Топ 10 Live Ultimate Texas Hold'em Казино Во Живо

Live Ultimate Texas Hold'em е игра за коцкари кои уживаат во возбудата од играњето покер. Коцкари кои играле Тексас Холдем особено ќе уживаат во префрлањето на оваа варијанта на играта. Ultimate Texas Hold'em е игра помеѓу играчот и дилерот. Вреди да се напомене дека играчите не треба да размислуваат за блефирање, бидејќи тие се соочуваат со дилерот. Сè што треба да се грижат е да ги зголемат своите чипови и да добијат подобра рака од дилерот.

Како да се игра Live Ultimate Texas Hold'em?Како да победите во Live Ultimate Texas Hold'em:
Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
Како да се игра Live Ultimate Texas Hold'em?

Како да се игра Live Ultimate Texas Hold'em?

Сите играчи започнуваат со секое ставање анте облог, автоматски поставен. Анте и слепиот мора да бидат со иста вредност. Играчот тогаш има шанса да го подигне анте облогот три до четири пати како во првите три заеднички карти. Секој круг доаѓа со едно покачување. Играчите кои не подигнале до петтата заедничка картичка, тогаш имаат шанса да подигнат за да ја удвојат вредноста на ante. Тие мора да ги преклопат и да ги загубат своите анте и слепи облози ако не подигнат во оваа фаза.

Правила на Live Ultimate Texas Hold'em

За да играте Ultimate Texas Hold'em, потребна е една палуба со 52 карти. Две карти му се издаваат на играчот приватно познати како дупки. Играта започнува кога играчите ги ставаат облозите ante и blind. По добивањето на нивните картички, играчот може да одлучи да подигне или провери. Овој тип на облог е познат како облог за играње. Тоа им дава можност да подигнат до три или четири пати повеќе од вредноста на предниот облог.

Дилерот го издава флопот по завршувањето на првото обложување. Ова се три заеднички карти кои треба да ги користат и играчот и дилерот. Играчот може да го зголеми за да го удвои влогот ante доколку не ставил никакви облози во претходните кругови. Имаат и опција за проверка.

Свртот и реката се четвртата и петтата заедничка карта. И играчот и дилерот можат да ги користат. Во оваа фаза, играчот кој не вложил никакви облози преку играта има два избора. Првата е да се подигне за да се удвои вредноста на антената. Алтернативно, тие можат да изберат да се преклопат со што ќе го загубат својот анте облог.

Како да се игра Live Ultimate Texas Hold'em?
Како да победите во Live Ultimate Texas Hold'em:

Како да победите во Live Ultimate Texas Hold'em:

Забавно е да се игра најдобро казина во живо, особено ако некој е во победничка серија. Добитната рака на Ultimate Texas Hold'em е онаа која ја победува раката на дилерот. Бидејќи учесниците се обложуваат само против дилерот, победничката рака треба да победи една друга рака на покер.

Ако раката на дилерот не е квалификациска рака, играчот го враќа својот анте облог. Ако играчот има подобра рака од дилерот, облозите за играње и слепи се подмируваат според табелите за исплата. Во сценарија каде што дилерот има подобра рака, играчот не добива исплати за какви било направени облози.

Ако дилерот има квалификациска рака, играчот ги губи облозите на ante, blind и play кога има рака со помала вредност. Ако играчот има подобра рака од дилерот, облозите се решаваат според табелите за исплата.

Стратегија на Live Ultimate Texas Hold'em

За да се победи на врвниот Texas Hold'em потребна е одредена стратегија. Игрите се попријатни кога некој може да примени стратегија во нивна корист. Една од најдобрите стратегии, според експертите, е цврстиот, агресивен пристап. Во оваа форма, играчот игра помалку игри. Игрите во кои тие учествуваат треба да се играат агресивно зголемувајќи го нивниот облог почесто.

Како да победите во Live Ultimate Texas Hold'em: