Curacao

Со коцкање во живо пазарот експоненцијално расте, регулацијата на казиното за целите на безбедноста на играчите стана глобална грижа. Една организација која се појави за да ги регулира активностите на казино е Комисијата за е-игри во Курасао. Додека оваа организација не е во лигата на слични на Орган за игри на среќа на Малта и на Комисија за коцкање во Обединетото Кралство, врши одреден ограничен надзор на платформите за коцкање кои работат на територијата на Курасао.

Curacao
Зошто е формирана Комисијата за е-игри во Курасао?

Зошто е формирана Комисијата за е-игри во Курасао?

Формирањето на комисијата беше информирано од две главни причини. Прво, комисијата сакаше да има корист од приходите од казино. Друга причина беше да се амортизира јурисдикцијата на Курасао од онлајн казино игрите (операторите на казино можат да ги извршуваат своите активности во јурисдикцијата без таргетирање Курасао граѓани).

Зошто е формирана Комисијата за е-игри во Курасао?
Дали е безбедно да се игра во онлајн казина лиценцирани од Комисијата за е-игри во Курасао?

Дали е безбедно да се игра во онлајн казина лиценцирани од Комисијата за е-игри во Курасао?

Да и не. Ова зависи од мотивот на казиното што работи во регионот Курасао. Познато е дека комисијата има некои негативни страни кога станува збор за заштита на играчите. На пример, има релаксирани правила за лиценцирање и е попустлив за работи како бонуси во казиното, дозволувајќи им на казината да ги ескалираат барањата за обложување како што сакаат. Како такво, не е голема работа да се најде непријателско казино кое работи под лиценцата Курасао.

Дали е безбедно да се игра во онлајн казина лиценцирани од Комисијата за е-игри во Курасао?

Најнови вести

Побарајте го вашиот повраток за добредојде на облози во казино во живо во казиното Skycrown
2023-06-06

Побарајте го вашиот повраток за добредојде на облози во казино во живо во казиното Skycrown

Skycrown е релативно нова страница за казино во живо што ги отвори своите врати за играчите во 2022 година. Ова казино има и десетици бонуси и турнири за RNG и играчи во живо. Значи, денешната објава ќе ве запознае со промоцијата Rakeback на Skycrown.