Најдобра Perfect Blackjack Казино Во Живо во 2023

Повеќето маса игри доаѓаат со различни варијации, па така блек џек. Една од уникатните игри е Perfect Blackjack, чии принципи им се допаѓаат на играчите кои сакаат да ја следат својата интуиција за да го добијат облогот Perfect Pairs. Тоа е спореден облог, со потенцијална исплата од 30:1 и ја разликува оваа верзија на блек џек во живо. Забавата започнува уште пред да се извлече првата карта. Правилата се слични на другите варијации на блек џек, но работ на куќата се движи од 0,35% до 0,44%. Со добра стратегија, интуиција и среќа, секој може да игра блек џек во живо онлајн за да освои вредни награди.

Како да играте совршен блек џек: Правила за совршен блек џек

Како да играте совршен блек џек: Правила за совршен блек џек

Играчите започнуваат со две карти и можат да преземат една од овие дејства:

Удри; кога играчот бара друга карта

Застанете; играчот не може да избере дополнителни картички. Тие го држат вкупниот број и го завршуваат својот ред

Двојно надолу; играчот може да го зголеми оригиналниот облог за 100% и да вети дека ќе остане кога ќе добие дополнителна картичка

Подели; кога првите две картички при рака имаат иста вредност. Играчот ги дели на две раце
Во некои случаи е достапна и петта опција (предавање). Овде, играчот се откажува од раката по првичниот облог ако шансите за победа се премали. Тие можат да задржат 50% од оригиналниот облог наместо да играат за да го изгубат целиот облог. Други правила за Совршен Блек Џек вклучуваат:

Без земање осигурување/дури и пари

Онаму каде што нема простор за разделување, на пр., 5-ки и 10-ки, раката се смета за тврд збир

Ограничувањето на повторното разделување ја прави раката тешка вкупна вредност освен асовите

Казната за користење на погрешна стратегија е 2,3 пати поголема од заземањето став на мека 17

Како да играте совршен блек џек: Правила за совршен блек џек
Како да победите на совршен блек џек: стратегија за совршена блек џек

Како да победите на совршен блек џек: стратегија за совршена блек џек

Постојат две оптимални стратегии за победа со две палуби:

  • Без ѕиркање и без предавање
  • Удвојување на 9-11 и дилерот ги наметнува меките 17 правила

Паметен играч со тврди 9, 10, 11 или пар 5-ки размислува за удвојување ако дилерот држи 2-9. Единствен исклучок е кога играчот држи цврсто 9 додека дилерот држи 7, 8 или 9. Во овој случај, најдобрата опција е да погоди. Препорачливо е да стоите секогаш кога играчот има пар 10-ки, меки 9 и десет и тврди 17+ без оглед на тоа што дилерите го држат. Стандардот е најисплатливата опција за играч со тешки 12-16 кога дилерот има 2-6. Но, има исклучок ако играчот има тврд 12, а дилерот држи 2 или 3. Друга совршена можност да стои е мека 8 наспроти 2-8 од дилерот. Слично на тоа, добро е да се застане со 9-9 кога дилерот покажува кец, 7 или 10.

Ударот е најдобриот потег за играч кој држи силно 5-16, без разлика што е во рацете на дилерот. Софт 3-7 бара удар без разлика на картата на дилерот. Други мотиватори за играчот да погоди вклучуваат парови од 2-ки, 3-ки, 4-ки, 5-ки, 6-ки, 7-ки и 8-ки. Сепак, паровите од 2 и 3 се изземени во оваа стратегија ако дилерот има 4-7. Значи вистинскиот потег е да се разделиме. На ист начин, играчот треба да се подели со 8-8 и 9-9 кога дилерот покажува 10 или кец. Кецовите секогаш треба да се поделат. Но, 6-6 и 7-7 може да се поделат само кога дилерот има Ас или 7-10.

Како да победите на совршен блек џек: стратегија за совршена блек џек

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што плаќа совршениот пар?

Совршен пар е најспецијалниот облог за играње блек џек во живо онлајн. Се става пред кое било делење со карти. Во облогот Perfect Pair, играчите можат да уживаат во три нивоа на исплата:

  • Мешан пар (црвен и црн картон) плаќа на 5:1
  • Обоен пар (2 картички со слична боја) плаќа во 10:1
  • Две идентични картички плаќаат на 30:1