Најдобрите Live Casino со Credit Cards

Казината во живо одамна ги надминаа физичките казина поради зголемената погодност што ја нудат на играчите. Една таква погодност е леснотијата на депозити/плаќања. Кредитните картички се особено популарен метод за депозит во казино-локациите со вистински пари.

Кредитните картички се заемни картички издадени на регистрирани корисници кои им овозможуваат да потрошат одредена сума пари, а потоа да ја вратат подоцна. Оттука, тие им овозможуваат на играчите на казино да уживаат во игрите дури и кога немаат пари во готовина. Покрај тоа, тие ја нудат предноста да се играат игри со дилер во живо без секоја трансакција да се одразува на банкарскиот извод на играчот.

Најдобрите Live Casino со Credit Cards
За плаќањата со кредитни картички

За плаќањата со кредитни картички

Кредитните картички ги издаваат банки или други даватели на финансиски услуги по барање. Лицето на кое му е издадена картичка (позната како сопственик на картичка) може да ја користи за да врши плаќања на трговци како казина во живо. Издавачот на картичката подоцна го одзема потрошениот износ и акумулираните трошоци од банкарската сметка на сопственикот на картичката во системот за проверка. За разлика од наплатните картички кои се враќаат во редовен интервал, кредитните картички може да се користат долго додека корисникот акумулира интерес. Кредитните картички се издаваат врз основа на кредитниот резултат на апликантот. Затоа, некои луѓе имаат повисоки лимити за кредитни картички од другите.

Историја на кредитни картички

Идејата за користење на кредитни картички датира од 1887 година кога за прв пат се користела за да се однесуваат на ваучери за дивиденда издадени од владата. Сегашната форма на кредит започна да се појавува во 1928 година и еволуираше во форма и функција со текот на времето. До 2019 година, глобално циркулираа околу 1,2 милијарди кредитни картички.

Употреба на кредитни картички во живи казина

Денес, играњето во казино во живо е најпопуларната опција за игри. Најдобрите онлајн казина во живо прифаќаат кредитни картички како а метод на депозит. Тоа е затоа што ја подобрува брзата и непречена трансакција додека ја одржува безбедноста и безбедноста на играчот. Брзината на депозитите на кредитни картички се совпаѓа со брзината на табелите за игри во живо, каде што кругот на игра може да трае помалку од една минута.

За плаќањата со кредитни картички
Најдобри казина во живо со плаќања со кредитни картички

Најдобри казина во живо со плаќања со кредитни картички

Многу казина прифаќаат кредитни картички, но важно е да се игра само во најдобрите куќи. Тие се одредуваат од фактори како што се безбедноста, разновидноста на играта, поддршката за корисници и дизајнот на страницата. Врз основа на личните прегледи, повратните информации од играчите и мислењето на другите рецензенти, картичките сè уште остануваат еден од најефикасните методи за играње во најдобрите онлајн казина.

Некои од одличните атрибути на депонирање со кредитна картичка:

  • Брзина - Играчите секогаш ги имаат при рака своите карти. Не е потребен долг процес кога треба да направат депозит на онлајн казино. Сè што треба да направат е да го внесат бројот на картичката и износот што сакаат да го депонираат и трансакцијата ќе се изврши за една минута или помалку.
  • Подготвени финансии - Кредитните картички им овозможуваат на играчите да продолжат да играат дури и кога немаат течна готовина. Сè додека одржуваат добар кредитен рејтинг, тие можат да стекнат нов објект секогаш кога ќе им истече сегашниот.
  • Заштитете ги заштедите - Користењето кредитна картичка го спречува корисникот да ја манипулира својата чековна или штедна сметка. Ова го штити корисникот да не западне во проблематично коцкање што би го навело да ги искривува нивните животни планови. Бидејќи кредитните картички имаат ограничување на резултатот, ова е безбеден метод за саморегулирање и одржување на игрите во казино како чиста забавна активност што треба да биде.
  • Играње во повеќе казина - Речиси сите реномирани казина во светот прифаќаат кредитни картички. Ова го прави реномиран метод за депозит во споредба со некои други методи кои се прифатени само во неколку казина. Со голема разновидност на казина за избор, корисниците на кредитни картички се добро подготвени да уживаат во бројни подароци додека доаѓаат.

Решавање на прашања при користење на кредитни картички во живи казина

Негативна страна на кредитните картички е тоа што тие акумулираат долг. За разлика од наплатните картички, кредитните картички им овозможуваат на корисниците да земат нов кредит. Овој кредит собира интерес и може да биде нездрав за играчите на казино кои немаат строга лична дисциплина.

Иако кредитните картички се оценети како многу ефикасни, неизбежно е понекогаш да се појават проблеми со плаќањето при плаќањата. Тоа може да биде доцнење на депозитот што се рефлектира во сметката на казиното или пренаплата поради случајни погрешни записи. И казината и издавачите на кредитни картички вообичаено нудат опции за поддршка во пресрет на вакви проблеми.

Важно е играчот да се запознае со страницата со ЧПП на издавачот на нивната кредитна картичка. На овој начин, тие можат да предвидат едноставни грешки и знаат како да ги решат. Во случај на грешка во трансакцијата, играчите треба веднаш да контактираат и со казиното и со компанијата за кредитни картички. Опцијата за разговор во живо, доколку е достапна, е најбрзиот начин за стартување на барањето. Ова помага да се направи навремено враќање или да се задржат плаќањата додека не се решат проблемите. Повеќето корпорации сега се достапни и преку профилите на социјалните медиуми каде што веднаш одговараат на барањата на клиентите.

Најдобри казина во живо со плаќања со кредитни картички
Безбедност и безбедност при користење на кредитни картички во живи казина

Безбедност и безбедност при користење на кредитни картички во живи казина

Безбедносните картички се еден од најбезбедните методи за депонирање во онлајн казина- и за извршување на многу други плаќања, за таа работа. Еве зошто:

  • Анонимност - Кога играчот купува кредитна картичка, тоа е единствената точка каде што тие обезбедуваат чувствителни лични информации. Кога правите депозити, потребен е само бројот на картичката, што ќе им помогне да останат анонимни. Покрај тоа, картичката не остава отпечаток на трошење на банкарскиот извод на играчот.
  • Граници - Некои картички имаат ограничување за трошење. Ова значи дека дури и ако се случи прекршување, играчот е побезбеден отколку ако неовластени лица би можеле да пристапат до нивната банкарска сметка. Ограничувањата, исто така, ги штитат играчите од паѓање во проблем со коцкање со ставање ограничување на она што можат да го потрошат во онлајн казина.
  • Верификација - Играчите треба да ги потврдат трансакциите со броевите на нивните картички при депонирање со кредитна картичка. Ова значи дека тие не можат да бидат компромитирани од некој кој едноставно пристапува до лозинките на нивните страници. Ова дополнително ниво на безбедност останува недопрено сè додека играчот на казино ја чува својата картичка безбедна.
Безбедност и безбедност при користење на кредитни картички во живи казина

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Кои се најпопуларните кредитни картички поддржани од казина во живо?

Освен личните преференци, VISA и Mastercard се најчестите решенија за плаќање со кредитни картички во казина во живо. Тие се исклучително удобни, а играчите на казино ќе бидат тешко притиснати да најдат казино во живо што не ги прифаќа овие картички.

Кои се придобивките од користењето кредитни картички во казина во живо?

Безбедноста е главната придобивка од плаќањата со кредитна картичка. Овие картички се многу безбеден начин за депозити и повлекувања во казино во живо. Не само тоа, многу кредитни картички доаѓаат со дополнителни поволности, вклучувајќи измама и заштита од плаќање.

Колку брзо ќе пристигнат средства на сметката на играчот во казино во живо?

Иако има многу варијабли кои влијаат на времето на депозит, корисниците на кредитни картички имаат среќа. Депозитите на кредитни картички обично се моментални, а средствата ќе им бидат достапни на играчите за кратко време.

Дали има провизии за депозити за кредитни картички?

Додека некои живи онлајн казина наплатуваат надомест за депозити, бесплатните депозити на кредитни картички навидум стануваат норма. Сепак, сите надоместоци обично се мали - околу 2-3%. Надоместокот обично е наведен на банкарската страница на казиното.

Дали има ограничувања за тоа колку играчите на казиното во живо можат да депонираат со кредитни картички?

Да. Ова, сепак, варира од едно до друго казино во живо. Но, со оглед на тоа што ограничувањата на кредитните картички се едни од најдобрите наоколу, играчите не треба да имаат никакви проблеми во врска со истото. Општо земено, границите се движат од 10 долари до шест цифри.

Дали сите казина во живо поддржуваат плаќања со кредитни картички?

Додека повеќето казино сајтови вклучуваат кредитни картички како една од нивните опции за плаќање, некои не го прават тоа. Препорачливо е играчите да ги проверат банкарските информации пред да се пријават во казино во живо. Ова вклучува проверка дали кредитните картички се достапни или не.

Дали кредитните картички се побезбедни од дебитните?

Да. Давателите на кредитни картички направија приоритет да се осигураат дека корисниците ќе добијат надомест кога работите ќе тргнат наопаку, благодарение на осигурувањето.

Како играчите можат да користат кредитни картички во живи казина?

Процесот на користење кредитни картички во казина во живо е прилично јасен. Стандардната процедура вклучува упатување до страната на касиното на казиното, внесување детали и уплата.