Математика во онлајн видео покер

Новости

2021-03-27

Eddy Cheung

Видео покер игри се главен производ во онлајн игри сцена. Оваа игра многу позајмува од традиционалниот покер со извлекување со пет карти. Меѓутоа, наместо поединечни играчи да се обложуваат еден против друг, рацете се наградуваат врз основа на нивниот ранг. Идеално, видео покерот се заснова на овој математички принцип; колку е помала веројатноста за појава на рака, толку е поголема исплатата.

Математика во онлајн видео покер

Играта започнува со играчите кои ги ставаат своите облози. Откако играчот ќе го заврши својот облог, му се делат пет карти. Тогаш играчот добива опција да ги задржи или отфрли сите или да задржи некои од картичките. Ако тој или таа одлучи да укине некои карти, тогаш може повторно да извлече нов сет на карти. Плаќањата се вршат врз основа на квалитетот на раката и облогот.

Преглед на рангирање на картички

Еве преглед на игри со покер со пет карти, почнувајќи од највисоко рангираната (најниска веројатност) до најниско рангираната рака (најголема шанса):

  • Стрејт флеш резултира кога сите карти се со ист тип и следат нумерички редослед како 2,3,4,5,6, асови
  • Четирите од еден вид произлегуваат кога играчот има четири од кој било број
  • Полна куќа, три карти од еден вид и две од друг вид
  • Флеш резултати кога сите карти се со ист костум
  • Стрејт се јавува кога играчот има карти по одреден нумерички редослед, без оглед на неговиот костим
  • Три од еден вид, како што сугерира името, произлегуваат кога играчот има три карти од ист вид
  • Резултати од два пара кога играчот има две групи на парови
  • Пар, рака со еден пар карти
  • Висока карта, кога недостасуваат сите карти, највисоко рангираната карта се користи за да се реши ждрепката.

Како да победите во видео покер

Иако победите не се загарантирани во онлајн покерот, исто како и со секоја друга онлајн казино игра, играчите секогаш можат да најдат начини да ги подобрат своите шанси за победа. Постојат различни начини да се примени стратегија за видео покер. Идеално, стратегијата информира како играчот игра со рацете за да ги подобри своите шанси за победа.

Првата стратегија за видео покер е да се избере вистинската табела за плаќање, што вклучува правење одредена математика. Играчите кои играат покер во живо онлајн треба да обрнат внимание на процентот на враќање што им се нуди на играчите. Секоја варијанта на видео покер нуди повеќе табели за плаќање. Одговорност на играчот е да се погрижи да донесе оптимални одлуки.

За време на активна игра, да се биде стратешки во суштина е да се има листа на приоритетни потенцијални раце. Играчите треба да бидат живи за веројатностите поврзани со различни рангови на картички, што бара одредена математика. За играчите кои бараат големи победи, комбинациите на карти како што е прав флеш може да бидат идеални.

Играњето видео покер онлајн несомнено е привлечно на многу начини. Играчите од сите нивоа имаат реални шанси да добијат пристојни исплати на секоја рака. Сè што е потребно е да се разбере како тие можат математички да ги подобрат своите шанси за победа. Со комбинирање на знаењето за табелите за плаќање и користење на најдобрите практики за играње на секоја рака, имањето стратегија може значително да го намали работ на куќата на дури 1%.

Најнови вести

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК
2022-09-05

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК

Новости