Почесто освојувајте со златното богатство на Evolution's Baccarat

Evolution Gaming

2022-02-10

Ethan Tremblay

На игрите во живо во казино на Evolution обично не им недостасуваат забавни иновации и профитабилни карактеристики. Оваа година, компанијата го претстави Golden Wealth Baccarat, кој може да се пофали со карактеристики на проширена реалност и повеќе мултипликатори од кога било досега. Но, за разлика од Lightning Baccarat, каде што големите множители се норма, Golden Wealth Baccarat е сè за да ги добивате почесто. Продолжете да читате за да дознаете повеќе!

Почесто освојувајте со златното богатство на Evolution's Baccarat

Што е Златно богатство Baccarat?

Golden Wealth Baccarat во основа е „подобрена“ верзија на веќе омилениот Lightning Baccarat за обожавателите. Во таа смисла, тоа е игра со дилер во живо која им овозможува на играчите да соберат повеќе множители и да го подобрат својот победнички потенцијал. Овде, мултипликаторите се заработуваат преку пет уникатни златни картички вклучени во секој круг. Специјалните картички можат да ги множат добивките 8x, 5x, 3x или 1x се додека победничката рака има Златна карта.

Како да се игра Златно богатство Baccarat

Прво и основно, ова живо казино baccarat ги има истите правила за игра како и другите варијанти на baccarat од инвеститорот. Секоја рунда од оваа игра започнува со избирање вредност на монетата и ставање облог. 

Да бидеме поконкретни, постојат два странични облози и три главни облози кои треба да се стават во прекрасното црвено-златно студио. Главните облози се облозите на играчот, банкарот и нерешените облози со парот банкар и парот играч што ги сочинуваат страничните облози.

По завршувањето на сесијата за обложување, ќе започне златната рунда. Играта се игра со шпил со 52 карти каде по случаен избор се избираат пет карти. Потоа, секоја картичка добива златен сјај и случаен множител. Запомнете, сепак, играта додава такса од 20% на вкупниот облог за финансирање на мултипликаторите. 

Дилерот потоа ќе ги извлече картите откако ќе се изберат картичките за мултипликатор. И позициите играч и банкар добиваат две или три карти. Главната цел е да се приближите до 9, а доколку победите, се доделува соодветна парична награда. 
Ако победничката рака има златна карта, соодветниот множител важи за наградата. Запомнете дека раката со повеќе Златни картички подеднакво добива бројни множители. Значи, можно е да се создаде рака со три златни картички. 

Опции за обложување Golden Wealth Baccarat

Како што беше кажано претходно, гејмерите можат да го постават парот банкар и парот на играчи најдобрите казина во живо. Овде, ако на страната на банкарот или играчот се поделат две карти кои формираат пар, дотичниот играч добива парична награда. Интересно, вредностите на мултипликаторот може да се применат и во страничните облози, зголемувајќи ја редовната исплата од 9:1 на 576:1. За жал, предноста за овие облози е неверојатни 14%.

Во меѓувреме, можете да ги играте облозите за играч и за банкар со стапка на исплата од 1:1. Ова значи дека исплатата се зголемува до максимум 512:1 со множителите. Дополнително, облозите за играч и банкар имаат вредности на куќните рабови од 1,15% и 1,31%, соодветно. Но, како и обично, провизијата од 5% за куќата важи за сите добивки на облози на банкари. 

Во меѓувреме, најпрофитабилниот облог е вратоврската, која се исплаќа на 5:1. Картичките со мултипликатор за слетување на двете страни можат да дадат неверојатна максимална награда од 1.310.720:1. Но, држете ги вашите коњи, вие бркачи на џекпот; крајната награда е ограничена на 500.000 евра. Сега тоа е сепак добра сума, имајќи предвид дека минималниот влог е $1, а максимумот е $5.000 по круг во кое било казино во живо на Бакара. 

Конечна проценка на Златното богатство Baccarat

Golden Wealth Baccarat е симпатична игра со неверојатен потенцијал за победа. Играта има помала нестабилност од Lightning Baccarat, што значи почести победи, иако со помали множителски вредности. И, се разбира, картичките се множат случајно, па тука се работи за среќа. Сепак, тоа е задолжителна игра за секој страствен играч на бакара.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести