Првиот крипто CFD во Јапонија

Новости

2020-11-15

Monex Securities, која е огромна онлајн безбедност во Јапонија, неодамна го објави првиот договор за разлика за криптовалути (CFD) во оваа земја. Јапонија дефинитивно прифаќа криптовалути, а CFD ќе играат огромна улога во овој тип на економија, особено затоа што има голем скок во трговијата со крипто.

Првиот крипто CFD во Јапонија

Што се договори за разлика

CFD е размена помеѓу купувачот и продавачот што му дозволува на купувачот да го плати ценовниот јаз помеѓу вистинската и идната вредност на средството што всушност се купува. Овој договор е обезбеден преку дигитален договор кој ја обврзува вредноста на тоа средство. Освен тоа, CFD се побезбеден начин за продажба и купување крипто средства кога се споредуваат со тргување со користење на сајтови за размена.

Монекс објави на 8 јули дека отвора CFD за криптовалути како што се Етереум, Биткоин Кеш, XRP и Биткоин. Ова е огромна предност за луѓето кои користат ваков тип на валута и има многу луѓе кои моментално го користат. Така, беше само прашање на време дека тоа ќе се случи. Монекс треба да знае и дека Биткоинот е најдобрата криптовалута за коцкање, но има и други.

Заднината за оваа одлука

На 1 мај, FIEL имплементираше закон кој се однесуваше на бизнис со крипто тргување. Овој закон одлучи дека сите деловни субјекти што ќе имаат крипто деривати ќе бидат советувани да регистрираат сопствен бизнис како Бизнис со финансиски инструменти.

Според Монекс, тие ќе додадат уште повеќе дигитални средства на нивната услуга откако ќе проучат кои се тековните трендови во побарувачката, ризиците од флуктуација на цените, ризиците за ликвидност, а исто така и ризиците од мрежата на крипто блокчејн. Овие се неверојатно важни за Монекс да ги знае, особено кога станува збор за коцкањето со криптовалути. Деновиве коцкањето расте во Јапонија и можно е да се плати со неколку криптовалути.

Освен CFD, Monex Group, која е матична компанија на Monex, раководи со Coincheck, која е огромна компанија за размена на крипто во Јапонија. Овој неодамна објави дека ќе поддржува БАТ (Основни токени за внимание). Овие лилјаци ќе им овозможат на инвеститорите да испраќаат, примаат и исто така да тргуваат со токен ERC-20 во рамките на размената.

Предностите на криптовалутите

Деновиве, има многу коцкари кои користат криптовалути во Јапонија и тоа значи дека Монекс нема да најде никакви проблеми сите. Всушност, ќе најде многу клиенти. Криптовалутите се анонимни и многу добро функционираат кога станува збор за плаќања и затоа се толку популарни во последните години.

Неодамна, монетите за коцкање имаа огромен пораст. Причината за ова е пандемијата низ која поминуваме. Така, сосема е природно дека ова се случи. Има многу луѓе кои користат особено Биткоин во денешно време, кој е најпопуларна криптовалута. Сепак, има многу луѓе кои се обложуваат на други видови криптовалути како Ethereum, Лајткоин, NEO, итн. Многу Јапонци бараат казино во живо каде што можат да направат депозити и повлекувања користејќи Bitcoin.

Криптовалути во Јапонија

Луѓето кои користат криптовалути во оваа земја се зголемуваат и причините се повеќекратни. Но, особено затоа што тие се анонимни и има многу луѓе кои сè уште купуваат Bitcoin, Litecoin и други видови криптовалути. Ова значи дека и вие можете да го направите тоа. И ако ги имате, тогаш можете да плаќате користејќи ги, без никакви грижи.

Во денешно време, во Јапонија, природно е луѓето да имаат криптовалута, па дури и да ја користат како своја нормална валута. Биткоинот е дефинитивно најдобрата криптовалута за коцкање бидејќи е прифатена во повеќето онлајн казина, па нормално е играчите да ја купат и да ја користат таму.

Најнови вести

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК
2022-09-05

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК

Новости