Оптимизирајте го траењето на батеријата на вашиот паметен телефон за игри

Новости

2020-12-22

Не е лесно да откриете како можете да го зголемите животниот век на батеријата на вашиот паметен телефон за игри. Има многу поставки што можете да ги исклучите – па дури и да ги вклучите – за да бидете сигурни дека ќе го извлечете максимумот од секој процент од нашиот паметен телефон. Затоа што, на крајот на краиштата, зарем не би жртвувале некои од фантастични функции на вашиот телефон што не ги користите често ако тоа значи дека батеријата на вашиот телефон би траела двојно повеќе? Можете дури и да играте на во живо казино и има можност вашата батерија да трае многу повеќе со овие совети. Значи, продолжи со читање.

Оптимизирајте го траењето на батеријата на вашиот паметен телефон за игри

Имаме неколку одлични совети за тоа како можете да го подобрите траењето на батеријата на телефонот за да може да играте игри на вашиот мобилен телефон, само за да бидете сигурни дека ќе добиете малку повеќе време од секое полнење. Еве ги овие совети.

Намалете го истекот на екранот

Нешто многу важно што многу луѓе се чини дека не го забележуваат кога станува збор за нивните уреди е тајм-аутот. Ова одредува колку долго екранот на телефонот ќе остане „буден“ откако ќе престанете да го користите телефонот. Стандардно, треба да биде само 30 секунди. Обрнете внимание на ова и бидете сигурни дека не сте го зголемиле на повеќе.

Исто така, постои можност да се намали. Сепак, пониски од 15 секунди тоа е само премногу. 30 секунди е совршено. Пронајдете ја контролата на истекот на времето во делот Екран од Поставки и изберете колку сакате да биде.

Вклучете ја автоматската осветленост или затемнете го екранот

Треба да бидете сигурни дека вашиот телефон не е поставен на превисока осветленост бидејќи тоа може да биде штетно за животниот век на батеријата. Понекогаш е подобро да ја вклучите автоматската осветленост, особено ако сте дома. Ова користи сензор за амбиентална светлина и проценува колку треба да биде осветлен екранот.

Користете авионски режим или режим без податоци

Можеби најефективниот начин да ја одржите батеријата здрава и со нормална брзина е да го вклучите Авионскиот режим. Сигурно не е лоша идеја ако сакате да играте офлајн игри од време на време. Поминувањето низ различни области е начин на трошење на батеријата на вашиот телефон бидејќи тој ќе бара пристап до мрежа од различни антени. Исклучувањето на мобилните податоци е исто така нешто многу добро да се направи. Луѓето сè уште можат да контактираат со вас, но нема да изгубите многу животна батерија како што се случува. Ова сигурно ќе направи подобра батерија за мобилни игри, затоа погрижете се да користите авионски режим.

Исклучете вибрирање

Нешто многу едноставно е само да ја исклучите функцијата за вибрирање на вашиот паметен телефон. Ова во основа користи малку мотор во телефонот. Многу е корисно кога сте на состанок, но троши многу батерија. Плус, некои луѓе не би сакале да го слушнат. И, исто така, ако телефонот е на биро или маса, ќе направи многу бучава што едноставно не е воопшто пријатно.

Бришење апликации што не ги користите

Затворањето апликации на екранот со повеќе задачи на вашиот iPhone или Android не е исто како да го користите вашиот компјутер и дефинитивно не го подобрува траењето на батеријата на вашиот телефон, за жал. Нешто што треба да направите ако сакате да ја направите вашата батерија да трае подолго е да ги избришете апликациите што повеќе не ги користите, што секако ќе функционира.

Носење надворешна батерија

Понекогаш решението не е внатре во вашиот телефон, туку надвор. Значи, купувањето надворешна батерија е најдоброто што можете да го направите. Можете да го одржувате вашиот екран осветлен колку што сакате, сè е вклучено. Дури и гледајте неколку видеа на YouTube, кој знае. Се препорачува да купите едно од овие бидејќи дефинитивно може да го подобри животниот век на батеријата на паметниот телефон. Само изберете една од добрите и ќе се смирите.

Најнови вести

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК
2022-09-05

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК

Новости