Топ 10 Live Power Blackjack Казино Во Живо

Пронаоѓањето на соодветна маса за блек џек во живо може да биде тежок повик. Тоа е поради бројните опции што треба да се земат предвид, од кои повеќето се слични во однос на играта и другите карактеристики. Сепак, Evolution Gaming направи значителни напори да го олесни процесот со воведување на моќен блек џек во живо, игра дизајнирана да понуди подобро искуство за играње од другите блек џек игри во живо.

Моќниот блек џек во живо од Evolution ја користи истата технологија што развивачот ја користи во повеќето меѓународно прифатени блек џек наслови, обезбедувајќи игра и безбедност со врвен квалитет. Покрај тоа, играта има неколку други карактеристики, вклучително и естетски, што ја прави да се издвојува меѓу другите блек џек игри во живо.

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
Што е блек џек во живо моќ

Што е блек џек во живо моќ

Повеќето блек џек казино игри во живо имаат уникатни продажни точки. Главната работа што го прави моќниот блек џек во живо да се разликува од другите редовни игри на маса во живо во казино е тоа што не користи стандардна палуба со карти. На пример, сите деветки и десетки не се користат во играта во живо. Наместо тоа, се користат осум палуби, слични на другите блек џек игри. Како резултат на тоа, обувката за делење содржи само 352 карти наместо 416 поради елиминираните карти.

Во живо моќ блек џек од Еволуција игри, на играчите им е дозволено да ги удвојат, тројт и четворат првите две карти што ќе ги добијат. Деветте и десетте карти се елиминираат од палубите за да се приспособат на додавање тројно и четирикратно зголемување. Играчите кои се користат за редовен блек џек во кое било онлајн казино со дилер во живо можеби ќе треба да усвојат нови стратегии за игри кога играат моќен блек џек во живо.

Што е блек џек во живо моќ
Како да играте блек џек во живо

Како да играте блек џек во живо

Пред да започне играта, обложувачите имаат релативно кратко време да ги стават своите облози. После тоа, нема начин да се игра играта без да се обложуваат вистински пари. Не може да се прифатат дополнителни облози по истекот на времето доделено за обложување или кога жив дилер дели по две карти на секој од играчите на масата.

Играчите можат да ја видат вредноста на двете карти што ги добиваат и една од картите на дилерот. Тоа значи казино во живо играчите немаат начин да ја знаат вкупната вредност на раката на дилерот. Откако играчите ќе ги добијат првите две карти, секој од нив може да избере да стои, да погоди, да удвои, тројно, четирикратно или да се подели. Одлуката треба да се донесе пред да истече тајмерот, по што не се претпоставува дека одлуките се ставени.

Како победуваат играчите?

Откако сите играчи ќе ги донесат соодветните одлуки, се открива втората карта на дилерот. Дилерот може да одлучи да извлече дополнителни картички во зависност од вкупната вредност на картичката. Играчите победуваат кога нивната вкупна вредност на картичката е 21 или поблиску до 21 од вкупната вредност на картата на дилерот. Добивањето вкупна вредност на картичката поголема од 21 се смета за биста и се брои како непосредна загуба.

Кога вкупната вредност на првите две карти што ги добива играчот е точно 21, играчот постигнува блек џек и веднаш ја добива рундата. Добивањето со блек џек резултат има многу подобра исплата од другите победи.

Правила на блек џек во живо моќ

Правилата за блек џек во живо диктираат сите картички со броеви да се вреднуваат според бројот на картичката, освен деветте и десетте картички кои не се вклучени во палубата. Сите карти со лице се бројат како десетици, а кесот може да има вредност од една или единаесет.

На играчите им е дозволено да се удвојуваат, тројно или четирикратно дури и по разделување. Сите други правила се слични на оние на обичниот блек џек, што значи дека обложувачите кои веќе знаат како да ја играат играта нема да имаат многу да научат.

Негативна страна

Имањето дополнителни опции за тројно или четирикратно зголемување на почетните две карти е идеално корисно за обложувачите. Сепак, тоа е по цена да се игра играта без деветте и десетте карти. Тоа ги намалува шансите за поволна карта кога обложувачите избираат двојно, тројно или четирикратно. Играчите исто така треба да размислат за користење на различни стратегии од оние што се користат во обичниот блек џек.

Како да играте блек џек во живо
Во живо Моќ Блек Џек исплати

Во живо Моќ Блек Џек исплати

Исплатите во блек џек во живо не се разликуваат од оние на стандардната игра со блек џек во живо. Сите редовни победи имаат исплата од 1:1, што значи дека обложувачите добиваат двојно поголема сума што ја обложуваат за секоја рутинска победа. Резултатот од блек џек при која било победа во казино има исплата од 3:2. Играчите исто така можат да изберат да играат облози за осигурување во најдобрите казина во живо, иако таквите имаат помали шанси за победа. Облозите за осигурување имаат исплати од 2:1. Во живо моќ блек џек е целокупната RTP вредноста изнесува 98,80%. Сепак, блек џек насловите од повеќето провајдери на софтвер за казино во живо нудат малку повисоки исплати.

Странични облози

Моќниот блек џек има четири странични облози во повеќето казина во живо, секој со различни исплати. Првиот е наречен „Било кој пар“, што им овозможува на обложувачите да се обложуваат на тоа дека првите две карти се пар. Страничниот облог има стапка на RTP од 96,09%, а исплатите се 7:1 за обичниот пар и 20:1 за соодветниот пар. Други странични облози се 21+3, жешки 3-ки и рушење.

Во живо Моќ Блек Џек исплати