Најдобрите Live Casino во Франција

Митрополитот Франција е земја лоцирана во Западна Европа. Се граничи со Шпанија, Андора, Белгија, Германија, Луксембург, Швајцарија и Италија, а главен град е Париз. Една од европските економски моќници и дестинација за туристи ширум светот, Франција со векови е културен двигател низ целиот свет.

Иако Франција имаше огромен придонес во општата индустрија за коцкање низ годините, изненадувачки факт за казина во живо е дека тие се всушност многу ограничени во оваа земја.

Најдобрите Live Casino во Франција

Бонуси

Прикажи повеќе.. >

Методи за депозит

Прикажи повеќе.. >
За Франција

За Франција

Официјално позната како Француска Република, ова е земја која се наоѓа во Западна Европа и е една од најразвиените нации не само на континентот, туку и во светот. Нејзината територија се состои од копнена земја, како и прекуокеански територии - Француска Гвинеја и неколку острови во Атлантскиот, Тихиот и Индискиот Океан. Главен град е Париз, кој воедно е и најголемата градска област во Франција.

Кога станува збор за границите, соседните земји на Франција ги вклучуваат Белгија, Германија и Луксембург на североисток, Швајцарија, Монако и Италија на исток, Андора и Шпанија на југ. Комбинираната површина што ја зазема Франција е нешто повеќе од 643.000 квадратни километри. Што се однесува до нејзиниот политички систем, Франција е унитарна полупретседателска република.

Што се однесува до економијата и културата, Франција има повеќевековен статус на уметнички, културен, научен и филозофски центар. Ја има седмата по големина економија во светот според номиналниот БДП и 10-та по големина според ЈПП. Што се однесува до богатството на домаќинствата, Франција е на 4-то место во светот. На меѓународен план, оваа земја останува голема сила и е основачка и водечка членка на Европската Унија. Дополнително, таа е членка на многу други меѓународни организации.

За Франција
Казина во живо во Франција

Казина во живо во Франција

Иако Франција имаше огромен придонес во општата индустрија за коцкање низ годините, изненадувачки факт за казина во живо е тоа што тие се всушност многу ограничени во оваа земја.

Строга Влада

Владата е многу строга во однос на регулативите и операторите не можат да бидат лиценцирани овде. Дополнително, нелиценцираните сајтови кои се обидуваат да ги понудат своите услуги на француските играчи се соочуваат со многу сериозни казни. Повеќето форми на казино игри во живо во Франција се сметаат за нелегални поради фактот што законодавците ги сметаат за зависни.

Некои игри се легални

Но, благодарение на напорите на Европската унија, Франција направи нешто игри во казино во живо како покер законски, но проблемот е што е тешко да се води успешен оператор во земјава поради тоа што даноците се огромни. Тоа е причината што најголемиот дел од казината кои успеале да добијат лиценци го напуштиле овој пазар. Единствените форми на казино игри во живо што можат да ги понудат приватните оператори во Франција се покер, обложување во живо на спорт и обложување во живо на коњски трки.

Сите други форми на казино игри во живо и редовните казино игри, за таа работа, остануваат нелегални. L'Autorité Nationale des Jeux ANJ е регулаторното тело кое ги надгледува овие активности и се грижи дека операторите ги нудат своите услуги во согласност со законите.

Казина во живо во Франција
Историја на коцкањето во Франција

Историја на коцкањето во Франција

Како што беше наведено претходно, Франција е една од земјите кои се сметаат за основачи на казино игрите. Бројни популарни казино игри на денешницата имаат свои корени во оваа земја. Овие игри вклучуваат рулет, бакара и обложување pari-mutuel, го следат нивното потекло овде. Некои извештаи дури наведуваат дека корените на покерот исто така потекнуваат од Франција.

Многу рани форми на коцкање беа легализирани во Франција во текот на 1900-тите. По многу време поминато на забрана, автоматите за игри на среќа беа легализирани во 1988 година. Поради популарноста на овие активности, во 1997 година беше направен револуционерен чин бидејќи законската возраст за коцкање беше намалена од 21 на 18 години.

Зависно коцкање

Но, како што одминуваше времето, Франција заврши со голем проблем со коцкањето кое предизвикува зависност, поради што владата беше принудена да дојде со бројни ограничувања за коцкарската индустрија. Едно од тие ограничувања беше правењето на сите форми на онлајн казина нелегални во земјата.

Сепак, сето тоа се промени во 2010 година. По притисокот од Европската унија, Франција немаше друг избор освен да го воведе францускиот закон за коцкање. Со овој нов закон, ограничувањата сè уште беа високи за индустријата за коцкање преку Интернет, но владата одлучи да ги легализира облозите за покер, спортско обложување и коњски трки бидејќи тие се сметаа за игри кои се потпираат на вештини многу повеќе од среќа.

Историја на коцкањето во Франција
Коцкање во денешно време во Франција

Коцкање во денешно време во Франција

Овие денови, коцкарската индустрија сè уште останува угнетена во Франција. Иако некои форми на онлајн коцкање се легализирани и копнените казина се легални за работа, постојат тони ограничувања и строги закони кои се применуваат.

Еден од тие закони се однесува на даноците. Високите даноци за операторите на онлајн казината, вклучително и казина во живо, се огромни и го оневозможуваат нивното работење на француска почва. Оттука, повеќе од половина од онлајн казината кои беа лиценцирани во 2010 година одлучија да го напуштат пазарот и да ги понудат своите услуги на офшор. Високите даноци им ја намалуваат добивката за огромна маржа и затоа тука им е исклучително тешко да бидат профитабилни.

Добриот дел е што француските играчи сè уште имаат пристојна количина на опции на располагање, но не ни приближно како играчите во другите земји.

Коцкање во денешно време во Франција
Иднината на казиното во живо во Франција

Иднината на казиното во живо во Франција

Тешко е да се одреди иднината на онлајн казината во Франција. Но, добриот дел е што владата доби голем притисок од своите жители, како и од меѓународните организации како ЕУ, дополнително да ги олабави законите и да ја регулира индустријата на многу подобар начин.

Експертите веруваат дека ќе се достигне точка каде што француската влада повеќе нема да може да го издржи притисокот, па затоа нема да имаат друга опција освен да ги легализираат овие сајтови и да смислат нови закони кои ќе ги регулираат и ќе им овозможат на француските играчи да се коцкаат. на овие платформи безбедно.

Казината во живо ќе бидат иднината на онлајн коцкањето бидејќи на играчите им обезбедуваат уникатно искуство со игри. Не само тоа, туку и повеќето од игрите во казино кои влечат корени од Франција се вклучени во оваа категорија и играчите повеќе од сакаат да пристапуваат и да ги играат.

Иднината на казиното во живо во Франција

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Дали онлајн коцкањето е легално во Франција?

Регулирањето на онлајн коцкањето во Франција е многу комплицирано. Повеќето облици на онлајн коцкање се сметаат за нелегални бидејќи владата ги гледа како игри на среќа. Меѓутоа, по измените во законот во 2010 година, француската влада легализираше три игри на коцкање – покер, спортско обложување и обложување на коњски трки.

Според законот, овие игри се потпираат многу повеќе на вештината отколку на среќата, поради што се сметаа за легални.

Кој ја регулира коцкарската индустрија во оваа земја?

Коцкарската индустрија во Франција е регулирана од L'Autorité nationale des Jeux. Ова регулаторно тело работи според Францускиот Закон за коцкање од 2010 година. Со тоа е кажано, тој е задолжен за лиценцирање на операторите и надзор на сите активности поврзани со коцкање. Формирана е откако француската влада направи промени во начинот на третирање на индустријата за онлајн коцкање во 2010 година.

Дали еврото е прифатена валута во француските казина во живо?

Да, еврото е прифатена валута во повеќето казина во живо. Француските играчи нема да имаат проблеми со користењето на оваа валута за плаќања на локациите на кои се регистрираат.

Која беше улогата на ЕУ во регулативата за коцкање во Франција?

Пред 2010 година, Франција имаше многу строги регулативи за онлајн коцкање. Меѓутоа, Европската унија многу ја притисна владата и на тој начин Франција беше принудена да ги измени овие закони. Оттука, тие го легализираа онлајн покерот, спортското обложување и обложувањето на коњски трки.

Која е законската возраст за коцкање во Франција?

Законската возраст за коцкање во Франција е 18 години. Оваа граница беше поставена во 1997 година. Пред тоа, законската возраст беше 21 година.

Дали кредитните и дебитните картички се прифаќаат како начин на плаќање?

Да, не само што кредитните и дебитните картички се прифаќаат како начин на плаќање, туку тие се и најпреферираниот начин за француските играчи. Причината за тоа е затоа што огромно мнозинство од играчите поседуваат кредитна или дебитна картичка и тие се меѓу најбезбедните методи за депонирање и повлекување средства.

Која е иднината на онлајн коцкањето во Франција?

Тешко е да се одреди иднината на онлајн коцкањето во Франција. Иако ова е многу популарна активност, владата се чини дека не планира да ги олабави законите во врска со оваа индустрија. Законодавците мислат дека игрите на среќа можат да бидат многу зависни за француските играчи.

Вреди да се напомене дека и жителите на Франција и на Европската унија продолжуваат да вршат притисок врз владата барајќи дополнителни измени на законите кои ќе им овозможат на играчите да добијат пристап до сите видови онлајн казино игри.

Дали има такси за повлекување?

Надоместоците за повлекување обично не се наплаќаат од онлајн казина. Сепак, ова може да варира од една до друга локација за казино. Најдобар начин играчите да го проверат тоа е да ја посетат картичката Банкарство на страницата и внимателно да ги прочитаат општите правила и услови.

Дали бонусите за добредојде се популарни во Франција?

Да, и бонусите за добредојде за спортска книга и казино се популарни кај француските играчи. Причината за тоа е затоа што тие се првите бонуси на кои наидуваат играчите откако ќе се регистрираат на казино сајтовите. Едно нешто што вреди да се спомене е дека тие доаѓаат со бројни услови и услови и вреди да се прочитаат.

Кои казино игри потекнуваат од оваа земја?

Игрите како рулет и бакара потекнуваат од Франција. Некои студии дури покажаа дека постои шанса покерот да има свои корени и тука.