Како да се избегне заблудата на коцкарот при играње ѕиркање

Вести

2020-09-28

Заблудата на коцкарот е онаа што влијае на повеќето, ако не и на сите играчи на казино. Може да се опише како верување дека некој настан најверојатно ќе се случува поретко во иднина, ако се случува почесто во одреден период или обратно. Заблудата на коцкарот се смета за заблуда затоа што не дава сметка за ништо. Претходните настани не можат да влијаат на веројатноста да се случи некој настан доколку секој настан е независен. На пример, во покер, шансите на играчот да постигне флеш не се зголемуваат дури и откако ќе го пропушти во претходните 30 рунди.

Како да се избегне заблудата на коцкарот при играње ѕиркање

Разбирање на логиката зад заблудата на коцкарот

Секој играч треба да разбере што подразбира заблудата на коцкарот. Тоа е затоа што тоа се случува на различни начини за време на играта покер. На пример, шансите на најлошиот играч на табелата додека игра во живо да му се делат пар асови се слични на оние на најдобриот играч. Повеќето покер играчи се суеверни, што ги прави лековерни за заблуда. Играчот, исто така, треба да размисли да ги остави сите суеверија кои можат да влијаат на неговите одлуки, за да ги подобри нивните шанси за победа. Тоа ќе им помогне да избегнат да паднат во стапицата на заблудата на коцкарот без да знаат, дури и кога немаат малку разбирање за тоа како функционира.

Рендомизирање на одлуки

Покер играчот исто така може да ја избегне заблудата на коцкарот со случаен избор. Со рандомизација, играчот има помала веројатност да заснова некоја од неговите одлуки за игра на претходна појава. Тоа е затоа што секоја одлука се заснова на нешто различно, како што е читање на тенџерето, однесување на противниците или оставени чипови, меѓу другото. Заблудата на коцкарот може да влијае и на процесот на рандомизација. Така, играчот треба да определи ефикасен начин на случајно распределување на одлуките, што нема да вклучува никакво влијание од фактори како што се емоциите и претходните избори. Рандомизацијата може да се заснова на однапред одредена шема, позиција, генератор на случаен број или превртување на паричка.

Избегнување на стратегијата Мартингејл

Стратегијата Мартингејл вклучува удвојување на изгубените пари по секој натпревар, со надеж дека истиот негативен резултат не може да се случи многу пати последователно. Една победа на тој начин ќе му овозможи на играчот да ги врати сите изгубени пари. Стратегијата е вообичаена во рулетот, иако некои покер играчи исто така ја користат. Стратегијата Мартингалс се заснова на заблудата на коцкарот бидејќи се заснова на идејата дека претходните резултати ќе влијаат на идните исходи. Со избегнување на стратегијата и сите други стратегии засновани на истиот концепт, играчот може да биде сигурен дека заблудата на коцкарот нема да влијае на неговата игра.

Водич за играчи за да се избегне заблуда на коцкарите

Заблудата на коцкарот влијае на многу играчи на покер. Оваа статија споделува неколку совети како да ги спаси играчите на покер да не станат жртви на заблудата на коцкарот.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести