Најдобрите Казино Во Живо со Maestro

Општо земено, кредитните картички се попопуларни од дебитните на продажното место и кога клиентите вршат онлајн трансакции. Сепак, не сите ентузијасти во казино сакаат кредитни производи. Дебитните картички се обработуваат и во најдобрите казина во живо каде што се прифаќаат кредитни картички. Всушност, препорачливо е да се извлечат пари од нечија банкарска сметка наместо да се акумулираат долгови заради коцкање. Заинтересираните коцкари ја знаат важноста на практичноста, брзината и употребливоста на начинот на плаќање.

Казината во живо на Maestro може да се стават во истата категорија на платформи за коцкање што прифаќаат MasterCard и Visa. Секое казино со дилер во живо што ги прифаќа овие опции е високо ценето. Оваа статија дава кратка позадина за Маестро, неговиот механизам во депозитите во живо во казино и нивото на безбедност.

Најдобрите Казино Во Живо со Maestro
За Маестро

За Маестро

Maestro е дебитна картичка и производ на MasterCard. Како подружница, Maestro има уникатно лого, кое обично се прикажува на страницата за наплата на онлајн трговците и казина. Воведен е во 1991 година во Меѓународното глобално седиште на Mastercard во Њујорк, САД. Компанијата моментално ја води Мајкл Мибах, претседател и извршен директор, заедно со извршниот претседател Ајај Банга. Во 2002 година, Maestro се спои со дебитните картички на Switch за да го прошири својот досег во ОК. Денес, таа достигна повеќе од 100 земји и околу 15 милиони деловни места.

Оние кои сакаат да добијат Maestro дебитни картички треба да ги испратат своите апликации до придружните банки. Картичката е поврзана со банкарската сметка на сопственикот на картичката. Ова може да биде тековна или штедна сметка. Може да се користи на банкомат и на продажно место. Плаќањата се обработуваат со вметнување на картичката во чип, бесконтактен читач или со лизгање на продажниот терминал. Издавачот на картичката треба да ја одобри трансакцијата, осигурувајќи се дека поврзаната банкарска сметка има доволно средства. Потоа, сопственикот на картичката го потврдува плаќањето со внесување на PIN или потпишување на потврда. Не е потребна дополнителна проверка за бесконтактни плаќања со Maestro картички.

Идеално, не се вклучени кредитни средства при префрлање пари со Maestro. Таквиот механизам има смисла за играчите во живо кои сакаат да го задржат своето обложување под контрола. Таа стана совршена алатка за удобност и одговорно коцкање. Фактот дека е управуван од MasterCard, корисниците можат мирно да се коцкаат знаејќи дека имаат работа со реномиран добавувач на картички.

За Маестро
Најдобри казина во живо со Маестро

Најдобри казина во живо со Маестро

Разновидноста на картичката Maestro ја прави вообичаена опција во светот на игрите во живо. Играчите кои со нетрпение очекуваат да ги финансираат нивните сметки за игри во живо со Maestro треба да ја имаат картичката на прво место. Корисникот исто така треба да се регистрира во казино со вистински пари што прифаќа Maestro. Може да аплицирате за Maestro картичка во која било партнерска банка или онлајн на веб-страницата на банката. Потребна е минимална документација за усогласеност со KYC (Запознајте го вашиот клиент): фотографии со големина на пасош, национална лична карта и доказ за престој. Апликацијата е бесплатна во повеќето банки. Процедурата за онлајн апликација ги следи овие едноставни чекори:

 1. Најавете се на платформата за е-банкарство и одете на „картички“
 2. Кликнете на „Земи меѓународна картичка“
 3. Изберете Маестро
 4. Допрете „Нарачајте ја картичката“
Најдобри казина во живо со Маестро
Депонирање со Маестро во казина во живо

Депонирање со Маестро во казина во живо

Maestro е крајно внимателен кога станува збор за безбедноста на деталите за картичката при обработката на онлајн плаќањата. Не се вклучени трети страни, дури ни самото казино. Штом корисниците се регистрираат во најдобрите онлајн казина во живо, Маестро депозитите работат на следниов начин:

 1. Одете до соодветниот дел за плаќање и изберете Maestro
 2. Напишете ја сумата на пари што треба да ја ставите како депозит
 3. Внесете го CVV кодот поврзан со картичката, 16-цифрениот број на картичката и датумот на истекување
 4. Внесете лични податоци доколку е потребно
 5. Maestro ќе испрати SecureCode преку СМС за да ја потврди трансакцијата. Ова е еднократен таен код
 6. Ќе се појави нова страница за банката да го потврди трансферот
 7. Средствата се одземаат веднаш од банкарската сметка на сопственикот на картичката
 8. Корисникот добива потврда

Горенаведената постапка се одвива за неколку минути и времето на пренос треба да биде моментално. Но, тоа зависи и од локацијата на клиентот. Маестро нема лимити на трансакции. Тоа е казиното во живо што наметнува долна и горна граница на износот на депозитот.

Играчите мора да го проверат ова претходно. Вреди да се напомене дека депозитот на Maestro не може да го надмине тековното салдо на картичката. Понатаму, веб-страницата за коцкање нема да ги добива финансиските податоци на играчот, освен за обемот на средства што се префрлени. Дополнителните безбедносни мерки немаат никакво влијание врз временската рамка на трансферот. Значи, не треба да го одложува дејството на обложување во казино со дилер во живо. Maestro е достапен и за повлекување на добивките. Но, процесот може да потрае подолго - околу 3-5 работни дена. Maestro не одзема такси за депонирање на сајтови за игри во живо, но таксите за услугата ќе ги наплати банката-издавач.

Депонирање со Маестро во казина во живо
Процес на отворање сметка на Maestro

Процес на отворање сметка на Maestro

Оние кои сакаат да го користат Maestro за финансирање на нивните сметки за игри во живо треба да ја имаат картичката на прво место. Корисникот мора дополнително да се регистрира во казино за вистински пари што прифаќа Маестро.

Процедура за отворање маестро сметка

За Maestro картичка може да се аплицира во која било партнерска банка или онлајн на веб-страницата на банката. Усогласеноста со KYC (Знајте го вашиот клиент) бара само неколку делови од документација: слики со големина на пасош, национални лични карти и доказ за жителство. Повеќето банки ја нудат апликацијата бесплатно. Овие едноставни чекори ќе ги водат играчите низ процесот на онлајн апликација:

 • Одете на „картички“ на платформата за е-банкарство откако ќе се најавите.
 • Изберете „Земи меѓународна картичка“ од опаѓачкото мени.
 • Изберете „Нарачајте ја картичката“ од паѓачкото мени.

Ограничување на Маестро картичка

Кандидатите за Maestro дебитни картички мора да ги достават своите апликации до поврзаните банки. Банкарската сметка на корисникот е поврзана со картичката Maestro. Банкарската сметка може да биде или чековна или штедна сметка. Сопствениците на картички можат да ги користат Maestro картичките на банкомати и малопродажни локации.

Плаќањата се вршат со повлекување на продажниот терминал или ставање на картичката во чип или бесконтактен читач. Трансакцијата мора да биде одобрена од издавачот на картичката, кој мора да се погрижи поврзаната банкарска сметка да има доволно готовина. После тоа, сопственикот на картичката или внесува ПИН или потпишува потврда за да го потврди плаќањето. За бесконтактните плаќања со Maestro картички не е потребна дополнителна проверка.

Кога префрлате пари со Maestro, најдобро е да не се вклучени кредитни средства. Таквата техника има смисла за играчите во живо кои сакаат да го контролираат своето обложување. Тој еволуираше во идеален инструмент за лесно користење и одговорно коцкање. Корисниците можат да се коцкаат со сигурност знаејќи дека имаат работа со доверлив давател на нега бидејќи MasterCard управува со него.

Процес на отворање сметка на Maestro
Безбедност и безбедност во Маестро

Безбедност и безбедност во Маестро

При изборот на соодветен начин на плаќање за користење во казино во живо обложувачите треба да ја истражат сајбер-подготвеноста на финансиските даватели. Издавачите на картички мора да ги имплементираат најдобрите ресурси и практики за борба против прекршувањето на податоците и сајбер нападите. Примерите на безбедни практики вклучуваат вградени сензори кои можат да читаат отпечатоци од прсти како алтернатива на потписите и PIN-овите на продажните места.

Сигурен процесор за плаќање ги проверува корисничките податоци со најсовремена технологија за да спречи онлајн измама. Без разлика дали плаќате во продавница, во апликација или преку телефон, предупредувањата за кражба на лична карта помагаат да се спречи проблемот со кражба на идентитет. Корисниците на Maestro картички имаат среќа бидејќи имаат право на овие и повеќе мерки за заштита на клиентите.

Maestro има силно препознатливост на брендот што ја објаснува неговата глобална доверливост. Како што е наведено погоре, Maestro бара електронско овластување за секој трансфер. Во физичките продавници, податоците зачувани на чипот или магнетната лента се испраќаат до банката што ја издава. Потоа банката враќа потврдно овластување. Доколку податоците се нечитливи, банката ќе ја одбие трансакцијата.

Во повеќето земји, освен азиско-пацифичкиот регион, потребен е PIN, наместо потпис. Повлекувањето на банкоматите се врши само по внесување на единствениот PIN доделен на картичката. Ова го минимизира потенцијалот за неовластена употреба. Кога станува збор за трансакции во најдобрите онлајн казина во живо, Maestro ги шифрира финансиските информации со повеќеслојна автентикација и врвен софтвер за шифрирање.

Безбедност и безбедност во Маестро
Како да направите повлекување со Маестро во казина во живо

Како да направите повлекување со Маестро во казина во живо

Казината во живо што прифаќаат Maestro спаѓаат во истата категорија како оние што поддржуваат MasterCard и Visa. Многу играчи претпочитаат да имаат неколку начини на плаќање во живи казина. Меѓу овие методи, Маестро се смета за многу поволен од многу корисници.

Коцкарите можат да го користат методот за да направат казино повлекувања речиси од кој било дел на земјината топка. Процесот е јасен, брз и евтин. Сè што треба да направи играчот е да го избере Maestro како претпочитан канал за повлекување на веб-страницата на казиното. Тие потоа добиваат автоматски предупредувања како внесување на износот што сакаат да го повлечат. Целиот процес треба да заврши за неколку минути.

Времетраењето на процесот варира од регион до регион. Сепак, просечната трансакција треба да се одрази за еден два три работни дена. Брзината на обработка на казиното во живо одредува и колку време е потребно за да се заврши повлекувањето.

Како да направите повлекување со Маестро во казина во живо
Топ казино бонуси за Маестро

Топ казино бонуси за Маестро

Бонусите се гест на добра волја од казиното во живо нивните клиенти. Овие дилери им обезбедуваат на играчите нешто дополнително за да започнат. Некои начини на плаќање во казина во живо може да бидат забранети од условите за бонуси. Сепак, Maestro е одличен начин да се добијат дополнителни награди меѓу другите варијанти на стимулации за казино.

Бонуси без депозит

Со Maestro во живо казина, играчите можат да добијат подарок без да направат депозит, наречен бонус без депозит. Поголемиот дел од промоциите се наменети за новите гејмери. Целта е да се привлечат да се приклучат на казиното во живо. Алтернативно, промоцијата ги охрабрува корисниците да испробуваат нови игри во живо.

Бонуси за добредојде

Бонусите за добредојде се најдобриот бонус понудени за Маестро во казина во живо. Вообичаено, играчите треба да се регистрираат кај Маестро и да направат депозит. Казиното може да ја ограничи понудата на одреден број денови по регистрацијата. Бонусот ќе истече доколку играчите не го побараат во наведената временска рамка.

Повторно вчитај бонусите

Со бонус за повторно вчитување, играчите кои користат Maestro за повторно да ги вчитаат своите сметки добиваат дополнителен износ. Понудата е достапна за сите играчи на казино во живо. Казиното обично може да им обезбеди на играчите бонус кој се движи од 50 проценти до 500 проценти од нивниот депозит.

Топ казино бонуси за Маестро
Поддржани валути и земји на Маестро

Поддржани валути и земји на Маестро

Начинот на плаќање е широко користен во многу нации ширум светот. Локалните банки издаваат картички кои можат да се користат во практично секоја валута. Американскиот долар и еврото се најкористени валути. За жал, картичките Maestro стануваат сè поретки во ОК и во повеќето други европски земји. Ова се должи на одлуката на MasterCard да го прекине Maestro, фаворизирајќи го MasterCard Debit.

Многу европски земји веќе го забранија брендот. Некои провајдери сега го даваат Maestro само на корисници во Германија, Австрија и Холандија, и само кога тие конкретно ќе го побараат тоа. Но, давателот е во употреба на разни други локации во светот. Повеќето големи банки продолжуваат да ја издаваат картичката во нации како Индија. Картичката сè уште е широко користена во Колумбија, Чиле и неколку американски банки во Америка. Маестро е прифатен ширум светот, вклучително и во Африка, Азија-Пацифик, Блискиот Исток, Латинска Америка, Европа и Северна Америка. Но, играчите треба да забележат дека картичката не се издава насекаде.

Поддржани валути и земји на Маестро
Зошто да депонирате кај Маестро?

Зошто да депонирате кај Маестро?

Добрите

Конс

Maestro може да се користи како дебитна или при-пејд картичка, во зависност од тоа каде е набавена.

Границите на депозитите во казината на Маестро се разликуваат од една до друга локација.

Безбедни трансакции

Играчите мора да ги користат нивните банкарски сметки за да вршат повлекувања.

Нема потреба повторно да се регистрирате.

Во Европа постепено се укинува.

Прифатен е скоро секаде каде што е прифатена MasterCard.

Брзи трансакции- Кога користите Maestro за уплата, средствата треба да се појават на сметката на казино во живо во рок од неколку секунди.

Ниски провизии за трансакции: Вршењето трансфери со Maestro картичка обично е бесплатно.

Исто така, може да биде одлична алтернатива за некои е-паричници кои немале голема изложеност на интернет.

Онлајн банкарството им овозможува на корисниците да ги следат нивните трансакции.

Лесно е за користење.

Зошто да депонирате кај Маестро?
Безбедност и безбедност во Маестро

Безбедност и безбедност во Маестро

Издавачите на маестро картички користат витални ресурси и методи за борба против прекршувањето на податоците и сајбер нападите. Некои продавници имаат вградени сензори кои можат да читаат отпечатоци од прсти наместо да користат потписи и PIN-кодови на продажното место.

Најдобрите казина во живо ги проверуваат деталите на корисникот користејќи врвна технологија за да се спречи онлајн измама. Повеќето провајдери издаваат известувања за кражба на лична карта кога вршат плаќања во продавница, во апликација или преку телефон за да спречат кражба на идентитет. Клиентите кои плаќаат со Maestro картичка може да се уверат во овие карактеристики и други мерки за заштита на клиентите.

Секој трансфер на Маестро бара електронско овластување. Податоците снимени на чипот или магнетната лента се доставуваат до банката-издавач во физичките продавници. Банката потоа одговара со потврдно овластување. Банката ќе ја одбие трансакцијата доколку податоците се нечитливи.

Освен во азиско-пацифичката област, повеќето земји бараат ПИН наместо потпис. Повлекувањата се вршат само на банкомати откако ќе се внесе единствениот ПИН на картичката. Ова ги намалува шансите за незаконска употреба. Maestro обезбедува финансиски информации користејќи бројни слоеви на верификација и врвен софтвер за шифрирање во најневеројатните онлајн казина во живо, така што тие не можат да се читаат.

Безбедност и безбедност во Маестро