Сè што треба да знаете за системите за обложување

Новости

2021-04-30

Eddy Cheung

Ако доволно долго ги проучувате прегледите на системот за обложување, тогаш можеби ќе почнете да мислите дека овие стратегии можат да ги зголемат шансите за победа. Многу поддржувачи на системот за обложување тврдат дека тоа ги зголемува шансите за победа со менување на големината на облогот и прилагодување на времето. Но, вистината што е тешко да се земе е дека ниту еден систем за обложување не може да ја победи предноста на куќата. Значи, овој водич дискутира за некои познати системи за обложување и зошто работ на куќата сè уште владее.

Сè што треба да знаете за системите за обложување

Кои се популарните пронајдоци на системот за обложување?

Labouchere систем

Хенри Лабоучер, кој беше страствен рулет играч, ја измислил оваа стратегија за обложување во 1831-1912 година. Системот Labouchere користи негативна прогресија и понекогаш се нарекува систем „Откажување“. Играчот започнува со запишување серија броеви, кои не мора да бидат последователни. Секој број претставува еден основен облог.

На пример, ако изберете 1, 3, 5, 7 и 9, вашиот прв облог е 10 основни облози откако ќе ги соберете првиот и последниот број. Ако овој облог победи, пречкртајте ги добитните броеви и продолжете до следните два надворешни броја. Под претпоставка дека следниот облог не успее, додадете го на крајот на серијата. Сепак, на примерот погоре, новата низа ќе биде 3, 5, 7, 10.

Систем Д'Алембер

Жан-Батист ле Ронд д'Алембер, француски математичар, го измислил овој систем. Со овој систем, потребно ви е само основно знаење за казино за да успеете. Системот е единствена комбинација на методи на осигурување и негативна прогресија. Главната цел е постепено да ги вратите вашите загуби со зголемување на вашиот облог за една единица по секоја последователна загуба.

Од друга страна, ќе ги намалите облозите за една единица по секоја победа. Продолжете додека повторно не го достигнете минималниот облог. На пример, имате големина на единица од 5 долари, и се обложувате во целина и губите. Потоа се обложувате уште 10 долари и губите, со што вкупните загуби - 15 долари. Како тоа да не е доволно, повторно се обложувате 15 долари и губите, давајќи ви вкупна загуба од -30 долари. Но, среќата ви се насмевнува кога ќе се обложите 20 долари за да ги намалите загубите на -10 долари. По победата, го намалувате вашиот облог за една единица на 15 долари. Ако победите, ќе имате добивка од 5 долари пред да се вратите на минималниот облог.

Пароли систем

Кога го користите овој систем на онлајн казино во живо, ќе вклучите позитивна прогресија. Ова значи дека вашите облози ќе се зголемат кога ќе победите наместо кога ќе изгубите. Сепак, облозите се зголемуваат само кога ќе освоите две раце последователно. Можеби ќе сакате да се вратите на минималниот облог по три последователни победи.

Еве го совршениот пример за користење на системот Пароли. Ризикувате 5 долари и добивате. После тоа, го зголемувате облогот за една единица на 10 долари и повторно добивате. Тоа ви дава победа од 15 долари. Потоа се обложувате 20 долари и победувате за да добиете добивка од 35 долари. Сега вратете се на минималниот облог.

Мартингал систем

Се смета за пионер на стратегиите за обложување, стратегијата Мартингејл користи негативна прогресија. На нивниот типичен начин, англискиот сопственик на казино, Џон Хенри Мартиндејл, ги охрабри обложувачите да ги удвојат своите облози откако ќе ги загубат парите.

Ако се обложите 5 долари и го изгубите, Мартиндејл вели дека ќе го удвоите првичниот облог на 10 долари и ќе се обложите повторно. Ако изгубите повторно, додадете уште 10 долари за да направите облог од 20 долари. Во случај на нова загуба, вашата банка ќе гласи -35$. Сега сè уште не се откажувајте и направете облог од 40 долари. Ако победите, ќе додадете 5 долари на вашата сметка.

Дали функционираат овие системи за обложување?

Ова е едно од најчесто поставуваните прашања за тривијални казино. Но, како што беше кажано претходно, системите за обложување не можат да ја победат предноста на куќата во секое време, секој ден. Тие се само за генерирање на краткорочни добивки, и тоа е тоа! Но, ако инсистирате да ги користите горенаведените системи, најдоброто нешто што треба да направите е да си заминете веднаш штом ќе направите мал профит. Со други зборови, играјте за забава бидејќи ништо не е гаранција во незгодната индустрија за коцкање.

Најнови вести

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК
2022-09-05

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК

Новости