NetEnt

October 30, 2020

Врвна изведба на NetEnt со Red Tiger

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

NetEnt's Изгледите за приходите за последниот квартал оваа година се сè уште многу позитивни, бидејќи брендот го признава најдобриот квартал од Црвен тигар и фирмски напредок во САД како клучни двигатели на перформансите во Q3. Тие, исто така, велат дека враќањето на спортското обложување и општото олеснување на заклучувањето на клучните пазари резултирало со нормализирање на растот на приходите на нивоа што беа нормални пред „Ковид-19“.

Врвна изведба на NetEnt со Red Tiger

Gonzo's Quest Megaways дефинитивно стана играта со најдобри перформанси што некогаш била издадена за NetEnt Group кога станува збор за бруто приходите од игри, US GGR се зголеми за 313% за да учествува со повеќе од 10% од вкупниот GGR на групата и континуираниот развој во казино во живо ги зголеми своите бројки на 109% на годишно ниво.

Што мисли Тереза Хилман

Извршниот директор на NetEnt, Тереза Хилман, изјави дека во текот на кварталот брендот продолжил да инвестира во нивните стратегиски области на раст во САД, Red Tiger и во казино во живо, истовремено поттикнувајќи ги трошоците и приходите од интеграцијата помеѓу NetEnt и Red Tiger.

Приходите за кварталот се зголемија за 17,6% од 521 милиони SEK (во 2019 година: 443 милиони SEK). EBITDA растот беше 58,16% од 196 милиони шведски на 310 милиони шведски круни, бидејќи добивката за овој период достигна 167,1 милиони шведски круни.

Хилман повторно коментираше дека на проформа основа, додека го вклучи Црвениот тигар во бројките од претходната година, вкупните приходи на групата се зголемија за 9% годишно во споредба со истиот период во 2019 година. Враќањето на спортското обложување и нормализирањето на сè (олеснување на заклучувањето) на клучните пазари, тоа резултираше со раст до нивоата што беа нормални пред „Ковид-19“. Ова, се разбира, е огромна предност за NetEnt.

Нивното фокусирање на трошоците почна позитивно да влијае на нивната профитабилност во кварталот. Основната заработка пред камата, данок, амортизација и амортизација (што е EBITDA) изнесуваше 313 милиони шведски круни (во 2019 година беше 221 милион).

Иднината на NetEnt

Кога станува збор за идниот квартал, NetEnt сугерира дека неколку преземени активности ќе добијат награди во текот на последниот квартал од оваа година, вклучувајќи го и континуираниот момент на САД во Западна Вирџинија, Пенсилванија и Мичиген. Плус, има врска со Veikkaus и проширување на студиото во живо на брендот Малта.

Хилман изјави дека изгледите за приходите за четвртиот квартал сè уште изгледаат позитивно, бидејќи тоа е поддржано од списокот на активности што беа споменати претходно. Тие исто така имаат нови идеи, особено додавајќи Megaways на некои од нивните класични наслови како што се Twin Spin, Kulta Jaska и Divine Fortune.

Бидејќи тие имаат нова база на пониски трошоци, нивниот производствен производ и нивната моќ на нивниот бизнис ги тера да очекуваат континуиран здрав и продуктивен раст на заработката и готовинскиот тек во остатокот од годината, а исто така и во 2021 година. Се разбира, очигледно е дека NetEnt нема да има никаков проблем со остварување партнерства со други брендови. Тие се еден од лидерите кога станува збор за производителите на игри.

NetEnt е еден од најпознатите брендови во оваа индустрија и има неколку причини зошто. Тие работат во оваа индустрија долго време и многу луѓе се потпираат на нивните игри и софтвер, кои се целосно квалитетни. Овој бренд сигурно знае што прави. Многу луѓе избираат NetEnt поради нивните игри, кои имаат неверојатен квалитет.

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести