Quickspin Bags награда за престижна компанија на годината

Новости

2022-01-06

Ethan Tremblay

Пред околу една деценија, група ентузијастички шведски казино играчи тргнаа да ја револуционизираат индустријата за коцкање. За да го постигнат тоа, тие го лансираа Quickspin, развивач на игри со најновите технологии за игри. Неколку години подоцна, Quickspin веќе се натпреварува од пети до пети со водечките имиња во индустријата ако признанието „Компанија на годината 2021“ на WIG Diversity Awards е нешто што може да се помине. 

Quickspin Bags награда за престижна компанија на годината

Фокусирајте се на инклузивноста

Quickspin беше избрана за „компанија на годината“ на WIG Diversity Awards. Ова признание ги препознава напорите на компанијата да поттикне пријателска работна средина. Quickspin беше пофален за добредојде на нивните вработени како семејство и создавање разновидно работно место со 30 различни националности. Судиите, исто така, го истакнаа фокусот на компанијата на еднакви плати и бенефиции за родителите.

Но, тоа не е се. Quickspin доби високи резултати во еднаква родова застапеност, со што се борат повеќето организации. Панелот ги пофали напорите на компанијата да вработува мажи и жени во еднаков број. Тие продолжија да ја истакнат политиката за регрутирање на Quickspin како фер и отворена за сите. Сега, ова е компанија од соништата за секој сериозен вработен таму, а исто така и за во живо казина да се работи со нив.

Нулта дискриминација

Главниот директор за луѓе на Quickspin, Сандра Линдберг, побрза да каже нешто за наградата и за работата на нејзиниот тим да го добие ова извонредно признание.

Таа рече: „Во Quickspin, ние секогаш велиме дека сме семејство - семејството Quickspin. За да можеме со гордост да кажеме дека компанијата е семејство, поставува неколку барања од нас: секој вработен во Quickspin мора да се чувствува безбедно и ценет за нив да се согласуваме со оваа изјава. Среќа ни е, навистина чувствуваме дека успеавме. Quickspin успеа да создаде разновидна работна сила со речиси 30 различни националности, која на пример има еднакви плати и родителски бенефиции меѓу половите, и воопшто - силен фокус на вклучување и нулта дискриминација“

Линдберг исто така додаде дека компанијата силно верува во разновидно работно место со фер култура. Таа истакна дека целта е да се создаде работна култура каде секој вработен ќе се чувствува вклучен и горд. Во снимката за разделба, Линдберг коментираше дека е горда на она што е компанијата денес и на напорната работа што ја вложиле за да бидат почестени како „Друштво на годината“. Честитки од LiveCasinoRank тим!

Други номинации во категоријата Разновидност на жени во игри

Quickspin, исто така, беше почестен да добие други номинации во натпреварувачките награди за различности за жени во игри 2021 година. Шест од најдобрите вработени жени на компанијата беа номинирани да го извлечат со конкуренција од други програмери. Ова е единаесетгодишнина од доделувањето на наградите WIG (Жени во игри).

Еве ја комплетната листа:

  • Ана Џонсон (Менаџер за маркетинг) – млад лидер на годината
  • Ана Персон (Раководител на уметност) – лидер на годината
  • Матилда Боман (People Partner) – Вработен на годината
  • Тања Аксиса (виш менаџер на сметки) – извонредност во услугите на клиентите
  • Сандра Линдберг (Главен директор за луѓе) – Вработен на годината
  • Јумико Лунд (Обезбедување квалитет) - Ѕвезда на иднината

За жал, ниту еден од номинираните не ги доби толку посакуваните награди во нивните соодветни категории. Но, фактот што тие добија признание за нивната напорна работа е значајна мотивација понатаму.

За WIG Diversity Awards

WIG Diversity Awards е шарена церемонија која се одржува секоја година за да се препознае огромниот придонес на жените во индустријата за игри. Тој нуди одлична можност за работодавците да ја ценат различноста и благосостојбата во нивните организации.

Оваа церемонија не можеше да дојде во подобро време, особено сега кога светот сè уште излегува од темниот тунел. Компаниите и персоналот се борат да ја проценат најдобрата рамнотежа помеѓу работата и животот. И со тоа што Quickspin ја доби наградата за компанија на годината, очигледно е дека се појавува нова ера во просторот на iGaming.

Најнови вести

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК
2022-09-05

Езуги ја добива посакуваната лиценца за казино во живо во ОК

Новости