе има предност кога играчот ќе се обложи, особено кога ќе се обложуваат дури и пари. Се разбира, оваа разлика не е голема, но шансите за освојување на европски рулет од 1 од 37 се неодоливи.

Правила

Општо земено, основните правила на овие игри на маса се слични кај повеќето онлајн казина во живо. Сепак, европското тркало на рулет им нуди на играчите многу поволни ситуации. На пример, „En Prison Rule“ ви дава дополнително вртење секогаш кога топката ќе слета на единствениот џеб со нула. Тоа може драстично да ја намали предноста на куќата на околу 1,35%.

Исто така, европското тркало на рулет ви овозможува да правите „облози за повик“. Слично на редовното обложување, „облозите за повик“ им овозможуваат на играчите да го објават облогот на дилерот наместо да ставаат чипови на масата. Овој облог е дозволен само кога сакате да донесете сложена одлука за обложување. Се одликува со Red Split и Neighbours.

Конечна одлука: која варијанта е подобра?

До овој дел, сигурно сте забележале дека разликата помеѓу овие игри на маса е суптилна. Сепак, играњето европски рулет е подобрата опција поради долниот дел од куќата и подобрите шанси.

Но, играњето и освојувањето казино игри оди подалеку од само подобри шанси и предности на долниот дом. Тоа е затоа што ви треба лукава стратегија за рулет за да ја намалите предноста на куќата без разлика која варијанта ја играте.

Исто така, играњето на играта бесплатно не му штети на вашиот субсидирам, нели?

И на крај, има многу варијанти на рулет за играње онлајн. Испробувањето на овие опции може да ве извести која варијанта одговара на вашиот стил на играње. Само не заборавајте да играте на регулирани онлајн казина.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести