European Roulette

Европскиот рулет со години е омилен меѓу играчите на онлајн казино во живо. Неговата популарност е тоа што нуди значително помал раб од 2,63% во споредба со другите варијанти на рулет. Лесно е обложувачот да го разликува казиното Европски рулет, не по тркалото или распоредот, туку со испитување на правилата, имајќи предвид дека има блиски сличности со неговиот француски колега.

Севкупно, тркалото за европски рулет има 37 броеви (0 и еден до 36) и 37 џебови. Тркалото е меѓународно меѓупросторно на наизменичен начин, така што непарните, парните и малите и високите броеви се наизменично во која било дадена точка, што спречува каква било можност за препознавање на шаблонот.

Генерални информации

Генерални информации

Име на играта

Европски рулет

Добавувач на игри

Еволуција игри

Тип на игра

Рулет

Стриминг од

Латвија

Генерални информации
Како да играте Европски рулет во живо на Evolution Gaming

Како да играте Европски рулет во живо на Evolution Gaming

Evolution е еден од најголемите даватели на игри во казина во живо, што им олеснува на играчите да ги најдат своите омилени игри во живо. Европскиот рулет на Evolution Gaming е една од најстримуваните варијанти на рулет во казина во живо. Играта покажува супериорна меѓуплатформска компатибилност, што несомнено и дава предност во однос на онлајн казино игрите со дилер во живо.

Evolution Gaming е како и секое друго тркало на рулет; нема посебни правила. Наместо тоа, играта користи стандардно тркало со 37 џебови, кое треба да биде јасно, благодарение на супериорниот интерфејс на Evolution Gaming.

Сите облози се ставаат на таблата за обложување. За почеток, на играчите им се доделуваат две главни опции за обложување; внатре и надвор облози. Вториот вклучува облози за колони, десетина, црвено/црно, парно/непарно и високи/ниски облози. Од друга страна, првите, кои се малку поризични, но исто така нудат високи приноси, вклучуваат облози во сплит, улица, агол, директно и линија. Покрај тоа, играчите можат да ставаат облози на соседите, имиња на француски, вклучувајќи JeuZero, Voisins du Zero, Tiers du Cylindre и Orphelins a Cheval.

Времето обично е од суштинско значење кога се игра во живо Европски рулет. Evolution Gaming има вграден тајмер што ги води играчите кога да ставаат облози. Како и семафорите, зелената боја обично покажува дека играчите имаат доволно време да обложуваат, а жолтата ги поттикнува да побрзаат. И кога ќе истече тајмерот, таблата се спушта, дилерот го врти тркалото, а потоа победничките облози се плаќаат пред да започне следниот круг.

Правила на играта

Забавниот аспект на Европскиот рулет има врска со различните опции што ги нуди играта. Облозите често ги информираат одлуките што ги носи играчот. Еве преглед на двата главни понудени типа облози:

  • Внатре облози: Ова се облози директно поставени на скарата со броеви. Иако овие облози може да бидат ризични, тие често се најисплатливи. Внатрешните облози се ставаат на одредени броеви или комбинација од броеви во мрежата за обложување.
  • Надворешни облози: Облозите се ставаат на комбинација на броеви, а не на конкретни броеви. Како што сугерира името, тие се поставени надвор од табелата. Некои надворешни облози на европската табела вклучуваат 1. 12, 3. 12, еден до 18, црвено/црно и непарно/пар. Овие облози имаат подобри шанси за победа, но нивните исплати се помали од оние што се нудат во внатрешните облози.
Како да играте Европски рулет во живо на Evolution Gaming
Европски рулет исплата

Европски рулет исплата

Bet type

Bet Payout

Bet Probability

House Edge

Straight

35/1

2.70%

2.70%

Split

17/1

5.41%

2.70%

Street

11/1

8.11%

2.70%

Square or Corner

8/1

10.81%

2.70%

Six Line

5/1

16.2%

2.70%

Column

2/1

32.4%

2.70%

Dozen

2/1

32.4%

2.70%

Red/Black

1/1

48.64%

2.70%

Odd/Even

1/1

48.64%

2.70%

High/Low

1/1

48.64%

2.70%

Европски рулет исплата