Топ 10 Gonzo's Treasure Hunt Казино Во Живо

Gonzo's Treasure Hunt е шоу за забавни игри создадени од Evolution.

Играта е прилично уникатна. Тоа е жива хибридна игра со дилер/RNG слот и е првата игра со дилер во живо што може да се игра со помош на слушалки за виртуелна реалност.

Натпреварот има двајца домаќини. Гонзо, иконскиот лик и жив дилер. Играта започнува откако Гонзо ќе го заврти клучот.

Во позадина, има храм и неколку планини, заедно со црвеникаво небо. Заднината и дава на играта авантуристички изглед.

Целта на играта е да освоите повеќе поени отколку што сте обложувале. На максимум, наградата може да биде 20.000 пати повеќе од вашите влогови за еден камен.

Како да се игра Gonzo's Treasure Hunt?Стратегија на лов на богатство на Гонзо
Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Image

Section icon
Како да се игра Gonzo's Treasure Hunt?

Како да се игра Gonzo's Treasure Hunt?

Првото нешто што треба да направите е да се обложите. Откако ќе се стави облог, треба да ги изберете камењата.

Има вкупно 6 камења. Секој камен има уникатна боја и вредност. Еве ги вредностите на сите камења.

  • Сив камен = 1x вашиот влог
  • Жолт камен = 2 пати вашиот влог
  • Виолетовиот камен = 4x вашиот влог
  • Зелен камен = 8 пати вашиот влог
  • Син камен = 20 пати повеќе од вашиот влог
  • Црвен камен = 65 пати повеќе од вашиот влог

Додека камењата со поголема вредност ќе дадат поголем поврат, тие имаат недостатоци. Тие се скапи за купување и вашите шанси да ги спуштите овие камења се помали.

Откако ќе ги изберете камењата, треба да го изберете бројот на избори. Бројот на избор одредува колку секции треба да изберете при обид. Можете да изберете од 1 до 20 избори за секој обид.

Придобивката од изборот на повеќе одбрани е тоа што вашите шанси за слетување на избраните камења се зголемуваат, но негативната страна е што ќе го помножите вашиот облог со секој избор.

По изборот на бројот на пикови, играта започнува. На екранот ќе се појави ѕид од 70 делови. Секој дел ќе има вредност на камен под него.

Можете да изберете од 1 до 20 секции (во зависност од бројот на избори што сте ги избрале). Откако ќе ги искористите сите ваши избори, деловите што сте ги избрале ќе имаат белег со рака на нив.

После ова, функцијата за паѓање на наградата може да се активира.

Бонусите помеѓу +3 и +100 ќе почнат да се лизгаат од врвот до дното. Бројот на бонуси кои слетуваат на рачни знаци, ги добивате нивните поени.

Функцијата за паѓање на наградата не секогаш се активира. Кога ќе се случи, може да се појави помеѓу 1-7 пати по круг.

На крајот од секој обид, можете да видите дали сте ги избрале вистинските камења. Ако комбинираната вредност на сите вистински камења што сте ги одбрале е помала од износот што сте го обложиле, ќе ја изгубите играта. Ако е поголем од вашиот влог, секој поен над вашиот влог го добивате како награда.

На пример, ако вашиот влог е 120 поени и сте освоиле 360 поени, сте освоиле вкупно 240 поени.

Image

Како да се игра Gonzo's Treasure Hunt?
Стратегија на лов на богатство на Гонзо

Стратегија на лов на богатство на Гонзо

Во овој дел, ќе покриеме 3 одлични стратегии со вас. Првиот е низок ризик и ниска награда, вториот е среден ризик и средна награда, а третиот е висок ризик и висока награда.

Низок ризик и награда

Изберете камен со ниска вредност > ставете мала сума пари > изберете помеѓу 10-20 избори.

На пример, ако сте ставиле 0,5 долари на жолт камен со 2 пати влогови и сте избрале 10 избори, ќе треба да го најдете жолтиот камен 2 пати во 10 обиди.

Среден ризик и награда

Изберете ги жолтите и портокаловите камења и ставете 0,5 долари на секоја плочка. Сега изберете 20 избори. Вашиот вкупен облог треба да биде 10 долари. Имате %50 шанси за победа.

Висок ризик и награда

Обложувајте се на сите камења. Секој камен што ќе го изберете ќе биде вистинскиот камен.

Овој метод е исклучително скап, но навистина ги зголемува вашите шанси да добиете голема победа од 1000 пати повеќе од вашите влогови или многу повисоки.

Сепак, дури и кога шансите се зголемени, тие се речиси нула, па затоа не советуваме оваа стратегија. Ова е за луѓе кои се подготвени да изгубат еден тон пари за да заработат еден тон пари.

Стратегија на лов на богатство на Гонзо