Најдобра Руми Live Casino во 2023

Играта со карти Rummy популарно се игра низ целиот свет. Поединци, семејства, пријатели и соработници можат да уживаат во него поради неговата едноставност. Погоден е за луѓе од сите возрасти и сите класи. Може да го играат само две или најмногу осум луѓе. Обично се заснова на соодветни карти од ист ранг, низа и одело.

Многу поединци сè уште играат рами во неговиот традиционален офлајн стил низ целиот свет. Сепак, игрите во живо брзо добиваат популарност. Врвните казина во живо ја нудат играта во една или повеќе варијации. И покрај тоа што го нема истото ниво на популарност на интернет како и другите популарни игри во живо, полека станува популарен наслов во најдобрите казина во живо ширум светот.

Најдобра Руми Live Casino во 2023
Што е Live Rummy Game?

Што е Live Rummy Game?

Верзијата со три карти е најпопуларната игра со рами на интернет. Најчесто се игра со две до шест луѓе. Тоа бара фокус и внимание на учесниците, како и нивна способност да донесуваат брзи одлуки под принуда, како и повеќето други варијации на насловот.

Ако бројот на играчи е помал од три, се користат две карти со 52 палуби, додека три палуби се користат кога бројот на играчи е четири или повеќе. На секој играч му се делат 13 карти на почетокот на играта. Во некои верзии, џокери може да се користат за замена на која било картичка во конфигурација на мелење. На некои палуби се испечатени џокери, додека на други не.

Во случај на второто, џокерот се избира од залихите на карти. Картата потоа се става под купот, каде што ќе биде видлива за сите играчи. Секоја карта од ист ранг како и импровизираниот џокер станува дополнителен џокер, без оглед на костумот. Главната идеја е да се извлечат и отфрлаат картички од залихата и да се отфрлат куповите за да се создадат што повеќе спојувања. Вообичаено, рундата за игра ја добива првиот играч што ќе ги спои сите негови карти. „Deadwood“ се однесува на картички што не се совпаѓаат. Системот на бодување зависи од варијантата, а играчите можат да одвојат време барајќи ги правилата на играта на интернет.

Што е Live Rummy Game?
Како да играте игра со руми во живо

Како да играте игра со руми во живо

По дистрибуцијата на картите до играчите, друга карта се става со лицето нагоре во центарот на табелата за да започне купот за отфрлање, а останатите карти се поставени со лицето надолу. Картичките во залихите се поставени со лицето надолу.

Игри во живо доаѓаат во различни форми, секој со свои правила. Општата цел на играта е играчите да создадат спојување со усогласување на нивните карти. Мелењето може да се започне или прекине. Сетот е составен од три или четири карти со ист ранг или број и различни одела. „Трчање“ е составено од најмалку три карти од ист костум по нумерички редослед. Во конвенционалната игра со карти со рами, оделата се срца, лопати, палки и дијаманти, а чиновите се A, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, J, K и Q, во тоа со цел.

За што играчите треба да бидат свесни

Правилата за игра со карти со рами се разликуваат, но сите имаат иста цел. Затоа, важно е да знаете дека картата на кец (А) може да се користи како карта со најниска или највисока рангирана, во зависност од тоа што ќе избере играчот. Обично, кога се игра онлајн, не се игра против други играчи. Обично е против банкарот и упатствата може малку да се променат.

Правилата на играта со руми во живо и како да се игра

Целта на играта е да се соедини со картите што му се делат на играчот и потоа да се изјаснат кога ќе го направат тоа. Само ако играчот може да направи најмалку две трки, може да се изјасни. Може да се изјасни и дека барем едно од трките е „чисто трчање“, кое се нарекува „Првиот живот“. „Вториот живот“ е другата патека.

Понатаму, или првиот или вториот живот може да се изјасни дали има најмалку четири карти. Играта рунда е завршена, а на останатите играчи им се брои дрвото. Бидејќи ги споиле сите нивни карти, играчот што ќе се изјасни има оценка нула. Колку помалку поени има, толку подобро.

Како да играте игра со руми во живо
Најдобрите начини на плаќање во казина во живо на Rummy

Најдобрите начини на плаќање во казина во живо на Rummy

Една од најважните придобивки за сите видови играчи на казино е можноста за брзо, едноставно и безбедно депонирање во казино во живо. Казина во живо имаат широк опсег на опции за депозит. Некои се само за депонирање пари, додека други им дозволуваат на играчите да си ги вратат добивките користејќи го истиот метод на депозит, што го користеа за да го направат депозитот.

Најефективни и популарни методи

Кредитни картички се еден од најпопуларните начини за финансирање на сметка на онлајн казино во живо. Скоро сите казина прифаќаат кредитни картички. Најшироко користени кредитни картички се:

 • Виза
 • MasterCard

Дебит и припејд картички се достапни и за играчите:

 • Paysafecard

 • Маестро

  Во последниве години, е-паричници експлодираа во популарност. Овие технологии им овозможуваат на играчите да вршат трансакции кои се безбедни и брзи. Поголемиот дел од валутите може да се користат за финансирање е-паричници, што го прави едноставно депонирањето во онлајн казино во живо. Некои од неколкуте популарни е-паричници се:

 • PayPal

 • Нетлер

 • EcoPayz

 • Скрил

Криптовалути допаѓа:

 • Биткоин
 • Етереум

Овие може да ги користат и играчите кои подлежат на ограничувања на одредената веб-локација.

Некои играчи претпочитаат да користат и трансакции со банкарски трансфери. Овој метод е прифатен од повеќето казина и за депозити и за повлекувања. Сепак, играчите треба да бидат свесни дека повлекувањата може да потраат подолго отколку кога користат картички или е-паричници.

Најдобрите начини на плаќање во казина во живо на Rummy
Даватели на софтвер за казино во живо Rummy

Даватели на софтвер за казино во живо Rummy

Казината кои го нудат овој наслов имаат различни опции. Мнозинството сега се потпира на трети лица добавувачи. Имаше нови провајдери на казино игри во живо воведена. Некои се фокусираат на одредени пазари, додека други се во светски рамки. Се чини дека само неколку провајдери се иноватори, додека мнозинството едноставно го репродуцираат она што веќе постои. Но, во секој случај, секој има нешто уникатно да понуди на динамичните пазари во светот. Три од најпознатите софтверски компании во светот обезбедуваат победнички титули.

 • Playtech
 • Еволуција
 • Microgaming

Други програмери, исто така, добиваат влијание во секторот се:

 • BR Софтек
 • Artoon Solutions

Тие развиваат програми богати со функции кои работат на сите платформи, од iOS до Android и други платформи.

Мнозинството од овие компании имаат студија со сите маси за игри, технологија и персонал кој е потребен за давање игри со рами со дилер во живо на играчите преку Интернет. Тие се многу прилагодливи, со кориснички интерфејс кој е едноставен за користење и функционалност од светска класа. Развојот на игри со рами е компатибилен со најистакнатите страници на социјалните медиуми. Провајдерите создаваат онлајн апликации и софтвер што може да се репродуцираат на различни јазици и од луѓе од целиот свет.

Даватели на софтвер за казино во живо Rummy