Bank transfer

Секој купувач претпочита да користи безбедни, сигурни и ефикасни банкарски методи при плаќањата преку Интернет. Со различни опции за плаќање, купувачите би претпочитале да користат опции за трансфер на пари што можат да ги користат за безбедно депонирање и повлекување готовина.

Уште подобро би било ако користат опции за банкарски трансфери за кои не се потребни нивните лични податоци. Paysafecard може да биде корисна за да се осигура дека чувствителните информации на купувачот не се обелоденуваат никому во врска со таквите опции за плаќање.

Користењето на Paysafecard е исто како да посетите локална продавница и да купите намирници со готовина.

Bank transfer
Опција за плаќање со банкарски трансфер

Опција за плаќање со банкарски трансфер

Банкарскиот трансфер е електронски метод за пренос на средства од една на друга банкарска сметка. Клиентите кои користат банкарски трансфери како опција за плаќање претпочитаат да избираат оператори кои им нудат брзи, безбедни, сигурни и сигурни методи за пренос на пари.

Пред да отворат сметка кај кој било провајдер, клиентите треба да копаат подлабоко за да разберат на какви оператори ќе им веруваат со своите пари. Дополнително, клиентите треба да се погрижат нивните сопственици на сметки да работат во нивните региони за да избегнат да се соочуваат со предизвици кога вршат трансфер на пари.

Првата опција за плаќање преку банкарски трансфер беше лансирана во 1872 година од Western Union во САД. Опцијата за плаќање тогаш постоеше како жичен пренос преку телеграфска мрежа. Испраќачот би можел да плати пари на телеграфска канцеларија, а операторот би можел да ги „префрли“ готовината на примачот на таа локација.

Банкарскиот трансфер порасна во популарност од неговото лансирање. Клиентите можат да користат начини на плаќање без готовина за да платат за стоки и услуги. Опцијата за плаќање преку банкарски трансфер е широко распространета во земјите во Азија-Пацификот и во Европската унија.

Постојат различни опции за плаќање кои клиентите можат да ги користат при иницирање на банкарски трансфери, кои вклучуваат:

 • Кредитни трансфери
 • Плаќања со картички
 • Чекови (чекови во САД)
 • Директно задолжување

Повеќето играчи на казино во живо ја усвоија опцијата за плаќање преку банкарски трансфер. Тоа е затоа што секогаш постои гаранција дека нивните пари ќе паднат во вистински раце. Банкарскиот трансфер функционира со децении и тоа е добар знак дека е безбеден, сигурен и доверлив. Опцијата за плаќање им нуди и неколку опции за плаќање што би се чувствувале удобно да ги користат.

Опција за плаќање со банкарски трансфер
Најдобри казина во живо со опција за плаќање преку банкарски трансфер

Најдобри казина во живо со опција за плаќање преку банкарски трансфер

Играчите на казино во живо треба да научат како да префрлаат готовина на нивните сметки за да ги играат своите омилени игри кога станува збор за онлајн игри. За среќа, играчите кои претпочитаат плаќање преку банкарски трансфер кога депонирање на нивните пари на нивните казино сметки има нешто за насмевка.

Стотици онлајн казина нудат казино игри во живо. Тие вклучуваат:

 • Betwinner
 • Бетмајстор
 • 888 казино
 • 22 Облог
 • 1x слотови
 • Спинамба
 • БоаБоа
 • Joo казино
 • Мегапари
 • Гансбет

Депонирање со банкарски трансфер во живи казина

Овие казина во живо се лесно достапни, а сè што им е потребно на играчите е да се регистрираат и да депонираат пари користејќи ги претпочитаните опции за плаќање преку банкарски трансфер. Откако играчите ќе вложат пари, тие можат да почнат да ги играат своите омилени игри во живо и да уживаат во неколку понудени бонуси.

Добрата работа е што повеќето казина во живо ќе понудат различни опции за банкарски трансфер. Дозволувањето на нивните клиенти да пристапат до различни опции за плаќање преку банкарски трансфери е плус за казината и клиентите.

Казината ќе привлечат повеќе играчи кои ќе дојдат кај нив бидејќи тие можат да ја понудат претпочитаната опција за трансфер на пари. Од друга страна, играчите на казино во живо ќе имаат корист од опциите за трансфер на пари кои се лесно достапни, безбедни, сигурни и сигурни.

Некои критични прашања за кои играчите на казино во живо ќе треба да одговорат пред да се приклучат на казино или да изберат банкарски метод се:

 1. Колку време трае банкарски трансфер?
 2. Дали постојат други начини на плаќање во казино што може да се испробаат при депонирање или повлекување пари?
 3. Дали казина во живо прифаќаат опции за плаќање преку банкарски трансфер во дадена земја?

Играчите на казино во живо треба да бидат дополнително внимателни при изборот на нивните казина со многу опции за плаќање. Повеќето казина во живо нудат опции за плаќање кои се применливи само за дадени региони. Казината треба да примаат или плаќаат пари во различни валути, и ако казиното не прифати дадена валута, тоа може да им наштети на ентузијастите за игри во тој регион.

Банкарскиот трансфер е еден од најлесните начини на кои играчите на казино во живо можат да уживаат во депонирањето пари на нивните казино сметки. Откако ќе ја изберат опцијата од страната на касиерот, играчите на казино сега можат да ги внесат деталите за нивната банкарска сметка.

Доколку внесените бројки се точни, банката ќе започне со обработка и безбедно депонирање на парите. Играчите на казино можат да ги поврзат провајдерите со нивните сметки и да бараат од нив да депонираат пари директно на нивните сметки.

Дневен лимит при банкарски трансфер

Дневниот лимит што играчите на казино во живо можат да го депонираат на нивните сметки е предмет на различните казина и банкарски политики. Лимитот ќе зависи и од опцијата за банкарски трансфер што ќе ја изберат клиентите.

Ограничувањето може да се движи од 1000 до 20 000 долари дневно. Сепак, играчите треба да направат темелно истражување за да разберат сè за лимитите на депозитите кога користат банкарски трансфери.

Најдобри казина во живо со опција за плаќање преку банкарски трансфер
Како да направите повлекување со опција за плаќање преку банкарски трансфер

Како да направите повлекување со опција за плаќање преку банкарски трансфер

Играчи кои сакаат да подигнат готовина од нивните казина во живо користењето на банкарски трансфер може да го смета за лесен начин за подигање на освоените пари. Единственото нешто што играчите треба да го земат предвид е да ги следат сите предвидени услови.

Овие услови може да го вклучуваат минималниот износ што треба да биде на нивните сметки пред да се повлечат и максималниот износ што можат да го подигнат.

Чекори при повлекување со банкарски трансфер:

 1. Играчите на казино во живо можат да се упатат во делот за благајна, каде што ќе изберат „повлекување“
 2. Откако ќе изберат повлекување, тие ќе ја изберат опцијата за банкарски трансфер од неколку други опции понудени од казиното.
 3. Следниот чекор ќе вклучува внесување на износот што имаат намера да го повлечат.
 4. Откако ќе потврдат дека сите информации што ги дале се точни, можат да кликнат на повлекување и ќе ги добијат парите за неколку дена или недели.

Играчите можат да се повлечат директно од провајдерот ако парите веќе се кредитирани на нивните сметки. Тие можат да користат неколку опции како што се банкомати или повлекување со помош на опцијата за пренос на мобилен телефон.

Сојузните банкарски правила им дозволуваат на клиентите да повлечат онолку пари што сакаат од нивните сметки кога станува збор за дневните ограничувања за повлекување. Впрочем, тоа се нивни пари. Сепак, секое повлекување кое надминува 10.000 долари треба да се пријави до владата.

Познато е дека банките се строги кога се во прашање трансферите на пари. Тие ќе трошат доволно долго за да се осигураат дека нема да се појават грешки при префрлањето пари. Времето на обработка може да потрае неколку дена или недели, во зависност од користената банкарска опција.

Како да направите повлекување со опција за плаќање преку банкарски трансфер
Добрите и лошите страни со опцијата за плаќање преку банкарски трансфер

Добрите и лошите страни со опцијата за плаќање преку банкарски трансфер

Повеќето играчи на казино во живо кои имаат пристап до опцијата за плаќање преку банкарски трансфер ја сметаат за идеална поради неколку причини. Еве некои од предностите што играчите ги уживаат кога ја користат опцијата за плаќање преку банкарски трансфер.

Добрите страни:

 • Погодно. Банкарски трансфер или жичен трансфер е пригоден метод за пренос на средства. Повеќето казина во живо им дозволуваат на своите клиенти да користат банкарски трансфери за депонирање или повлекување пари. Играчите можат да ги поврзат своите сметки со нивните провајдери и да депонираат или подигнуваат готовина во нивните живи казина од каде било.
 • Безбедно и сигурно. Играчите на казино во живо не треба да се грижат дали нивните пари ќе паднат во погрешни раце. Тие се чувствуваат гарантирано дека нивните финансиски детали ќе останат меѓу нив и нивните даватели. Ниту една трета страна не може да се меша со нивните сметки.
 • Брзо кога правите готовински депозити преку шалтер. За разлика од плаќањето преку картички или чекови, процесот на депонирање во готовина не трае долго. Играчите можат да депонираат пари и да купат казино игри во живо истиот ден.
 • Лесно се отвора банкарска сметка. Поголемиот дел од играчите имаат банкарски сметки и тие можат да ги користат за депонирање или подигање готовина од нивните казина во живо. Кога отвораат банкарски сметки, на играчите ќе им треба помалку време да аплицираат онлајн и да ги имаат своите банкарски сметки во рекордно време.

Конс

 • Високи такси за обработка. Банкарскиот трансфер наплаќа надоместоци за секоја услуга што им ја нудат на своите клиенти, со што ја прави скапа.
 • Нема транспарентност. Банкарските трансфери не ја откриваат сумата што ја наплаќаат за испраќање готовина. Кога го чуваат скриено, ризикуваат да не бидат транспарентни.
 • Лесна цел за измамници. Банкарскиот трансфер е лесна цел за измамниците. Ако измамниците пристапуваат до трансакциските кодови на клиентите и броевите за следење, тие можат да префрлаат пари преку жица.
Добрите и лошите страни со опцијата за плаќање преку банкарски трансфер
Безбедност и безбедност при опција за плаќање со банкарски трансфер

Безбедност и безбедност при опција за плаќање со банкарски трансфер

Безбедноста и сигурноста на која било опција за плаќање е клучна тема што клиентите ја земаат во предвид. Никој не сака да користи метод на банкарски трансфер кој ги става на ризик нивните тешко заработени пари и лични податоци.

За среќа, тимот за поддршка работи неуморно за да се осигура дека нивните клиенти се безбедни од измамници. Со банкарските трансфери, секоја чувствителна информација за клиентите останува под чување на давателите на услуги. Тие не можат да ги споделат банкарските податоци на нивните клиенти со трети лица.

Управата за финансиско однесување, исто така, регулира како се однесуваат компаниите за банкарски трансфери. Тие гарантираат дека сите трансакции се легитимни и безбедни.

Сепак, дури и најбезбедниот начин на трансфер на пари може да биде цел на измамниците. Ова се работите на кои клиентите треба да внимаваат за да не бидат измамени.

 • Погрижете се да му веруваат на лицето или организацијата на која испраќаат пари кога ја користат опцијата за плаќање преку банкарски трансфер.
 • Погрижете се да проверат двапати кога внесуваат информации на нивната банкарска сметка или на бројот на сметката на примачот.
 • Користете алтернативни методи како кредитни картички ако испраќаат пари на луѓе што не ги познаваат.
 • Избегнувајте споделување на нивниот PIN и лични информации со луѓе на кои не им веруваат или не ги познаваат.
 • Во случај да се сомневаат во некој измамник, играчите треба да се јават во групата за поддршка на банкарски трансфер.
Безбедност и безбедност при опција за плаќање со банкарски трансфер
Одговорно играње

Одговорно играње

За оние кои сакаат да прочитаат повеќе за одговорното играње или имаат потреба од помош со зависноста, посетете ги овие веб-локации подолу.

Одговорно играње

Faq

Се што треба да знаете за казината

Што е банкарски трансфер?

Во зависност од земјата на потекло, банкарските трансфери се одвиваат според различни терминологии како што се брз банкарски трансфер, банкарска жица, директен банкарски трансфер, ACH, брз банка и жичен трансфер. Но, процесот обично е ист бидејќи вклучува директна размена на средства помеѓу банкарските сметки на казиното и на играчите. Понекогаш, трансакцијата е олеснета од посредник или трговска услуга.

Колку време е потребно за пренос на средства од банкарска сметка во казино во живо?

Повеќето банкарски трансфери се инстант, но може да бидат потребни до 48 часа за да се одобри банката. Од клучно значење е да се забележи горната граница на трансакции кога се испраќа голема сума во казино. Некои банки може да ги задржат парите неколку дена поради безбедносни цели, па затоа не се причина за паника.

Ако некој играч се регистрира во казино денес, дали може веднаш да игра?

Некои казина во живо им даваат шанса на новите играчи да пробаат бесплатни игри пред да направат депозит. Значи, можно е да започнете да играте веднаш по пријавувањето. Играчите кои сакаат да играат за вистински пари може да почнат да се обложуваат штом нивните пари ќе се одразат на нивните казино сметки. Колку брзо ќе почнат да се обложуваат зависи од брзината на банкарски трансфер.

Кој плаќа такса за конверзија при депонирање пари во казино?

За разлика од многуте е-паричници, банкарските трансфери ги дозволуваат сите валути од различни земји. Бидејќи банките соработуваат кога ги опслужуваат клиентите, тие немаат проблем да конвертираат една валута во друга. Сепак, играчите кои треба да ја конвертираат својата валута за да одговараат на онаа на казино во живо, ќе платат такса за конверзија.

Кои детали им се потребни на банките за да префрлат пари во казино во живо?

Пред да депонира на страницата за казино, играчот треба да има пристап до збир на информации како што се:

 • Име и број на сметка на примачот (казино)
 • Датум на трансакција
 • Референца за плаќање за казиното да ја знае целта на плаќањето
 • Безбедносен код

Зошто банките бараат шифра во процесот на правење депозит во казино?

Безбедноста е на прво место. Кога вчитувате субсидирам, играчот мора да се најави на својата онлајн банкарска платформа за да ја одобри трансакцијата. Банката испраќа безбедносен код преку автоматизиран повикувач или СМС. Потоа играчот ја внесува оваа шифра за да го потврди трансферот.

Дали банкарскиот трансфер е побрз преку мобилен уред?

Повеќето сајтови за онлајн коцкање се оптимизирани за мобилни телефони за да им овозможат на играчите на казино да уживаат во игрите додека се во движење. За среќа, многу банки воведоа апликации за мобилно банкарство со поедноставена проверка. Како такви, трансферите на мобилно банкарство можат да бидат многу побрзи.

Дали меѓународните банкарски трансфери ќе траат предолго?

Меѓународните банкарски трансфери обично траат подолго бидејќи мора да поминат преку SWIFT и SEPA системите. Времето на трансакцијата ќе биде под влијание на:

 • Вид на валута
 • Механизам за спречување на измама
 • Банкарски празници
 • Временска зона

Општо земено, може да потрае до пет работни дена за да се обработи меѓународен банкарски трансфер.

Дали казиното во живо може да ги пренесе добивките на играчот?

Поголемиот дел од плаќањата на казиното се случуваат помеѓу две домашни банкарски сметки. Меѓутоа, при жичен трансфер, парите се префрлаат од една меѓународна банкарска сметка на друга. Казината може да ги префрлат добивките, но процесот трае малку подолго.

Кога банките одбиваат трансфери на казино сајтови?

Ако банката е против онлајн коцкањето, не може да одобри трансфер на средства во казино во живо. Најподложните трансфери се оние кои вклучуваат оф-шор коцкање (страници кои работат надвор од земјата што ја опслужува банката). Друга причина за банката да одбие барање за плаќање е кога активноста изгледа сомнителна, на пр., од нов уред и IP адреса. Тие ја блокираат трансакцијата за да го заштитат клиентот од измама.

Каде се прифаќаат банкарски трансфери во казино?

Не сите офшор казина се блокирани од банките. Повеќето локални и меѓународни банки прифаќаат казина кои работат во рамките на потребната јурисдикција.