Преглед на игри со дилер во живо 888 Casino - Responsible Gaming

888 CasinoResponsible Gambling
CASINORANK
9/10
БонусБонус $100 + 88 бесплатни вртења
Голем бонус без депозит
Режим за преземање
Дневни џекпот награди
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Голем бонус без депозит
Режим за преземање
Дневни џекпот награди
888 Casino is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

888 Казино: Посветеност на одговорно играње

Во казиното 888, одговорното играње е главен приоритет. Тие нудат различни алатки и функции за да им помогнат на играчите да ги следат и контролираат нивните навики за коцкање. Тие вклучуваат лимити за депозит, ограничувања за загуби, потсетници за сесии и опции за самоисклучување. Со поставување на овие граници, играчите можат да се погрижат да останат во рамките на нивниот буџет и да избегнат прекумерно коцкање.

Покрај овие мерки, 888 Casino соработува со организации и линии за помош посветени на помош на проблематичните коцкари. Ова ја покажува нивната посветеност за обезбедување поддршка надвор од самата платформа. Преку овие партнерства, играчите можат да пристапат до професионална помош и насоки доколку е потребно.

За да се подигне свеста за проблематичното однесување на коцкање, 888 Casino обезбедува едукативни ресурси и води кампањи за подигање на свеста. Овие иницијативи имаат за цел да им помогнат на играчите рано да ги препознаат знаците на зависно однесување за да можат веднаш да побараат помош.

Процесите за проверка на возраста се строги во 888 Casino за да се спречат малолетни лица да пристапат до платформата. Тие користат робусни методи за проверка на идентитетот за време на регистрацијата за да обезбедат усогласеност со законските барања.

За оние на кои им треба одмор од коцкањето, 888 Casino нуди функција за „проверка на реалноста“, како и периоди за одмор. Тие им овозможуваат на играчите да направат чекор назад и да ги преиспитаат своите навики за играње без трајно да ги затворат своите сметки.

Казиното презема проактивен пристап во идентификувањето на потенцијалните проблематични коцкари врз основа на нивните навики за играње. Доколку се откријат некои црвени знамиња, тимот на казиното презема соодветни чекори за да му помогне на играчот да побара помош или да ги спроведе потребните ограничувања.

Бројни сведоштва нагласуваат како одговорните иницијативи за играње на 888 Casino позитивно влијаеле врз животите на играчите. Од враќање на контролата врз нивните навики за коцкање до наоѓање поддршка преку линии за помош препорачани од казиното, овие приказни ја покажуваат ефективноста на таквите мерки.

Ако се појави некаква загриженост во врска со однесувањето на коцкањето, играчите можат лесно да се обратат до поддршката за корисници на 888 Casino за помош. Процесот е јасен и гарантира дека играчите добиваат брзо внимание при решавање на какви било прашања поврзани со одговорното играње.

Генерално, посветеноста на 888 Casino за одговорно играње е евидентна преку нивниот сеопфатен опсег на алатки, партнерства, кампањи за подигање на свеста и системи за поддршка. Ставајќи приоритет на благосостојбата на играчите, тие се стремат да создадат безбедна и пријатна средина за коцкање за сите.

Зависноста од коцкање се смета за нарушување на контролата на импулсите. Секој компулсивен коцкар не може да ја контролира желбата за коцкање иако тоа може да има негативни последици за него и за нивните најблиски. Проблематичните коцкари ќе продолжат да играат дури и кога знаат дека не можат да си дозволат да ги загубат своите пари.

Играчите кои не се целосно надвор од контрола може да имаат проблем и со коцкање. Секоја активност што го нарушува секојдневниот живот се смета за проблематично коцкање. Играчите кои постојано бркаат загуби и се преокупирани со коцкање се исто така оние кои треба да го забават извршувањето и да се обидат да го контролираат своето коцкачко однесување.

Проблематичното коцкање често е поврзано со други нарушувања на однесувањето или расположението како злоупотреба на супстанции, стрес и депресија, само да наведам некои.

Понекогаш, можеби изгледа дека ова е ситуација без излез, но добрата вест е што со соодветни алатки и помош од професионалните зависници од коцкање можат да ги надминат своите проблеми и да си го вратат животот. Првиот чекор кон закрепнување треба да биде да се одделат митовите од фактите за коцкањето.

Ако се коцкате секој ден, вие сте проблематичен коцкар - Вистината на работата е дека зачестеноста на коцкањето не дефинира една личност како проблематичен коцкар. Коцкањето е проблем само кога предизвикува проблеми, без разлика дали играчот се коцка често или ретко.

Играчите кои можат да си дозволат да се коцкаат не можат да станат проблематични коцкари - Коцкањето може да предизвика проблеми кои можат да влијаат на една личност во секој аспект од нивниот живот, а не само во финансискиот. Трошењето премногу време на коцкање може да доведе до проблеми во врската, губење работа, па дури и проблеми со менталното здравје.

Само слаба волја и неодговорни луѓе можат да развијат зависност од коцкање - За жал, зависноста од коцкање може да влијае на секого, без разлика на нивната возраст или интелигенција. Значи, секој треба внимателно да пристапи кон коцкањето и да ги искористи сите достапни алатки во делот за одговорно коцкање во 888 Казино.

Партнерите на проблематичните коцкари можат да ги натераат своите сакани да се коцкаат - Обично, проблематичните коцкари се обидуваат да го рационализираат своето однесување, така што имаат тенденција да ги обвинуваат другите луѓе за нивниот проблем со коцкањето. Ова е начин да се избегне преземање одговорност само за нивните постапки.

Ако познавате некого со проблем со коцкањето кој треба да изгради долг, треба да му помогнете - Можеби изгледа како решението за брзо поправање можеби е вистинската работа, но за жал на овој начин на коцкарите им е овозможено само да продолжат со коцкањето . Тоа е затоа што тие ќе мислат дека секогаш има кој да им помогне финансиски.

Знаци и симптоми на зависност од коцкање

Зависноста од коцкање на почетокот не покажува никакви физички знаци или симптоми. Поради оваа причина, често се нарекува скриена болест. Уште повеќе, проблематичните коцкари често се обидуваат да го сокријат или минимизираат својот проблем. Еве некои од првите знаци кои можат да ги покажат проблематичните коцкари:

Сокријте го времето и парите што ги трошат на коцкање - Во моментот кога коцкарот ќе почувствува потреба да биде таинствен во врска со коцкањето треба да му покаже дека можеби развива зависност.

Проблеми со контролирање на нивното коцкање - Играчите кои имаат неконтролиран нагон за коцкање, најверојатно ќе развијат зависност од коцкање.

Се коцкаат дури и кога не можат да си го дозволат тоа - Играчи кои ги трошат сите пари на коцкање, дури и парите што се наменети за плаќање на сметките.

Семејството е загрижено за однесувањето на играчот - Играчите треба да ги слушаат семејството и пријателите кои се загрижени за нив. Не е знак на слабост да побарате помош и да го доведете животот на вистинскиот пат.

Самопомош за проблеми со коцкање

Првиот чекор за надминување на проблемот е да сфатите дека постои. На играчите кои се занимаваат со зависност од коцкање им треба многу сила да признаат дека имаат проблем и да се обидат да го надминат. На секој чекор ќе им треба помош од своите најблиски. Она што играчите треба да го разберат е дека не можат да го направат тоа сами, бидејќи многу други се занимаваат со истиот проблем и многу успешни приказни можат да поттикнат секого никогаш да не се откажува.

Проблематичните коцкари треба да научат како поздраво да ги ублажуваат непријатните чувства. Коцкањето можеби е добар начин за релаксација на некои играчи, но има многу други поздрави начини за тоа. Добра идеја е да поминете извесно време со играчи кои не се коцкаат, се занимаваат со ново хоби или едноставно почнуваат да вежбаат.

Зависноста е тешка и тоа е нешто со кое никој не може да се справи сам. Добро е да имате мрежа за поддршка, така што проблематичните коцкари можат да дојдат до нив секогаш кога ќе почувствуваат потреба да се коцкаат.

Постојат многу групи за поддршка на кои може да им се придружат проблематичните коцкари. Анонимните коцкари е една од најпопуларните организации кои се достапни ширум светот. Секој може да ги контактира преку нивната веб-страница за помош и поддршка, а во исто време, тие водат кој треба да биде следниот чекор. Уште повеќе, анонимните коцкари нудат програма за обновување од 12 чекори каде што секој треба да најде спонзор. Спонзорите обично се луѓе кои ја надминале зависноста и тие можат да дадат непроценливо водство и поддршка.

Проблематичните коцкари не треба да испуштаат други нарушувања на расположението со кои би можеле да се справат, бидејќи тие можат да предизвикаат проблеми со коцкањето.

Во овој момент, играчите веројатно се прашуваат што можат да направат за да престанат да се коцкаат засекогаш. За жал, не можеме да кажеме дека постои еден јасен одговор кој ќе им помогне на сите. Она што им е тешко на коцкарите е да се држат настрана од коцкањето. И, во денешно време, коцкањето преку Интернет е лесно достапно, што им отежнува на зависниците кои се опоравуваат да избегнат рецидиви. Како и да е, држењето настрана од коцкањето може да биде лесно ако проблематичниот коцкар е решен да остане во закрепнување. Тие можат да се опкружат со луѓе кои не се заинтересирани за коцкање, да избегнуваат примамливи веб-страници со користење на софтвер за блокирање, па дури и да се откажат од своите финансии на одредено време, се само дел од активностите кои ќе им помогнат да се држат настрана од коцкањето.

Заштита на малолетници

Казиното 888 прифаќа играчи кои се полнолетни за коцкање. Од таа причина, секој играч мора да помине низ многу строга процедура за верификација каде што треба да испрати доказ дека е полнолетен за да се коцка. Казиното 888 не сака да ги привлекува децата со своите игри и тие користат интелигентни системи за проверка за да ги идентификуваат малолетниците кои се обидуваат да се логираат. Како и да е, Интернетот е лесно достапен, па поради таа причина компаниите и родителите мора да соработуваат. Ги советуваме играчите да инсталираат софтвер за филтрирање за да спречат малолетници да пристапуваат до веб-страниците за коцкање. Еве некои од најпопуларните софтвери што можат да ги проверат:

Лимит на депозит

Казиното 888 нуди многу алатки кои ќе им помогнат на играчите да го контролираат своето коцкање. Еден од најпопуларните е лимитот за депозит, кој им овозможува на играчите да останат во контрола на износот на пари што го депонираат дневно, недела или месец. Играчите можат да контактираат со Поддршката за корисници и со задоволство ќе им помогнат при поставувањето на нивните граници. Играчите можат да ги приспособат границите во секое време што сакаат. Мора да имаат предвид дека кога ќе одлучат да ги намалат лимитите на депозитите, тие ќе стапат на сила веднаш, но кога ќе одлучат да ги зголемат лимитите ќе треба да чекаат 7 дена за да стапи на сила зголемувањето.

Тест за самооценување

Играчите кои се загрижени за нивното однесување на коцкање треба да го направат тестот за самооценување. Ова е збир на прашања кои ќе им овозможат на играчите да утврдат дали имаат проблем со коцкањето или не. Не може да се каже дека тие мора искрено да одговорат на сите прашања.

 • Дали губите време на работа или училиште поради коцкање?
 • Дали некогаш се чувствувате несреќно поради вашите навики за коцкање?
 • Дали коцкањето влијае на вашата репутација?
 • Дали некогаш чувствувате каење после коцкање?
 • Дали се коцкате за да добиете пари за секојдневни трошоци?
 • Дали чувствувате намалување на вашата амбиција поради навиките за коцкање?
 • Дали чувствувате дека треба да се вратите и да ги освоите парите што сте ги изгубиле на коцкање?
 • Дали имате желба после голема победа да се вратите и да освоите уште нешто?
 • Дали се коцкате додека не ги изгубите сите пари?
 • Дали некогаш позајмувате пари за да го финансирате вашето коцкање?
 • Дали некогаш се чувствувате неволно да ги користите парите од коцкање за други трошоци?
 • Дали се чувствувате невнимателно за благосостојбата на другите луѓе поради вашата навика за коцкање?

Самоисклучување

Играчите можат да се одморат од коцкањето и да ги затворат своите сметки привремено или трајно. На играчите им предлагаме да контактираат со поддршката за корисници и тие ќе им помогнат да донесат најинформирана одлука.

Самоисклучувањето е карактеристика што ќе им помогне на луѓето кои сакаат да престанат со коцкањето најмалку 6 месеци. Заедно со само-исклучувањето, играчите можат да размислат за софтвер кој го блокира нивниот пристап до веб-страниците за коцкање. Самоисклучувањето е одлична опција за секој кој одлучил да престане со коцкање, но оние кои се занимаваат со зависност од коцкање треба да размислат да контактираат со една од многуте организации за совет и насоки.

Од 2018 година, играчите имаат можност да го користат GAMSTOP, што е шема за самоисклучување на повеќе оператори. GAMSTOP ќе им помогне на играчите да го контролираат своето онлајн коцкање. Откако ќе се регистрираат, ќе бидат спречени да користат веб-страници за коцкање за период по нивна желба.

Одговорноста на играчот е да се држи до договорот за самоисклучување. 888 Casino ќе ја почитува одлуката на секој играч и нема да испраќа никаков промотивен материјал во текот на овој период.

Проблем со коцкање

888 Казино е свесно дека огромното мнозинство на поединци играат за забава, додека има мал процент на луѓе кои развиваат зависност. Казиното ја сфаќа оваа работа крајно сериозно и има користено различни мерки за да се избори со овој проблем:

 • Казиното 888 вклучува методи и техники за да им помогнат на своите вработени да идентификуваат компулсивни или малолетни коцкари, и штом ќе го направат тоа, тие можат да преземат соодветни мерки.
 • Играчите можат да побараат само-исклучување секогаш кога веруваат дека е неопходно и казиното ќе направи се што е во негова моќ за да им помогне на играчите да ја користат својата програма за самоисклучување.
 • Играчите имаат можност да го постават својот максимален износ на депозит.
 • Играчите можат да се отстранат од списокот со е-пошта на казиното и да престанат да добиваат промотивен материјал.
 • Коцкањето е форма на забава, но играчите треба да запомнат дека треба да влезат во овој свет со претпазливост. Познавањето на сите последици што може да ги донесе коцкањето ќе им помогне на играчите да бидат повнимателни. Има неколку работи што играчите треба да ги запомнат кога ќе почнат да играат онлајн казино игри за вистински пари:
 • Коцкањето е форма на забава и не е начин да заработите лесни пари.
 • Коцкањето е играње игри на среќа. Никој не може да им гарантира на играчите дека ќе победат без разлика дали знаат како да ја играат играта или имаат примена одредена стратегија.
 • Играчите треба да запомнат дека никогаш не можат да бркаат загуби. Ќе има уште еден ден и уште една шанса за игра и победа.
 • А она што играчите најмногу треба да го паметат е да се забавуваат. Коцкањето е забавна активност и играчите треба да се релаксираат и да се релаксираат додека ги играат своите омилени игри. Можно е да се победи само со едно вртење, но шансите да ги загубат своите пари се исто така огромни. Играчите треба да знаат дека парите што ги губат се само аванс за сета забава што ја имале додека играле.

Проверка на реалноста

Казиното 888 им покажува на играчите колку време поминале играјќи игри со нивната функција за проверка на реалноста. Играчите ќе добијат известување за време на нивната тековна сесија.

888 ги суспендира сметките на ВИП играчи на Блискиот Исток
2023-02-22

888 ги суспендира сметките на ВИП играчи на Блискиот Исток

888, водечка компанија за онлајн коцкање, ги затвори своите сметки на ВИП играчи на Блискиот Исток поради внатрешна истрага за непочитување на прописите за спречување на перење пари. Управниот одбор на компанијата најави итно суспендирање на овие сметки поради недостатоци во процесот само во овој регион. 

Зделка за дистрибуција на мастила за игри на Betsoft со 888casino
2021-06-13

Зделка за дистрибуција на мастила за игри на Betsoft со 888casino

Betsoft Gaming е еден од добавувачите на софтверски крем де ла крем во индустријата за онлајн казино. Така, за да остане на врвот, компанијата неодамна потпиша возбудлив договор со 888casino за да ги дистрибуира своите високо забавни наслови на игри. Како што можеби веќе знаете, Betsoft моментално може да се пофали со повеќе од 200 наслови на игри, така што партнерството несомнено ќе биде корисно за двата краја.

Playtech RNG и игри со дилер во живо сега достапни на платформи 888
2021-04-28

Playtech RNG и игри со дилер во живо сега достапни на платформи 888

Кога станува збор за светот на онлајн коцкањето, малкумина можат да се совпаднат со Playtech во однос на понудите на игри и позицијата на пазарот. За да го зацврсти својот статус, компанијата неодамна склучи профитабилен договор со 888 кој ќе ги види иновативните игри со генератор на случаен број (RNG) и дилерите во живо на 888casino. Важно е да се запамети дека 888casino моментално е едно од најпопуларните онлајн казина, правејќи ја оваа зделка важна за Playtech.